Şimdi Ara

bilgsayara aktarımda bozuk görüntü!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.Cameram sony hc17e.software yazılımım uleadvideostudio9.Camera kayıtlarını bilgisayara e1394 portu ile aktarıyorum.Görüntülerde bi gariplik oluyor.hareket eden cisimlerde bu genelde insanlar oluyor, etrafında sanki güç kalkanı ne bilim bi dalgalanma oluyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.Kamera 2 senedir kullanıyorum ve ilk aldığım günden beri böyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanka1980 -- 28 Aralık 2006; 22:02:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kanka1980

merhaba arkadaşlar.Cameram sony hc17e.software yazılımım uleadvideostudio9.Camera kayıtlarını bilgisayara e1394 portu ile aktarıyorum.Görüntülerde bi gariplik oluyor.hareket eden cisimlerde bu genelde insanlar oluyor, etrafında sanki güç kalkanı ne bilim bi dalgalanma oluyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.Kamera 2 senedir kullanıyorum ve ilk aldığım günden beri böyle...

güç kalkanımı hehe bu camera uzaydangeldi heralde aktardığın cihazlardan kaynaklanıyor olmalı tv kartın varsa onunla aktarmayı deneen sağlıklısı dvd yada hdd kamera
  • en güzeli hdd veya dvd dediğin gibi direk bağlantı pc ye hiç sorunsuz
  • cameram dv camera.Ben bu sorunu nasıl hallederim diye sormuştum.Cevabı dvd hdd almak olduğunu sanmıyorum.Yada ben yanlış sordum herhalde
  • kardes pata verip capture cart alıcan o zaman yada bozuk bozuk izle
  • bilgisayarınızın konfigurasyonunuda yazarmısınız ve hangi programla ve codecle capture yaptığınızı eğer zayıf bir bilgisayar ise oyüzden yapıyor olabilir.
  • Kameradan tv ye bağladığınızda görüntü normalmi ? Eğer orada sorun varsa herhangibir efekt açık kalmış yada yanlış çekim modunda çekim yapıyor olabilirsiniz. Tv de görüntü normalse Windows movie maker ile aktarmayı deneyin, aktarma seçimi dv-avi olsun. 1 saatlik kaset harddiskinizde 13 gb kadar yer kaplar, bunu rahat işleyebilmek için bir o kadar daha yere ihtiyaç duyarsınız.Bu şekilde görüntüyü hiç kayıpsız bilgisayara aktardıktan sonra bilgisayarda capture ettiğiniz avi görüntüyü izleyin. Elde ettiğiniz işlenmemiş avi dosyası düzgünse kullandiğiniz codec de sorun vardır, farklı bir programla dvd yada vcd yapar bu sorundan kurtulursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diğer arkadaşlarımın dediklerinin olma ihtimali çok düşük..Sizin probleminiz "Interlace-Deinterlace" olayı..Capture yaptığımız görüntüler bilgisayar ekranında aynen anlattığınız gibi gözükür..Ama dikkat edin aynı görüntüleri T.V de izlediğinizde bunlar olmuyor değil mi??Eğer olmuyorsa sorun videolarınızı export ederken "deinterlace" yapmanız gerekliliği..Öte yandan capture dan sonra videolarınızı deinterlace yapmazsanız yani ben hiçbir edit işlemi yapmayacağım direk seyretmek istiyorum derseniz görüntüler bahsettiğiniz gibi olacaktır..Yalnızca deinterlace yapan programlar da vardır bu arada..2 örnek gönderiyorum aşağıda..Birincisi interlaced yani direk çekip izlediğimiz, ikincisi deinterlaced yapılmış hali..Kamerada falan bir sorun olduğunu sanmıyorum..

http://img136.imageshack.us/img136/7681/distortion2qu5.jpg

http://img148.imageshack.us/img148/5886/distortionoksg4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babaluga -- 30 Aralık 2006; 13:38:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: erdincce

bilgisayarınızın konfigurasyonunuda yazarmısınız ve hangi programla ve codecle capture yaptığınızı eğer zayıf bir bilgisayar ise oyüzden yapıyor olabilir.

Bu arada capture da herhangi bir codec kullanılmaz capture görüntüleri "Loseless Avi" (kayıpsız avi) dir..Codecler "export" işlemi esnasında devreye girer ve videoları çeşitli formatlara çevirip sıkıştırma yaparlar..
    Edit:Yazım hatası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babaluga -- 30 Aralık 2006; 13:44:51 >
  • Cevaplarınız için teşekkürler.Benim sorunum babaluga bahsettiği deinterlace olayından kaynaklanıyor.Birinci resimde gösterdiğin gibi dalgalanma olmakta.Ulead video studio 9 kullanıyorum.Deinterlace olayı tam olarak nedir.Video kayıt konusunda bilgim yok.camerayı e1394 protuna bağlayıp bilgisayara aktarmayı biliyorum :) teknik detayladan anlamam.Tam olarak ne yapmam gerekiyo yada başka programmı kullanmam gerekiyo yardımcı olursan sevinirim...

bilgisayar donanımı
    p4 3.00 ghz işlemci
    512 400hz ram
    asus 9600xti ekran kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanka1980 -- 4 Ocak 2007; 12:31:01 >
  • quote:

Cevaplarınız için teşekkürler.Benim sorunum babaluga bahsettiği deinterlace olayından kaynaklanıyor.Birinci resimde gösterdiğin gibi dalgalanma olmakta.Ulead video studio 9 kullanıyorum.Deinterlace olayı tam olarak nedir.Video kayıt konusunda bilgim yok.camerayı e1394 protuna bağlayıp bilgisayara aktarmayı biliyorum :) teknik detayladan anlamam.Tam olarak ne yapmam gerekiyo yada başka programmı kullanmam gerekiyo yardımcı olursan sevinirim...

bilgisayar donanımı
    p4 3.00 ghz işlemci
    512 400hz ram
    asus 9600xti ekran kartı

Daha önce de söylemiştim export işlemi esnasında kullanacaksın deinterlace i daha basit programlarda filter menüsünün altında da var..Meselahttp://www.movavi.com/enhancemovie/download.html adresindeki program filter menüsü altında bu işi yapıyor ama program paralı..Uleadde de vardır bulacaksın ya da o programı kullanmayı bilen birilerine sorabilirsin..

• quote:

merhaba arkadaşlar.Cameram sony hc17e.software yazılımım uleadvideostudio9.Camera kayıtlarını bilgisayara e1394 portu ile aktarıyorum.Görüntülerde bi gariplik oluyor.hareket eden cisimlerde bu genelde insanlar oluyor, etrafında sanki güç kalkanı ne bilim bi dalgalanma oluyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.Kamera 2 senedir kullanıyorum ve ilk aldığım günden beri böyle...

hocam problem yapma capture ederken program takılmıyorsa devam et bilgisayara aldığın görüntüde olmuyo senin tabirinle güç kalkanı.
    bendede hc 96e var capture ederken güç kalkanı var fakat dvd yaparken görüntü o şekilde değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.