Şimdi Ara

BİLGİSAYARI SES SİSTEMİNE DİGİTAL KABLO İLE BAĞLAMAK?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımı ses sistemine bağlamak istiyorum.Ancak ses için çeşitli kablolar var ve farklarını araştırmamama rağmen bulamadım.
    1:

2:
    Ancak 1. esimdeki kablo woofer üzerinde değilde ana kontrol ünitesi üzerinde var.Bu arada ses sistemim samsung txq 120
    Tüm dağılım woofer üzerinden olurken digital kablo girişi ana ünite üzerinde? 2. kablo girişleri woofer üzerinde.Ana ünite üzerindende bu bağlantı yapılabilirmi?
    Birde en kaliteli sesi hangisiyle sağlayabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drberti -- 17 Ekim 2009; 15:57:50 >

• 1. ve 2. resimdeki ile aynı sesi alırsınız.
    3. Resimdeki ses değil compenent görüntü aktarma kablosudur.
    ++
    Siz;
    Ses sisteminizdeki girişleri ve ses kartınızın çıkışlarını belirtir veya resim eklerseniz doğru kablo önerisini daha hızlı alırsınız.
  • Bilgisayarımın ses çıkışları bunlar;Birde o ilk kabloya uygun bir çıkışta var tabi onun resmini çekmedim.
    Buda woofer arkasının resmidir;
    Bilgisayar çıkışına bakınca ön arka yan ve bas çıkışı var.Ama ses sisteminde sağ sol var sadece.Kablolar ise sadece tek uçlu.Bilgisayarın hangi kısmına takılıp ses sisteminde nereye karşılık olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drberti -- 17 Ekim 2009; 16:30:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

1. ve 2. resimdeki ile aynı sesi alırsınız.
    ++
    Siz;
    Ses sisteminizdeki girişleri ve ses kartınızın çıkışlarını belirtir veya resim eklerseniz doğru kablo önerisini daha hızlı alırsınız.

optik kabloyla nasil bir olur 2. resimdeki analog... tabiki cok daha kaliteli ses verir dijital. ben fiberoptik kullaniyorum ve aradakı farkı anlamamak çok guc. ancak anakartinizda ne boyle bir cıkış olmadıgı icin kullanmak icin ses karti almaniz lazm.zaten ses sisteminizdede boyle bir giriş yok

aux in e baglıycaksınız bilgisayardan cıkanları. ayrıca bass yok. on arka ve orta var. sub yaziyoda benmi gormuyorm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 17 Ekim 2009; 16:45:37 >

• Arkadaş 1. resme uygun bir çıkışın bilgisayarda olduğunu yazmış. bu da demektir ki ana üniteye 1. kablo ile bağlantı yapman yeterli olacaktır. Sisteminin özelliklerini inceledim 2 optik giriş mevcut ancak koaksiyel yok. Bilgisayarında optik giriş varsa optik kablo ile (1. kablo) halledebilirsin hiç kafanı karıştırma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

++
    Siz;

optik kabloyla nasil bir olur 2. resimdeki analog... tabiki cok daha kaliteli ses verir dijital. ben fiberoptik kullaniyorum ve aradakı farkı anlamamak çok guc. ancak anakartinizda ne boyle bir cıkış olmadıgı icin kullanmak icin ses karti almaniz lazm.zaten ses sisteminizdede boyle bir giriş yok

aux in e baglıycaksınız bilgisayardan cıkanları. ayrıca bass yok. on arka ve orta var. sub yaziyoda benmi gormuyorm?

Ben resimleri değiştirdim normalde 2. resimde 1. ile aynı kablo varmış...

• quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

++
    Siz;

Benim mesajdan sonra konuyu açan arkadaş resimleri editlemiş.
    ++

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptopa ses sistemi bağlamak
    15 yıl önce açıldı
    DIGITURK'e Ses Sistemi Bağlamak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: drberti

Bilgisayarımı ses sistemine bağlamak istiyorum.Ancak ses için çeşitli kablolar var ve farklarını araştırmamama rağmen bulamadım.
    1:

Ancak 1. esimdeki kablo woofer üzerinde değilde ana kontrol ünitesi üzerinde var.Bu arada ses sistemim samsung txq 120
    Tüm dağılım woofer üzerinden olurken digital kablo girişi ana ünite üzerinde? 2. kablo girişleri woofer üzerinde.Ana ünite üzerindende bu bağlantı yapılabilirmi?
    Birde en kaliteli sesi hangisiyle sağlayabiliriz?

