Şimdi Ara

Bilgisayarımda shift tuşu çalışmıyor veya bozuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
14.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar. Başlığımda da belirtmiş olduğum gibi, benim bilgisayarımda shift tuşu bozuk. En son attırdığım formattan sonra böyle oldu. Sanırım format atan kişiden dolayı kaynaklanıyor. Bu sorunu format attığım kişiye bildirirsem, daha çok bozabilir diye bildirmiyorum ve sizlerle paylaşmak istedim. Shift tuşunu kullanamıyorum. Gülücük atmayı özledim, kelimelerin başını büyük harf yapmayı özledim. Ben klavyeyi büyük bir ustalıkla, bakmadan yazan biriyim. Shift tuşu çok işlevli bir tuş. Bunu kullanamamak bana çok koyuyor. Shift tuşunu ekran klavyesinden kullansamda çok zaman alıyor, elime ayağıma bulaşıyor. Şimdi gelelim shift tuşunun yeni görevlerine. Shift tuşuna bastığımda:

1. scroll lock tuşuna basarmışım gibi scroll lock ışığı yanıp sönüyor.
    2. bir sayfadaysam eğer, o sayfa aşağı doğru kayıyor.
    3. shift tuşuna bastığımda "w78u9oepqW" gibi saçma harfler çıkıyor ve kelimelerin sonunda yanıp sönen çizgiyi cümlenin en başına alıyor.
    3. Tüm bunlar olurken, eski işlevlerini yerine getirmiyor.

Bilgisayardan anlayan başka bir arkadaşa sorduğumda, sistemi geri almamı istedi. Format attığım tarihe aldım ama nafile. Sonra da benden format atmamı istedi. Format CDsi bende olmadığı için, araştırıyorum şuan. Ve sizden formatsız, bu lanet shift tuşunu nasıl düzelteceğimi söylemenizi istiyorum. Şimdiden teşekkürler, saygılarımla..

• alternatif klavye tuşlarıyla ilgili bir sorun sizinki bir tuşla kombinasyon yapınca böyle sorunlar oluyor sonradan da tekrar esk,i haline getirmeyi unutabiliyorsunuz. numlock ile fn tuşu yada buna benzer bir tuş olması lazım tek tek deneyin derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qujaga

alternatif klavye tuşlarıyla ilgili bir sorun sizinki bir tuşla kombinasyon yapınca böyle sorunlar oluyor sonradan da tekrar esk,i haline getirmeyi unutabiliyorsunuz. numlock ile fn tuşu yada buna benzer bir tuş olması lazım tek tek deneyin derim

Rica etsem, yapmam gerekeni biraz daha açar mısınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dırracula -- 7 Haziran 2012; 17:15:35 >
  • altgr veya alt +numlock tuşlarından birine veya birkaçına basınca başka tuşları açıyorsunuz bunların kombinasyonlarını deneyebilirsiniz
  • Alt numlock u denedim bişey olmadı.
  • Klavyenizde muhtemelen kısadevre var, üzerine sıvı dökülmüş olabilir veya 1-2 damla shift tuşunun olduğu yere denk gelmiştir. Çay veya su bardağının altından da damlamış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

Klavyenizde muhtemelen kısadevre var, üzerine sıvı dökülmüş olabilir veya 1-2 damla shift tuşunun olduğu yere denk gelmiştir. Çay veya su bardağının altından da damlamış olabilir.

Mesela oynadığım oyunun kontrol değiştirme ayarlarının ordayım. Shift tuşuyla kalkan yapıyor. Ben denedim çalışmıyor. Shift tuşunu değiştirmek için tıklıyorum ve aktif hale geçireceğiniz tuşa basın diyor. Shifte basıyorum, her basışımda başka harf çıkıyor. Yineliyorum ve başka harf çıkıyor. Shift tuşunun altına su dökülseydi, diğer shift tuşu da bozuk olurdu. Belki ikisi de bozulmuş olabilir diyceksiniz. Sol taraftakini çıkardım baktım, bi ıslaklık veya çer çöp göremedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ikisi neden bozulsun ?

su ne tarafa dökülmüş/damlamışsa o tarafda kısa devre vardır.
  • Suyun sol tarafa dökülüp/damladığını var sayalım. Sağ taraftaki tuşun çalışması lazım değil mi. Çalışmıyor işte sağ taraftaki de aynı.
  • Sorun Çözüldü. Klavye giriş çıkışı arızalı olduğundan tutukluk yapmış. Yardım eden herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qujaga

altgr veya alt +numlock tuşlarından birine veya birkaçına basınca başka tuşları açıyorsunuz bunların kombinasyonlarını deneyebilirsiniz

Kardeş Allah razı olsun senden ya of 1 gündür uğraşıyordum, yemin ediyorum teşekkür etmek için girdim foruma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.