Şimdi Ara

Bilgisayarım neden geç açılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarı Topladığımdan beri Aşağı yukarı 1 senedir istediğim verimi alamadığımı düşünüyorum. Programsalmı yoksa Donanımlamı alakalı olduğunu bilmiyorum.

Başlıca sorunlarım;

-Bilgisayar çok geç açılıyor;
    55 sn. Hoşgeldiniz yazısı görünüyor,
    2 dk. tarayıcıyı açması sürüyor ,
    3 dk. sistem açılış sesi geliyor,
    4 dk. sistem kullanıma hazır hale geliyor.
    -Sistem Stabil Çalışmıyor kanaatindeyim, zira arasıra Bilgisayarı normal kapatmama rağmen Açılışta 1 kereden açılmıyor, kendini resetliyor. aynı şeyi ram taktığımda sistem 2 kere resetliyerek düzene giriyordu.
    -Birde Win 7 Ultimate kullanıyorum. Sistemi kurarken yanlış bişeymi yaptım?
    Resimdeki SATA Mode Selection Win 7 kurarken bir fonksiyonu varmı?

-SATA Kablolarının bağlantısı doğrumu?

-Yeniden Win 7 yüklemem gerekirmi yoksa durumu kurtarabilirmiyiz?

Sistem şu şekilde;
    400R Carbide Serisi USB3.0 Mid-Tower Corsair CX v2 600W 80+ Kasa
    ASUS P8Z77-V PRO
    INTEL Core i7-2600K 3.40 GHz LGA1155 İşlemci
    CORSAIR CWCH60 Hydro Serisi H60 Yüksek Performanslı Sıvı işlemci Soğutucu
    GSKILL F3-12800CL9D-8GBXL G.SKILL RipjawsX DDR3-1600Mhz CL9 8GB (2x4GB) DUAL (9-9-9-24) 1.5V
    SAPPHIRE HD7870 O.C 256Bit 2GB DDR5
    SEAGATE Barracuda ST1000DM003 3.5" 1TB Sata3 6Gb/s Dahili Disk
    Win 7 Ultimate İşletim Sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genix -- 20 Ekim 2013; 2:02:37 >

• yukarı..
  • bi arkadaşımda da senin diskin aynısı vardı oda buna benzer bi sorudan şikayetçi idi
    yaklaşık altı aylık bi araştırma sonucunda ST1000DM003 kod numaralı disklerin bazı model asus anakartlarda tam performanslı çalışması için
    anakartın çipset ve sata sürücülerinin asusun sitesinden indirilip kurulması gerektiği ile alakalı bilgilere ulaştım ve sorunumuz ortadan bu yöntemle kalktı bi denemeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

bi arkadaşımda da senin diskin aynısı vardı oda buna benzer bi sorudan şikayetçi idi
    yaklaşık altı aylık bi araştırma sonucunda ST1000DM003 kod numaralı disklerin bazı model asus anakartlarda tam performanslı çalışması için
    anakartın çipset ve sata sürücülerinin asusun sitesinden indirilip kurulması gerektiği ile alakalı bilgilere ulaştım ve sorunumuz ortadan bu yöntemle kalktı bi denemeni tavsiye ederim.

Hemen deniyorum umarım işe yarar..
  • Soluto da deneyebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Citizen

Soluto da deneyebilirsin.

Bu sistemin hızlanması için bir programa ihtiyacı olacağını sanmıyorum. Evet alternatiftir ve işe yarayabilir. Ama sistem hızlı açılış için yeterli gibi geliyor bana. Ben birşeyleri yanlış yaptım baştan yada yolunda gitmeyen bir şeyler var. Bunu çözebilirsek çok güzel olacak. Mesela kabloların bağlantısı doğrumu yada win 7 kurulumu ile alakalı problemmi var bunun üzerine kafa yoruyorum..
  • Windows 8 yükle farkı gör. Bu arada o pc de nasıl geç açılır yav

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anakart çok geç açılıyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Büyük ihtimal harddiskten kaynaklanıyor. Başka diskle deneme şansınız var bi bakın.
  • genix G kullanıcısına yanıt
    ms config den veya Ccleaner ilebak bakalım başlarken çalışa programlara.

• quote:

Orijinalden alıntı: genix

quote:

Orijinalden alıntı: John Citizen

Soluto da deneyebilirsin.

Bu sistemin hızlanması için bir programa ihtiyacı olacağını sanmıyorum. Evet alternatiftir ve işe yarayabilir. Ama sistem hızlı açılış için yeterli gibi geliyor bana. Ben birşeyleri yanlış yaptım baştan yada yolunda gitmeyen bir şeyler var. Bunu çözebilirsek çok güzel olacak. Mesela kabloların bağlantısı doğrumu yada win 7 kurulumu ile alakalı problemmi var bunun üzerine kafa yoruyorum..

Ya hdd de sorun var ya da açılışta bir o program bilgisayarın kaynaklarını resmen sömürüyor. Soluto da açılışta bilgisayarı kullanan ve kaç saniye geç açılmasına neden olduğunu görebilirsin.

• Soluto yu kurdum sorunun Microsoft Security Essentials den kaynaklandığını söyledi. Pastada en büyük dilimi 2. dk yani 120 sn. ile bu program kullanıyormuş.
    Lakin sorun şu Solutonun deneme sürümü olduğunu gördüm. 14 gün sonunda ya satın almam yada başka bir çaresine bakmam gerekecek.
    2 hafta sonra konuyu tekrardan hortlatmamak adına koyduğum resimlerde benim bir yanlışım varmı kabloların bağlantısı olsun ya da SATA Mode Selection seçimi olsun bununla alakalı bilgi alabilirsem güzel olacak. Çünkü şüphedeyim öyle ahım şahım bir donanım bilgisine sahip olmadığım ve sistemi tamamen kendim kurduğum için hatalı olabileceğim konusunda bir his var içimde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.