Şimdi Ara

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’ndan yerli otomobil açıklaması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
6.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Seçim yok icraat yok.2019 seçim var oraya işaret var. Çay var mı çay .Tazele koçum
  • "İt ürür kervan yürür" ata sözü burada boş boş oturup bir halta yaramayan yapılmaya çalışanı eleştiren kişilere cuk oturuyor.

  • Böyle halka böyle haber

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem uzan'a hapis şoku!
  • Bom boş bir açıklama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcake± kullanıcısına yanıt
    2019 denmiş ...



    Sahi 2019'da ne vardı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu salak arabayı her gördüğümde bunun için harcanan EVT Motors ve ETOX aklıma geliyor.
  • 1 çivi bile çakıpmamışken Tesla'yı geçen bir markamız var.



    İddaa ediyorum: Daha fabrikanın kurulacağı yer bile belirlenmemiştir.



    Ayrıca işi sürekli özel sektöre iteleme gayreti var. Hayırdır? Yüce devletinizin gözü mü korktu?



    Hayvan gibi vergi topluyorsunuz arkadaş. Amerika bu kadar vergi toplasa Mars'a koloni kurmuştu bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • help21 kullanıcısına yanıt
    İyi güzel söylüyorsun da diğer markalarla arasındaki fiyat dengesini gözetmek lazım. Yoksa piyasadaki rekabet çok kötü etkilenir. Firmalar Türkiye'den çekilir. Çünkü 40 bin TL ile rakipler baş edemez.

    Araç C sınıfı olacak herhalde. Bence 60 bin civarlarında olmalı. Bu şekilde bile rakiplerin 1.6 dizel otomatikleri 90-100 bin civarı olduğundan rekabet kötü etkilenecektir. Ama eğer devlet yerli arabanın satışları iyi giderse vergi indirimi falanla rakiplere de fırsat verebilir. Her koşulda yerli araba eğer piyasaya iyi girerse tüm dengeleri değiştirebilir.

    Ayrıca fiyatı uygun ve güvenli olursa çoğu insan ölüm tuzağı olan teneke arabaları bırakıp bu aracı tercih edecektir. Tekrar ediyorum aracın NCAP'den 5 yıldız alması şart. Vatandaşa yerli araç sayesinde daha ucuza daha kaliteli ve f/p bir otomobile sahip olma fırsatı sağlanmalı. Bir de devlet teşvik için yerli araca mtv indirimi uygularsa süper olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi normal human -- 25 Mayıs 2017; 23:36:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi burun kıvırıp beğenmeyen arkadaşlar, araç çıktığında bayilerin önünde kuyrukta görmiyeyim sizi
  • Güzel olurdu ama bu iş devlete pek uygun değil. Özel bir şirket bu satın alımı yapardı devlet de o şirkete destek verebilirdi.
    Bu arada Opel çok iyi bir fırsattı ama Fransızlar kaptı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi normal human -- 25 Mayıs 2017; 23:45:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SelamiŞahin kullanıcısına yanıt
    Devlet kendinden vergi alamaz ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazar günü, "Türk Malı" adlı dizi başlıyor... En azından gerçek! :D

  • namlusuz fişeksiz saatte 300bin km hıza ulaşan toplar
    yok lan bu o değildi
  • buda çıkmazsa uçan arabaları felan bekleyelim herkesle beraber rekabet ederiz he
  • 1-neye benzediği pek umrumda değil. isterse porche'yi copy/paste yapsınlar sıkıntı değil.
    önemli olan o arabayı Sıfır'dan satış haline gelene kadar olan bölümde herşeyiyle Türk malı olması.



    2-bana göre petrol tüketen bir araç üretmek yerine geleceğe yatırıp yapip elektrikli bir otomobile yoğunlaşsaydık sanki daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
    ama sanırım devletimiz bugünü kurtarmak adına ve daha bilindik olduğundan "bizde ürettik" demek için buna yatırıp yapiyorda olabilirler. sonuç olarak bunu bir tarafa koyup iyi yanına bakarsak 1.söyledigim gerçekten ülkemiz adına önemli.


    3-Fiyat politikasıda ayrıca merak ettiğim bir konu. eğer yabancı otomobillerle aynı fiyatta olursa 5 yıl içinde kapıya asma kilit takıp dükkanı kapatiriz.
    öyle bir fiyat olmali ki insanları cazip etmeli. insanlar almalı. ha yok biz ürettik mi ? ürettik deyip fiyatları tavan yaparlarsa zaten ne onun anlamı kalir , ne de diğerlerinin. boşa harcanmış milyon tl'ler yine birilerini zengin etmiş olur...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yahyaardadur

