Şimdi Ara

bilgisayarım açılmıyor ve bip sesi yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yardım lütfen 2 haftadır olmuyor yazılanları okudum ama yok çalışmıyor sorunu tekrar yazıyorum:

1. power buttonuna bastım boardın ışığı yandı .. cpu..kasa..power fanları çalıştı ama bip sesi yok
    2. rami söktüm gene aynı
    3 ekran kartını söktüm gene aynı
    4. pili söktüm bekledim tekrar taktım gene aynı
    5 power suplyi değiştirdim gene aynı
    6. işlemci söktüm taktım gene aynı..

başka ne yapabilirim kardeşlerim ne olur akıl verin diğer hafta bilge adama başlıcam ve bilgisayarım çok lazım .... şimdiden teşşekkürler .....

çıkmaz bi sorun içine düştüm............

• hocam söktüm taktım derken farklı bi işlemci board veya ram falanmı taktın yoksa gene aynısınımı ses gelmiyor ve görüntü gelmiyorsa sorun ya işlemci yada ram dandır
  • işlemci aynısı ramı değişik taktım..... power suplyde farklı taktım
  • hocam işlemciden yapabilir başka bi işlemci takma şansın varsa tak
  • NOT: Sistem bileşenlerinizi yazmamışsınız ama eğer eski tip bir SLOT CPUya sahipseniz CPUda yerinden çıkmış/oynamış olabilir.

NOT2: Bilgisayarınızın Reset tuşu takılı kaldığı zamanda bu soruna yol açabilir. Reset tuşunu anakarta bağlayan kabloyu yerinden çıkarıp deneyin.

NOT3: Bozuk IDE kablosununda bu tarz hatalara yol açtığı görülmüştür. En temiz hata testpit yöntemini kullanınız:
    Sistemi ANA bileşenler ile açmayı deneyiniz, sadece Ekrankartı, CPU, CPU Fanı, RAM takılı olan Anakarta PSU bağlayıp Power Up Connectorune Tornavida yardımıyla kısa devre yaptirarak açmayı deneyiniz.

YAPARKEN LÜTFEN DİKKATLİ OLUNUZ
  • quote:

Orjinalden alıntı: birsonbahar

NOT: Sistem bileşenlerinizi yazmamışsınız ama eğer eski tip bir SLOT CPUya sahipseniz CPUda yerinden çıkmış/oynamış olabilir.

NOT2: Bilgisayarınızın Reset tuşu takılı kaldığı zamanda bu soruna yol açabilir. Reset tuşunu anakarta bağlayan kabloyu yerinden çıkarıp deneyin.

NOT3: Bozuk IDE kablosununda bu tarz hatalara yol açtığı görülmüştür. En temiz hata testpit yöntemini kullanınız:
    Sistemi ANA bileşenler ile açmayı deneyiniz, sadece Ekrankartı, CPU, CPU Fanı, RAM takılı olan Anakarta PSU bağlayıp Power Up Connectorune Tornavida yardımıyla kısa devre yaptirarak açmayı deneyiniz.

YAPARKEN LÜTFEN DİKKATLİ OLUNUZ

+1

• anakart asus p4p800s-x....... soket 478 midir bu boardın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ide kablosunda sorun yok yenisini taktım.....
    dediğin gibi tornavida olayına girmeye tırsıyorum pc benim değil arkadaşımın
    işlemci sağlam oturmuş kıpırdama yok...
    reset tuşu takılı değil düzgün basıyo arkadaşım...

başka bi fiikir varmıdır acaba
  • kardes öncelikle denenmesi herşeyi denemişsin ama bu problemi çıkaran şeyleri zaten değiştirmişsin birde hdd yi farklı bir makinaya tak ve dene
    standartta ram vaye ekran kartının slottan oynaması veya tozlanması sonucu olur
    bir de çok basit ama kasadaki buzzer bozulmuş olmasın sadece bir tahmin

ayrıca hangi kurs ve şubeye gideceksin
    hangi eğitimi alacaksın yazarsan memnun olurum ben öğrencisiyim birde amacını yaz
    bitirince ne yapacan falan
  • arkdaşlar en önemli bileşenlerden birini unutuyorsunuz... hdd aynı sorun bende de vardı... başka bir hdd deneyi veer..diğer parçalarda sorun yoksa %90 sorun hdd'dir. bir de başka hdd dene bi...
  • anakartın bozuk
  • evet ana kart bozuk bencede
  • valla hdd değil onu kesin biliorum ama elimde başka işlemci olamdığı içinde deniyemedim..
    bencede ya board yada işlemci çünkü hepsini ayrı ayrı denedim ama çalışmadı genede kalan iki parça var

1. işlemci
    2. anakart

neyse artık bi yazıcıoğlunun yolunu tutuyım bakalım boardda sorun varmı yoksa işlemci alırım artık kısmet herşey için sağolun... 27 mayısta sistem uzmanlığı eğitimine başlıyorum benim için dua edin kadiköy bilge adamda
  • KARDES ANAKART BOZUK BAŞIMA GELDİ AMA BEN DİREK ANAKART DEĞİŞDİRDİM AMA SEN DEĞİŞTİRMEDEN ONCE ARKADASLARIN DEDIGI GIBI PC BILESENLERI ILE DENE SADECE VEDE DISRIDA KASADAN SOKDE DENE SONUC
    MONTAJ HATASI YOKSA ANAKART
  • Anakart Uçmuş.. geçmiş olsun bi arkadaşımın başına 2 defa geldi :d
  • dışarıda denedim zaten arkadaşlar. yani anakart işlemci ve ram .... tornavidayla powerı çalıştırdım gene bip sesi yok. yani sorun ya işlemci ya anakart neyse dediğim gibi bi simsara gidelişm bakalım board arızalıysa yenisini almak zorundayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.