Şimdi Ara

Bilgisayarımda performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bundan 1.5 sene kadar önce Lenovo IdeaPad Z580 aldım.
    bilgisayarın genel özellikleri
    işlemci : Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz 2.50 GHz
    Yüklü bellek (RAM) 4,00 GB ( kullanılabilir miktar: 3,87GB)
    Sistem türü : 64 bit İşletim sistemi
    Ekran kartı: Intel HD graphics 3000 ve NVIDIA GeForce GT 635M

Oynadığım tek bir oyun var League of legends bilgisayarı ilk aldığım zamanlarda tam istediğim gibi bir performans alıyorken şuan bütün ayarları düşük moda almama rağmen
    tam istediğim gibi bir Fps alamıyorum başta 200fps ile başlarken oyuna combatlarda 50-60a düştüğü bile oluyor. Aceba ekran kartım mı yetersiz yükseltmeli miyim ya da
    bilgisayarda bir sorun mu var tamire mi göndermeliyim nedir problem anlayamadım :(

• ekran kartının driverini güncellemeyi bi dene veya drivereasy gibi driver bulma programı kur gerekli sürücüleri kur olma ihtimali yüksek.
  • 50-60 fps neyine yetmiyor
  • Nvidea g force experience diye bir program var güncelleme gelince söylüyor yüklüyorum yani güncel ekran kartı acaba yavaşlama fanın falan kirlenmesinden olabilir mi diyorum ?
    çünkü ısınma sorunları da başladı biraz çok sıcak oluyor bi 12-13 saat açık kalınca

50-60fps i 10 yıllık bilgisayarım bile veriyor :) bana en az 150 lazım aslında 150 veriyor fakat combat içinde bu 50-70e düşünce çok sorun yaşıyorum
  • ayrıca bilgisayarın özelliklerine göre çok daha yüksek performans almam gerek ilk aldığım zamanlarda alıyordum o performansı ama şuan alamıyorum bu konuda ne yapabilirim diye soruyorum ben daha çok :)

http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=325&game=League+of+Legends%3A+Clash+of+Fates&p_make=Intel&p_deriv=Core+i5-3210M+2.5GHz&gc_make=Nvidia&gc_deriv=GeForce+GT+635M&ram=4&checkSubmit=#systemRequirements

• o laptopun ekranında 60 fps den fazlasını görebileceğini sanmıyorum
  • Yazığın yorum sorunuma yardım etmiyor ama gene de seni tatmin etmek için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı ve kasma sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 60 hz ekranını kastetmiştim 60 fps yukrısını tam olarak görmen mümkün değil
  • Combatlarda fpsimin düşmesinin sebebi ekranın hz i mi ? ben ekran kartı falandır diye düşünüyordum ?
    peki bunu arttırmanın bir yolu var mı illa yeni bilgisayar mı almam gerekli ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4revq

Merhaba arkadaşlar bundan 1.5 sene kadar önce Lenovo IdeaPad Z580 aldım.
    bilgisayarın genel özellikleri
    işlemci : Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz 2.50 GHz
    Yüklü bellek (RAM) 4,00 GB ( kullanılabilir miktar: 3,87GB)
    Sistem türü : 64 bit İşletim sistemi
    Ekran kartı: Intel HD graphics 3000 ve NVIDIA GeForce GT 635M

Oynadığım tek bir oyun var League of legends bilgisayarı ilk aldığım zamanlarda tam istediğim gibi bir performans alıyorken şuan bütün ayarları düşük moda almama rağmen
    tam istediğim gibi bir Fps alamıyorum başta 200fps ile başlarken oyuna combatlarda 50-60a düştüğü bile oluyor. Aceba ekran kartım mı yetersiz yükseltmeli miyim ya da
    bilgisayarda bir sorun mu var tamire mi göndermeliyim nedir problem anlayamadım :(

64 bit işletim sistemi kullanıyorum demişsiniz kullanılabilir bellek 3.87 gb demişsiniz eminmisiniz 32 bit işletim sisteminde 4 gb tam görünmez 32 bit olmasın.Ayrıca 64 bit sistem windows 7 ise sp 1 paketi entegreli kullanın belki demo olabilir eğer windows 8 ise 8.1 kullanın yani kullandığınız işletim sistemi güncel olsun.
    Sonra anakartınızın sitesinden en son kullandıgınız işletim sistemine uyumlu güncel driverları indirin kurun aynı şey ekrankartındada geçerli onunda sürücüsünü güncelleyin ve mümkünse leptoplar hep entegreli çiplerdir kolay ısınırlar belkide ısılarıda yüksektir dizüstü pc nin alttan soğutmalı olanlar car onlardan öneririm size iyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ordaki değer bil. işleyebildiği fps oranını gösterir monitörde gördüğünü değil. Benim bildiği combatlarda herkesde bu fps düşüsü oluyor...
  • Fotoğrafını ekledim bilgisayarımda çıkan görüntünün ve 64 bit yazıyor gördüğünüz gibi ama ben bu bilgisayarı alırken bi arkadaşımın yardımı ile aldım ve aldığımda free-dostu arkadaşım yaptı ayarlamalarını ve yaparken de 64 bit yükledi.Evet windows 7 sp1 paketi entegreli nasıl kullanacağımı bilemiyorum ama internetten araştıracağım

Anakartımı nasıl güncelleyeceğimi bilmiyorum ama onu da araştırıp öğreneyim ekran kartımın güncel olduğundan eminim ona baya baktım.Bunları araştırayım ben olmazsa bir soğutucu alayım bir de öyle deneyeyim teşekkür ederim yorumunuz için

a1kalite34 : hocam fps düşüşü oluyor tabi combatlarda ama düşen fps 90ın altına inmezse delay olmuyor bilgisayarı aldığımda da böyleydi combatta bile 90ın altına düşmediği için sorun olmuyordu şimdi combatta 1 saniyeliğine 50ye düşünce o 1 saniyenin 3de birini kaybediyorum ve büyük dezavantaj oluyor benim için

Edit : yeni farkettim bilgisayarımda service pack 1 destekliymiş sanırım orada yazıyor oradan farkettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4revq -- 25 Eylül 2014; 15:45:30 >

• Oyun kendini güncelledikçe böyle sorunlar yaşanabilir. İlk önce ekran ve ses kartının driverlarını güncelle. Olmadı ayarlar kısmında DISABLE shadows - "HUD Animations" tıkı kaldır and Vertical Syn disable yapıp dene..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.