Şimdi Ara

bilgisayarıma güç gitmiyor [akşamları]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ya bilgisayar her zamanki gibi normal çalışıyor sabahları ama akşamüstü açmaya kalktığımda prize takınca bi fan sesi geliyor ama hemen gidiyor sonra az bekleyip takınca açılıyor ama windows yüklenirken kapanıyor sonra windowsta sorun varmı yokmu öğrenmek için pc yi açarken direk biosa girdim orada beklemeyi düşünüyodum ordada gitti pc kapanınca kitleniyor power tuşuna basınca açılmıyor fişten çekince aniden tekrar kapaniyor bu olay akşamları oluyor nedenini lütfen söyleyin ..

• Akşamları sabah saatlerine nazaran daha fazla elektirk kullanılıyor. Şöyle düşünün apartmanda 10 daire var akşam olunca haliyle bu 10 daire ışıklarını açacak televizyon izleyecek vs.Güç çekecek.Ve bu sizin apartman- sokak- mahalle- şehir olarak kitle halinde kullanıldığını düşünün.Ne kadar büyük bir enerji gerekli..Sabahları 240v veren akım akşam olduğunda bu aşırı kullanımdan 180-170 lere doğru düşüyor. ayrıca Apartman tesisatınında kötü olduğunu varsayarsak pcniz istediği akımı alamıyor yani beslenemiyor.Bu yüzdende açılmıyor. Biraz uzun oldu ama sanırım anlaşılmıştır..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: calikamonter

Arkadaşlar ya bilgisayar her zamanki gibi normal çalışıyor sabahları ama akşamüstü açmaya kalktığımda prize takınca bi fan sesi geliyor ama hemen gidiyor sonra az bekleyip takınca açılıyor ama windows yüklenirken kapanıyor sonra windowsta sorun varmı yokmu öğrenmek için pc yi açarken direk biosa girdim orada beklemeyi düşünüyodum ordada gitti pc kapanınca kitleniyor power tuşuna basınca açılmıyor fişten çekince aniden tekrar kapaniyor bu olay akşamları oluyor nedenini lütfen söyleyin ..

Selam
    Benim algılayamadığım veya sizin açıklayamadığınız bir cümleniz var. "fişten çekince aniden tekrar kapaniyor" demişsiniz.
    Bu bir masaüstü mü, yoksa dizüstü mü?

Masaüstü ise fişini çekince elbette kapanacaktır! Dizüstü ve pili takılı ise, besleme kaynaklı bir sorun var kardeş.. Yani bilgisayara yeteri kadar güç gitmiyor.
    Masaüstü bilgisayarlarda genelde PSU arızası veya yeteri kadar bilgisayara güç gönderememesinden kaynaklıdır. Sağlam bir PSU, şebeke elektriği 160 Volta da düşse, bilgisayarı çalıştıracak kadar güç üretmektedir.

Eğer farklı bir PSU takıp denerseniz, zannediyorum ki sorun ortadan kalkmış olacaktır. Şayet sorun devam ediyorsa, size bir tane UPS veya Voltaj regülatörü tedarik etmenizi tavsiye ederim..
    Kolay gelsin..

• Bilgisayarım masaüstü ve o cümlede eksik yazmışım kusura bakmayın fişten çekip takınca bi güç gelip hemen kapanıyor anlık gibi 1 2 saniye içinde oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.