Şimdi Ara

bilgisayarın açılış hızı çok yavaş ama açıldıktan sonra çok hızlı sorun nedir acaba? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
18.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • böyle bir sorunun nedeni kesinlikle kullanılan vindowsu etkinleştirmek için kullanılan crack yada loaderdir, format cd nizi ve kullandığınız loaderi değiştirin yada en temizi orjinal kullanın
  • Orijinalden alıntı: adem369

Formatın diskin ömrünü kısalttığını nereden çıkardınız? Tam tersine ömrünü uzatır.

Orijinalden alıntı: pctechnic01

Orijinalden alıntı: loveisgod

NOT : HER ÇIKAN SORUN İÇİNDE PC YE FORMAT ATILMAZ YAW . DİSKİN ÖMRÜNDEN YER.

birde kullanım şekli ile alakalı sorunlar olabilir dosya ve klasör hiyerarşisi de bozulmuş olabilir .

hocam sizin herhal de metal eskimesi diye birşeyden haberiniz yok disk fortmatladıkca zamanla eski tabi bu eskime süresi o kadar uzun dur ki göremeye bilirsin .

böyle saçma birşey olurmu diskin ömrü uzar diye . diskte yapılan her işlem bir değerdir misal 0 ve 1 formatlada sen bu yüzeyi bir kere kazırsın diğer değişlede kapatırsın yeni yüzey açarsın bunu çok sık yaparsan belli bir müddet sonra da takılmalar oluşmaya başlaya bilir.

biraz mantıklı düşünürsenin bir şeyi ne kadar çok kullanırsan onun ömrünün uzamayacağını anlarsınız. bu her türlü elektronik aksam için böyledir. sadece elektronik günlük hayatta karşınıza çıkan herşeyde böyledir çok kullanılan ve gereginden fazla işleme tabi tutulan şey erken bozulur. örnek 1.vitesde giderken sen ona 50 yaptırırsan ne olur motoru kısa sürede parçalarsın bunu gibi şeyler işte neyse yaw siz dogrusunuz . buda benim dogrum işte .

• network kablosunu çekip de başlattığında hızlanabilir. pc açıldıktan sonra kabloyu takıp normal kullanmaya devam edebilirsin. başıma geldi
  • Orijinalden alıntı: pctechnic01

Orijinalden alıntı: adem369

Formatın diskin ömrünü kısalttığını nereden çıkardınız? Tam tersine ömrünü uzatır.

birde kullanım şekli ile alakalı sorunlar olabilir dosya ve klasör hiyerarşisi de bozulmuş olabilir .

hocam sizin herhal de metal eskimesi diye birşeyden haberiniz yok disk fortmatladıkca zamanla eski tabi bu eskime süresi o kadar uzun dur ki göremeye bilirsin .

böyle saçma birşey olurmu diskin ömrü uzar diye . diskte yapılan her işlem bir değerdir misal 0 ve 1 formatlada sen bu yüzeyi bir kere kazırsın diğer değişlede kapatırsın yeni yüzey açarsın bunu çok sık yaparsan belli bir müddet sonra da takılmalar oluşmaya başlaya bilir.

biraz mantıklı düşünürsenin bir şeyi ne kadar çok kullanırsan onun ömrünün uzamayacağını anlarsınız. bu her türlü elektronik aksam için böyledir. sadece elektronik günlük hayatta karşınıza çıkan herşeyde böyledir çok kullanılan ve gereginden fazla işleme tabi tutulan şey erken bozulur. örnek 1.vitesde giderken sen ona 50 yaptırırsan ne olur motoru kısa sürede parçalarsın bunu gibi şeyler işte neyse yaw siz dogrusunuz . buda benim dogrum işte .

Birincisi windows7 yüklenirken yapılan format sadece indexlerin silindiği formattır yani tüm diski sizin deyiminizle kazımaz. Ömrünü uzatması da şurdan geliyor uzun süre bilgisayarı formatsız kullandığınızda veriler birikiyor ve disk birleştirme yapılmamışsa bu hardiski aşırı derecede yoruyor. Ayrıca format dediğiniz şey fiziksel bir şey değil, diskin normal okuması yazması gibi bir şey. Burda da biri açıklamış

http://www.tahribat.com/Forum-Format-Atmak-Disk-Omrunu-Azaltir-Mi-149893/

• inceledim kabloyuda çektim hiç biri ile alakalı değil etkinleştirme ile de alakalı değil yardımlarınız için teşekkürler. sorun çözülmüş değil fakat yinede format atmayacağım bırakıyım 5 dakikada açılsın ne yapalım :) :) bu işin çözümü yok.... bu arada arkadaşın söyledikleri doğru format mekanik bi olay değildir hard diskin ömrüne bişey olmaz... zaten bi hard diskin ömrü dolmadan teknolojik özelliklerinin zamanı geçer sizde yenisini alırsınız biyere çarpmayın fişi direk çekmeyin tozun içinde yüzdürmeyin bi sorun çıkmaz ;);)
  • Orijinalden alıntı: adem369

