Şimdi Ara

Bilgisayarımda problem var yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bilgisayarım yaklaşık 4-5 yıllık gerçekten eski denilebilecek bir pc bu yaz sonunda yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum zaten fakat yaz sonuna kadar beni idare edebilmesini istiyorum ki bu bile çok zor bilgisayarım gerçekten insanı çıldırtıyor:
    1-Kasadan ciddi derecede fazla ses çıkıyor aylardır böyle ben alışsamda evdekiler rahatsız oluyor.
    2-Beni asıl delirten yavaşlığı ciddi anlamda çok yavaş yeni sekme açarken bile yarım dakika beklemek zorunda kalıyorum.İnternettendir derseniz değil internet süperonline turbo evde 1 laptop 1 masaüstü var(ben masaüstünden şikayetçiyim ) laptop daha yeni pc onda internet hızı 22mb-25mb arası değişirken bende aynı internet 0.30-1.50mb arası geziyor gerçekten dayanamıyorum artık.
    Çözümü ne olabilir yapabileceğim neler var yardımcı olursanız sevinirim...

• Kose81 K kullanıcısına yanıt
    Kasadan fazla ses çıkması ısınmaya bağlı fanların aşırı çalışması ve toz.Biliyorsanız kendiniz, bilmiyorsanız bir bilen arkadaşınız yardımıyla, kasa içerisindeki parçaları söküp, kasa içini ve parçalarını temizleyeceksiniz.Temizlemede basınçlı hava(bisiklet pompası gibi) en iyisidir.Ama elektrik süpürgesi de iş görür.İşlemci macununu yenileyip, temizlenmiş fanını taktığınızda sesin epeyce azaldığını farkedeceksiniz.Ekran kartı fanını sökmek tavsiye edilmez.Mümkünse dışardan temizlikle yetinin.Kasa fanlarının tozlardan arındırılması, yağlanması(İnternete bakınız) ses azaltılmasında etkilidir.
    Sisteminizin sürücülerinin elinizin altında olduğundan emin olduktan ve belgelerinizi harici disk/flash bellek/ dvd/ cd'ye yedekleyip tam hard disk formatı atın.Yani hard diskinizdeki bütün bölümleri silip yeniden oluşturun ve sistemi bundan sonra kurun.
    Kurulumdan sonra işletim sistemi güncellemelerini sürücülerin kurulumunu yapın.Windows Security Essentials(Windows Defender) Panda Cloud Antivirus gibi hafif antivirus programlarıyla yetinin.İnternetten çok saldırı yiyorsanız, Malwarebytes Anti-Malware Free'yi kurun, belli aralıklarla sistemi taratın.
    Hard diskinizde bad sector taraması yaptırın.Bu konuda internette çok makale var.
    İnternet yavaşlığına neden kasanızdaki eternet kartı olabilir.Farklı bir eternet kartıyla(Bakınız alt taraftaki komşu bilgisayarı) hız farkı olup olmadığını deneyin.Ayrıca eternet kablosunu değiştirmekte bazen sorun çözücü olabilir.
    Bilgisayarınızın beş senelik olması yukarıdaki sorunlarınızın nedeni değildir.Sorun bilgisayarınıza ilgi göstermemeniz.O kadar ses çıkarıyor, br kez olsun "Neyin var, macununu mu değiştireyim,fanlarını mı temizliyeyim?" diye sormuyorsunuz.Bilgisayarınızın yeinde ben olsam, simsiyah bir ekrana sizi mahkum ederdim
    Bilmediğiniz konularda yardım almak, sizi dertten kurtarır.Aman dikkat."Kasayı temizledim, bilgisayarım açılmıyor" topiğinde buluşmayalım.

• Çok teşekkürler yeterince yardımcı oldunuz daha önce ethernet kartından bir sıkıntı çekmiştim değiştirmiştim.Sanırım bir daha değiştiricem :D
  • Gerekli acıklamayi yapmiş arkadaş :)

Ses konusunda:Fanları temizlemelisin. Pc acılırken 3 4 dakıka bir ses alırsın. Bu psu dan gelen sestır. Psu eski oldugu yada tozlandıgı içindir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.