Şimdi Ara

Bilgisayarıma Virüs Mü Girdi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Selam Bolu'da üniversite için yaşayan öğrenciyim. Aslında İstanbul'da yaşıyorum ama okul için boludayım bir kardeşim var 9 yaşında boluya gideceğim için kendisine laptopumu hediye ettim ama içinde benim için çok önemli olan belgeler notlar vs var. Ona sıfırlanmış bir şekilde bilerek vermedim. Çünkü İstanbul'a geldiğimde ara sıra notlarımı kontrol edeyim diye. Şuan İstanbul'dayım ve yine laptopumu açtım açar açmaz dakikada 3 KEZ engellenmiş website uyarısı geliyordu. Biraz daha araştırdım ve antivirüs programını açtım ne yazıkki laptopuma kardeşim valorant hile indirmiş yanıma çağırdım biraz sıkıştırdım itiraf etti salı günü 4 5 tane hile programı indirmiş sonra laptopa bildirimler gelincede korkmuş kapatmış bugüne kadarda hiç açmamış. Şimdi fotoğrafları ekleyeceğim beyler. Gözünüzü seveyim bana yardımcı olun ne yapmam lazım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşine oyunlarda hile kullanmanın ahlâken yanlış ve virüs içerdiği için tehlikeli olduğunu anlatmakla işe başlayabilirsin. (tabii öyle bir kardeşin varsa; "hile indirdim, bilgisayar ayvayı yedi, yardım edin" diyemiyorsan iş başka) Madem bilgisayarda çok önemli belgeler vardı; bir USB çubuğa, harici diske ya da bulut depolama servisine yedeğini niye almadınız? Malwarebytes kurmuşsun işte, onunla temizle, temizleyemezse internette anti virüs yazılımı içeren bir sürü USB boot disk var; onları kullan. Örneğin Kaspersky, Avira vs.'nin web sitelerinde boot disk ISO imajları var. Bunları Rufus programıyla önceden formatladığın temiz bir USB çubuğa kur, (Tabii bunları virüs bulaşmamış temiz bir bilgisayarda yap). Kendi virüslü bilgisayarına USB çubuğu tak, BIOS'tan boot aygıtı olarak USB'yi seç; sonra zaten gelen menüden her şeyi kolayca halledersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 4 Eylül 2021; 12:25:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.