Şimdi Ara

Bilgisayarımda Ağ da gözüken İlginç Cihazlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle selamlar. Konuyu nereye açacağımı kestiremedim ve en doğru yerin bura olduğunu düşündüm. Günlerdir beni çılgına çeviren bu durum şu şekilde;

    Ağ klasöründe gözüken bu Telefonlar ne benim nede yakınımdaki hiç kimsenin sahip olmadığı cihazlar. Sürekli belirsiz aralıklarla Ağ kısmında gözüküyor ve dakikalar içince kayboluyor. Bu döngü sürekli tekrar ediyor, ara sıra gözüküyor ara sıra kayboluyor. İşin ilginç kısmı AirTies marka modemime tek ethernet kablosu ile benim şahsi bilgisayarım bağlı ve bilgisayar haricinde evimizdeki internete bağlanılan biri benim olmak üzere 5 adet telefon mevcut yani toplamda telefonlar ve bilgisayar dahil 6 adet cihat kullanıyor bu interneti.

    Gerek AirTies in tarayıcıdan giriş yaptığımız arayüzünde gerekte AirTies in kendi yazılımını indirip oradaki arayüzden kontrol ettiğimizde Ağ kısmında zaman zaman gözüken telefonların hiçbiri internete bağlanmıyor. Bağlı gözüken 6 cihaz var ve cihazların hepsinin mac adreslerini ve ip adreslerini bizzat karşılaştırıp bu bağlı olan cihazların hepsinin bize ait olduğunu öğrendim. Yani ekte paylaştığım fotoğraflarda mac adreslerini gördüğünüz hiçbir cihaz aslında bizim internetimize bağlanmıyor. Ben yinede Mac filtreleme özelliğini kullanarak şimdiye kadar görünen cihazları engelledim. Toplamda engellemiş olduğum mac adresi 8 dir. Bu demek oluyor ki 8 farklı cihaz şimdiye kadar görünmüş Ağ klasöründe. Zannedersem görünmeye devam edecek.

    Gelelim Sorulara;

    Bu neden gözükür? İnternete bağlanmadığı halde benim bilgisayarımda gözükmesinin sebebi nedir? Hadi bağlandı diyelim evde aktif kullanılan 5 adet telefon varken neden hiçbiri gözükmez Ağ klasöründe de bu Kimliği belirsiz cihazlar gözükür?

    Kablosuz Ağ İsmini ve şifresini defalarca kez değiştirdim. Modemi fabrika ayarlarına sıfırladım firewall etkin ve devre dışı denedim aynı şekilde mac filtrelemeyide etkin ve devre dışı denedim. AirTouch diye birşey varmış ne işe yaradığını 80 sefer okusamda anlamadım modemin fabrika ayarlarında kablosuz ağ ayarlarında tikli olarak duruyor. Fabrika ayarlarından öncede o şekildeydi. Tik kalsın mı kapatayim mi bir etkisi var mıdır?

    Fotoğrafları görünce anlamanız dahada kolaylaşacak diye umuyorum. Çünkü herşeyi gözler önüne seriyor fotoğraflar.

    Not: Fotoğraflarda olmayan fakat engellediğim 1-2 adet daha mac adresi var.
    Bilgisayarımda Ağ da gözüken İlginç CihazlarBilgisayarımda Ağ da gözüken İlginç CihazlarBilgisayarımda Ağ da gözüken İlginç CihazlarBilgisayarımda Ağ da gözüken İlginç CihazlarBilgisayarımda Ağ da gözüken İlginç CihazlarBilgisayarımda Ağ da gözüken İlginç CihazlarBilgisayarımda Ağ da gözüken İlginç Cihazlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stannex14 -- 1 Nisan 2019; 22:19:31 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.