    Yahu Dış görünümü Cadillac olsun sorun yok ama yeter ki motor üretelim
    araba ihracatımız %76 imiş Peh! çoğunluk düşünmüyor ki üretiyoruz ama arabanın neresini üretiyoruz ? diye. Ben size söyleyeyim biz arabanın ağır işçilik gerektiren kısmını metal kasasını üretiyoruz yani metal yığını, bu firmalar(toyota, fiat) kendi motorlarını hazır bir şekilde bize getiriyor biz onları arabaya takıyoruz ve araba yerli üretim oluyor :D
    Yeni patentli motor geliştirdik desinler canımı yesinler
    ayrıca devrim otomobilindeki motor hale patentli olarak bizim elimizde (en son bildiğime göre) bu patentli motor teknolojisini geliştirerek bir şeyler elde etme şansımız var
    patent almazsak işimiz zor ki yeni patent yapmakta oldukça zor

    sürçü lisan ettiysem affedin

    Boş laf üretmek kolay. Eleştiriyorsun eleştiriyorsun ama konu fikir üretmeye gelince batıyorsun. Devrim arabalarındaki motorun patenti ne işe yarayacak bana söyler misin? Gelecek vadedebilecek birçok farklı motor fikri var. Çember şeklinde dizilmiş pistonları olan motorlar, wankel ve gelişmiş hali olan quasiturbine motorlar (Şuanki tasarımların büyük kusurları var tabi), veya tamamen elektronik valfler kullanan motorlar... liste böyle böyle gidiyor.

    Ama hiçbir iş, aaa bak devrim arabasının motorunun patenti bizde bakın kullanmıyor salaklar demekle bitmiyor. Ben motor üretelim onu üretelim şunu üretelim kafasına düşmek istemiyorum. Zaten eski çağların düşünce yapısı bunlar. Önemli olan, tecrübeli ve düzgün iş yapan, mühendislik ve lojistik konusunda ilerlemiş şirketler ortaya çıkarabilmek. Onlar olsun da istersek fren kaliperi geliştirelim, diferansiyel geliştirelim motor geliştirmeyiverelim ne olmuş. Bu arada çok bildiğimi iddia etmiyorum, benim de bilemediğim ve hesaba katamadığım sayısız faktör ve sayısız zorluk var. Eğer bu mesajımı okuyan bu işlerle ilgili birisi olursa cahilliğimi mahzur görsün.

    Ne yapılmasını tavsiye ederim kısmına geçelim, öncelikle yabancı firmalardan mühendislik için know-how yardımı almak, hatta önemli isimler belirleyip Türkiyede iş teklif etmek lazım. Bazı firmalarla motor ve yürüyen aksam için direk model veya patent lisanslama yoluna gidilmeli. Zaten yolun başında olduğumuz için de en güncel teknoloji tercih edilmeli. Koenigsegg'in tüm valfleri ve silindir içine hava emme, yakıt püskürtme işini elektronik ortama döken bir ünitesi var. Gayet verimli çalışıyor ve motor üzerinde inanılmaz fazla ince ayara izin veriyor. Bu sistemi de büyük otomobil üreticilerine satma-lisanslama veya danışmanlıkla kullandırtma peşindeler. Dünya çapında böyle fikirlerden de faydalanılabilir.




  • Aslinda soyle bir gercek var ki, ulke ekonomisine destek olsun diye bu araci almak isteyen kisiler azimsanmayacak kadar fazla olacaktir, vergileri kisarlarsa da vatan millet demeden de alacaklar olacaktir, ben bu sekilde olabilir diye dusunuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Parola_18

    quote:

    Orijinalden alıntı: ressi1

    Otomobil devleri satılırken almadık gittik saab dan lisans aldık, bizimkilerde gram zeka varsa

    aslan adamlar sana al bu fabrikayı ve teknolojiyi al git dermi ? heleki bu işi başaramamış bi ülkeye hadi onu geç devlet neden böyle bişey yapsın halkın paraları ile (satın alma milyarlaca dolara olur ) sömürü düzeni kurmuş geziye destek verdi diye buralarda fedailigini yaptıgınız koç neden yapmaz veya sabancı ... sendeki o çok zekan neder bu işe ?

    Çinliler yaptı. Lafa gelince halkın paraları oluyor zaten. Diğer projelerde sanki halkın paraları nereye gidiyor diye bakan var.
    Hem yerli araba lafını ortaya atan hükümet. Yıllardır aynı şey bi türlü bitmedi. Madem kimse yapmıyor devlet kendi yapsın. Sen bir işi yapmıyorsan ben sana sürekli yap desem ne olur sanki?
    Koç veya sabancı yaptı zaten. 1971 yılında bursadaki türk otomobil fabrikalarından murat serisi arabalar üretildi. Madem birşey bilmiyorsun boşuna yazma.




  • açıklamalara göre erken seçim yok 2019 yılında sandığa gidiyoruz. a haberde zaten fetö chp ilişkisinin belgelerini paylaşacaktı sahi naptılar paylaştılar mı bir şey ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.