Şimdi Ara

Bilgisayarın İçi Nasıl Temizlenir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
30.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: montevo

    quote:

    Orijinalden alıntı: reExecution

    beyler bendede fanlardan çok ses geliyor neyi önerirsiniz ?

    bence duurma göre değiştir.yağ mağ bi yere akdar.özellikel ucuz fanlar gürültüden başka bieşy değil.ve fanalrın önüne filtre koy.ben perde kesitm koydum :)

    peki sağol en iyisi değiştirmek o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurboCore

    supurgeyi cikar.kasanin arkasindaki kapak vidalarinin hepsini sok ve kapaklari cikar. kuru pecete, islak mendil al. gazeteyi haliya iyice ser.odanin kapisini kapat.bilgisayari yavasca gazeteye yatir.bismillah cek, duani et. supurgeyle kasanin tum kaba pisliklerini al, fanlari temizle kabaca. islak mendili al. bi guzel ekran karti, anakarti, kuzey-guney koprulerini ,fanlari,iyice sil. ramleri slottan cikart. kursun kalemini al. ramlerin o altin gibi gozuken yerlerini kalemle yan iyice karala. ramlerin baska bi yerine kursun kalem surme cunku kursun iletkendir. altin uclari silgiyle iyice temizle sonra kuru mendille sil. bu sirada anakarti falan kuru peceteyle sil. bilgin varsa biraz daha anlatayim. islemci fanini cikart cok dikkatlice. cikardigin anakart uzerindeki yeri unutma, problem yasama. headsink dedigimiz bakir metal karisimi yeri fandan ayir, iyice suya tut tozlari gitsin. sonra kurula. fani da kuru mendille temizle. tekrar birlestir.

    termal macun surebiliyorsan onuda sur islemcinin ustune, azda degil cokda. tasirmaya dikkat et, tasarsa cokda merak etme elektirigi iletmediginden problem yaratmaz. islemci fanini islemcinin uzerine monte et. pcni kuytu degil fanlarla duvar arasinda 13 cm olan biyere koy. hayirli olsun 2yillik tozdan eser kalmadi :))

    Merhabalat bu haftasonu gibi bilgisayarımı temizleyeceğim ve bu ilk olacak,; her şeyi sökeceğim.Her neyse saç kurutma makinesi kullanacağım genel olarak düşük ısıda.Ancak anakartın üzerini ve kuzey soğutucularını nasıl temizleyeyim? Ne tür şeyler kullanmamı önerirsiniz?
    Sağolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elektrik supurgesi diyenler oldurdunuz beni gelmekten.allahtan oto yikamaya gidip basincli suyla yika demediniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Kasa Temizliği İcin;

    Komprosörle rahatlıkla yapabılırsın veya bazı süpürge makınelerınde dısa hava ufleme var o ayarla yapabılırsın..

    Duvar köselerini boyamak ıcın ınce kucuk fırcalar onu hafıf tozlanmıs yerlere surterek komprosörü oraya tut. böyle rahatlıkla temızlersin..

    Fanların ustune kısa süre tut fan dönücek ve ses cıkarıcaktır.2-3 saniye tuttunmu tamam onun harici ici icin sökmeden yapabılcegın temızlık yok.

    sakın bilgisayar calısırken yapma bunları..



    bölümü teknik servis okuyorum..okulda her atölyede böyle yaaptık..Bişi olcak diye korkma..




  • Beyler bana bi akıl tavsiyesi verebilir misiniz benim pc 1 yılını doldurmak üzere hiç temizlemedim nasıl temizleyebilirim ayrıca ben elektrikli süpürge falan kullanıyorum zararı olur mu? Bir de pc'nin birleşenlerine zarar vermeden üstlerini nasıl silebilirim cevap yazarsanız memnun olurum.

  • hapocod kullanıcısına yanıt

    Benim bilgisayarım çok kirlenmişti her tarafı toz içindeydi hatta açıldığı zaman gürültü çıkarıyordu babamla beraber temizledik ama makina falan kullanmadım sadece fırça ile fanı ve birleşenleri temizledik şimdi normal çalışıyor yani kasa içini ve birleşenlerini öyle elektrikli süpürge ile temizlemeye gerek yok zaten öyle bir durumda devreler statik yükle dolu olacağı için bilgisayar'a zarar verir bunu bildiğim için bu yöntem daha iyi ama hava tabancası daha uygun olabilir o da geniş kapsamlı temizlik için geçerli.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.