Şimdi Ara

Bilgisayarımdan verim alamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Athlon x4 860k işlemci
    GTX 750 1 GB ekran kartı
    6 GB ram
    YouTube test videolarına bakınca oyunların oynanabilir olduğunu görüyorum.
    Ve testlerde benimkinden yüksek fpsler var.

Mesela 25 FPS bende adamda 50-60 fps var sistem'de tek fark ram miktarı 8gb onunki benimki 6gb.

Ram miktarından mı kaynaklıdır acaba?

Yardım ederseniz sevinirim çünkü kasmalar çok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu sistemle hangi oyunları oynuyorsunuz bilmiyorum çok eski olmayan atıyorum 1-2 sene önceki oyunları bile düşük ayarlarda 50-60 fps ile oynamak mümkün değil. 50-50 fps ile oynatılan oyunlar baya eski oyunlar sanırım.

2gb ekran kartı bile artık yetmezken 1 gb ekran kartı ile oyun oynamak çok zor.

Youtube'deki test videolarını nasıl yapıyorlar tam bilmiyorum ama çoğu kullanıcı o değerleri alamıyor ne yazık ki. Artık oyunlarda bir çok ayarı özel yapıyorlar sanırım. Her ne kadar grafik ayarlarını ekranda gösterselerde grafik ayarlarına ait dosyada bir takım değişiklikler yaparak daha yüksek fps alınabiliyor ama oyundan bir çok şeyi kapatıyorsunuz çok ince de olsa o detaylar oyun üzerinde grafik olarak yük bindiriyorlar. İlk bakışta grafik güzel gözükse de detaya inildiğinde çok sadece olduğu belli oluyor.

Ek olarak ekran kartınızı Nvidia Denetim masasına gidip performans moduna alırsanız alacağınız fps'de biraz daha artış yaşarsınız. Onun dışında bu sistem ile bir şey oynamak çok güç. Benim fikrim bu yönde yani.

Velhasıl raminiz 8 gb olsada 25 fps'den 50-60 fps'ye çıkmanız pek mümkün değil. Aldığınız fps değeri ilk olarak ekran kartı daha sonra işlemci ve ram diye devam eder. Ekran kartınız baya yetersiz. İşlemci derseniz oda o kadar iyi değil. Sisteminizde ısınmaya bağlı bir sıkıntı yok ise oynadığınız oyunlar çok eski değil ise aldığınız değerler normal.

Kolay gelsin.

• tüm driver ları son sürüm yükle. özellikle anakart ve çipset driver ları eksikse tamamla. 64bit işletim sistemi kur. win10 kullanıyorsan 8.1 64 ile dene.

sıcaklkları kontrol et. 80-85 i geçiyorsa yükte kasayı temizleyip macunları yenile. psu kasayla gelen kalitesiz psu lardansa değştir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dershaneden verim alamıyorum
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.