Orijinalden alıntı: adem369

Birincisi windows7 yüklenirken yapılan format sadece indexlerin silindiği formattır yani tüm diski sizin deyiminizle kazımaz. Ömrünü uzatması da şurdan geliyor uzun süre bilgisayarı formatsız kullandığınızda veriler birikiyor ve disk birleştirme yapılmamışsa bu hardiski aşırı derecede yoruyor. Ayrıca format dediğiniz şey fiziksel bir şey değil, diskin normal okuması yazması gibi bir şey. Burda da biri açıklamış

http://www.tahribat.com/Forum-Format-Atmak-Disk-Omrunu-Azaltir-Mi-149893/

bilgisayar da yaptıgın her programsal işlevin fiziksel bir sonucu vardır arkadaşım

örnek verim bilgisayara bir yazı yazdırmak için

mov cx,0004
    mov ah,02
    (addr) mov dl,41
    int 21
    jnz(addr)
    int 20

birader şu komut bilgisayara fiziksel işlem yaptırarak ababa yada aaaa yada sonsuz döngüye gireceğini gösterebilir burda cx si artan yada azalan olarak ayarlamadıysan şimdi sen bana diyorsun birinin yazdığı yazı göstererek bana diyorsun ömrü uzar . hocam format atmak disk performansını arttırmaz bunu deyim başta ayrıca da şunu bilmelisin yazılımsal her olayın fiziksel sonucu olur biraz robot uygulamalarına göz at .

o dediğin yavaslamada reg kayıtı şişmesinden kaynaklanır birinci sebeb win 7 o kadar mükemmel değil onun yerine ben size workstation 2008 tavsiye ederim.

iki tamamen reg kayıtı şişirim bellek yormak kullanıcı ile alakalı bir durumdur. ben iki farklı pc kullanıyorum birisi mac g4 ki epey eski denebilir hala formatlanmış değil ikincisi de workstation 2003 hala oda formatlanmış değil hala ve aynı şekilde çalışmaktalar yani şunu unutun format atınca pc hızlanır hdd hızlanır mantığını unutun yok öle birşey arkadaşım yok.ayrıca disk yapısında da index diye bir terim yok sector vardır ve 0 1 den oluşur 0 yüksek katman 1 çukur katman misal olarak verdim . bunu sen her format işleminde bunların yerini değiştiriyorsun ne kurarsan kur ..eeee sonuç belirli bir süre ki bu süre uzundur disk erezyona ugradı haaa anlarım entegre üzerine kur desen eyvallah onda sector muhabbeti yok çünkü mekanik değil elektronik ama onda yazılımsal bir hatada diski yakarsın . bak yine geldi yazılmsal bir problemin sonucu fiziksel olur olayına arkadaş.

neyse sanırım bu kadar yeter biraz daha anlaya bilirsiniz.

• Başlıkta bazı terimler birbirine karışmış, genel bilgi olsun bir şeyler de ben karalayayım :

- Windows 7 ( kerneli 6.1) ve windows 8 ( kerneli 6.2) registry şişmesinden fazla etkilenmez. Üstelik herhangi bir şekilde windows vista 'dan itibaren (vista dahil değil ama vista kullanımından üst sürüme) upgrade ederek işletim sistemi kurarsanız
    sistem tüm işletim sistemini sıfır hiç kullanılmamış sistem dosyalarını seçip sadece ayar dosyalarını aktaracaktır.
    - Mekanik HDD lerde çukur ya da tümsek olmaz. Çukur ve tümsekler optik ya da magneto-optik (rasgele erişimli optik kayıt) kayıt ortamlarında olur. Mekanik hdd lerde kayıt plaka maddesinin manyetik yüklenmesi ile olur.
    Okuyucu kafa yüzey üstünde değmeden hareket eder ve bad sectörler (hdd çok fazla sert çarpışmaya maruz kalmadığı takdirde) çizilme ile değil plakadaki malzemenin yüklenme kabiliyetindeki azalma ile oluşur.
    - Entegre devrelerde sadece "1" ve "0" lar olmaz. Üç hal vardır "1" , "0" ve "yüksek empedans" olur.
    - Entegre devrelerde fiziksel olaylar gerçekleşmez.
    - Entegre devrelerde bilgisayar için çoğunluğu CMOS tasarım yaklaşımında dizayn edilmiş yarı iletken malzemeler vardır. Burada gerçekleşen tüm olaylar Schrödinger Denklemleri ile tanımlı Kuantum Mekaniği ile tanımlıdır. Fizik kanunları bu olayları ( injection, sızma, back injection) tanımlayamaz.

• resident peki benim sorunum tam olarak neden kaynaklı olabilir uzun süredir windowsun şişmesinden dolayı mı? 3-4 yıldır hiç format atmadım iyi baktım sisteme...
  • Aynı sorun benim laptop ta da var . Laptop ile gelen Win7 Home Pre. kullanıyorum . Açılıştı aşırı yavaş . 4-5 dk sonra hızlanıyor . Bi ara Win8 kurdum gayet hızlıydı fakat alışamayınca sildim . Anlamadığım internet kafelerdeki pc ler bile açır açılmaz hazır olurken benim daha geçen yıl aldığım Pc m niye yavaş ? (En son formatı 5 ay önce attım ve formattan sonrada aynıydı) Yok mu çözümü arkadaşlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.