Şimdi Ara

Bilgisayarim Windows'u Başlatmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Laptopu açtığımda işlemciyi soğutan fan hep hızlı dönüyor sonra windows logosu geliyor ve gidiyor ondan sonra 5-10dk böyle kalıyor sonra kendi kendini kapatıyor.

Geçenlerdede aynı sorunu yazmıştım format falan at dediler.
    bende açim dedim bi bakim eski halindemi diye. sonra windows'sunuz yeniden hazırlanıyor diye bisi geldi ve sonra orda windowsunuz başlatılamadı diye bir yazı geldi sonra ise gelismiş seçenekler diye bi tuş vardı bastım orda format tuşu vardi bastim tamamen herseyi siliyordu sıfırdan herşeyi işte sonra size yukarida dediğim 5-10dk geçti ve kendini kapattı.
    5 defa tekrar ettim ayni şey oluyodu bende çareyi sizde bulurum dedim.

Peki neden laptop kendini kapatıyor 🤔bilgisi olan varsa yazabilirmi
    (Servise gönder falan demeyin 10 yıllık pc takır takır kasmadan calisiodu hiçbiseyi yoktu sorun bende harddisk diye düşünüyorum ama neden kendini kapatıyor... )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Windowsda takılı kalması ve sonra kapanması hdd olabilir. Badsector oluşmuş olabilir hdd'de.

İşlemci sıcaklığınada bakmak lazım biosa girip kontrol et işlemci yüksek sıcağa ulaştığı zaman da kapanabilir.

• HDD veya sıcaklık sorunu var. 10 yıllık diyorsunuz cihazın toz temizliği ve termal macun değişimini yapın. Sonrasında sıkıntı devam ederse diski çıkartır ve baska bir sisteme takarak hdd tune ile kontrol edersiniz. Bad sector var ise hdd regenerator ile kurtarmayı denersiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HDD gg

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Format atabiliyorum bilgisayar başlarken windiwsu yeniden kur hddyi temizle gibi bi tus cikiyo ama baslatinca dediğim gibi 5-10 dk sonra pc kapanio ama harddisk yuzunden deil sicaklik yuzunden kapanio die tahmin rdiyotum yoksa hdd temizlenio onda sorun yok macunu degistircem peki biostan sicakliga nasil bakabilirim?

Orijinalden alıntı: sounhatt

Format atabiliyorum bilgisayar başlarken windiwsu yeniden kur hddyi temizle gibi bi tus cikiyo ama baslatinca dediğim gibi 5-10 dk sonra pc kapanio ama harddisk yuzunden deil sicaklik yuzunden kapanio die tahmin rdiyotum yoksa hdd temizlenio onda sorun yok macunu degistircem peki biostan sicakliga nasil bakabilirim?

windowsu yeniden kur kısmı büyük ihtimal recovery kısmından çalışıyordur. windows cdsi bulup onunla format atmayı deneyin(eğer önemli dosyanız yoksa). eğer önemli dosyanız varsa ubuntuyu bir dvdye yazdırıp live olarak başlatıp dosyalarınızı alabilirsiniz. hatta gparted ile harddiskin smart verilerine bakıp badsector oluşup oluşmadığına bakabilirsiniz.

Dell Inspiron 15 7567 Core i7-7700HQ + Samsung 970 Evo 1TB
  • Ben anlatamıyorum galiba her türlü format atmayı denesemde bilgisayar her türlü kapanıyor sace format atmakla olmuyor bu durum.format atmasam bile soyah ekranda kapanıo sıcaklıktan galiba

Daha Fazla Göster
  • sounhatt S kullanıcısına yanıt
    Kardeş bad sector nedir biliyor musun ?

Madem ısıdan dolayı diyorsun,sorunu biliyorsun hallet o zaman. Millet burada sana yardımcı olmaya çalışıyor önerilerde bulunuyor. Sen ondan değil eminim diyorsun.

Amacın yardım almak mı başka birşey mi ?

Sen her türlü format atarsın,mesela hdd 1. Dizine format atıldın bilgiler yazıldı,2. Dizine geçtiğin zaman orada bad sector varsa açılmaz hata verir kapanır birşey olur. Anlatmak istediğimi anladın mı ? Kontrol etsen ne kaybedersin.

Peki birşeydaha sormak istiyorum.

Hdd'yi değiştirirsem eğer bilgisayarın kapanma sorunu çözülür mü?

Sizinde düşüncelerinizi almak istiyorum@Lxde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sounhatt -- 14 Mart 2018; 16:27:28 >

Hdd'yi tara ilk önce bad sector var mı yok mu diye.
    Bunun için live linux kullanabilirsin. Usb ye bootable şekilde yazdırıp çalıştırabilirsin.
    Live linux konusun da ise parted magic var kullanabilirsin içinde bir çok araç var.

Hdd'de sorun çıkarsa düzeltebilecek birşeyse düzeltilir. Düzeltemilecek gibiyse yeni hdd alırsın.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.