Arkadaşım;

Optic soketin giriş olduğundan emin iseniz!
    PC deki optic çıkış tan resimdeki kablo ile ses sisteminizdeki optic girişe bağlayın, keyfinize bakın.
    ++
    ayrıca girişlerin ana kontrol ünitesinde olması daha iyidir.
    Çünki DD/DTS dekoderi var ise PC den sayısal(Bitstream) ses olarak aktarır. Ses sisteminizdede DD ışığının yandığını görürsünüz.
    ++
    Woofer üzerinde genel olarak kontrol ünitesinden gelen ses girişi ve uydu(surround)hoparlörlerin çıkışları olur.

• Ana ünite üzerindeki girişler bunlar digital ses girişi kesin var
    BUda anakart üzerindeki digital ses çıkışı;

Şİmdi bu sistemi 1. kablo ile bağlayabilirim.Ancak merakımdan soruyorum? Eğerki 2. kablo ile bağlasam bilisayardaki bu sağ sol ön yan çıkışlarını woofer üzerinde olan sadece 2 girişten hangisine bağlayabilirim.5+1 kullanamayacakmıyım ?
    Diğer bir sorunumda şuan bilgisayarı lcd tv me dvi-hdmi ile bağladım.Ama ses aktaramıyorum.Ben bilgisayarı ayrıca tv ye direkt bağlayıp sesi oradanda almak istiyorum(ses sistemini sürekli kullanmadan tv den işimi halletmek için)Bu bağlantıyı nasıl yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drberti -- 18 Ekim 2009; 21:15:08 >

• quote:

Bağlamak istediğim sistem bu lcd+bilgisayar+ses sistemi;
    Ana ünite üzerindeki girişler bunlar digital ses girişi kesin var
    BUda anakart üzerindeki digital ses çıkışı;

Şİmdi bu sistemi 1. kablo ile bağlayabilirim.Ancak merakımdan soruyorum? Eğerki 2. kablo ile bağlasam bilisayardaki bu sağ sol ön yan çıkışlarını woofer üzerinde olan sadece 2 girişten hangisine bağlayabilirim.5+1 kullanamayacakmıyım ?
    Diğer bir sorunumda şuan bilgisayarı lcd tv me dvi-hdmi ile bağladım.Ama ses aktaramıyorum.Ben bilgisayarı ayrıca tv ye direkt bağlayıp sesi oradanda almak istiyorum(ses sistemini sürekli kullanmadan tv den işimi halletmek için)Bu bağlantıyı nasıl yapabilirim?

Alıntı yapmak istemezdim ancak benim msj dan sonra siz resimleri değiştiriyorsunuz sonra insanlar benim yanlış yazdığımı sanıyor

bir önceki benim msj da sizden alıntıladığım foto daki optic kablo sizin için en iyi seçenek.

bu msj da alıntıladığım ortadaki fotoda OPTICAL IN1 yazan ile en alttaki PC nizin bağlantılarında Turunco(coaxial) yanında optic çıkış var.
    İkisini optic kablo ile biribirine bağlayacaksınız.(pc resminiz karanlık olduğundan optic çıkış gözükmemektedir.)
    Optic dışında sizin ekipmanlarınızda 5.1 çıkış mümküğn değildir.

birde bir ucu 3,5stereo jack ile diğer tarafı kırmızı/beyazRCA tos fişler var ondan alırsanız ancak woofer üğzerinden giriş yapabilirsiniz ki sadece stereo ses alırsınız.

• Teşekkür ederim bilgiler için bu bağlantı olayında baya bir bilgi sahibi oldum.Son olarak lcd tv arkasındaki bir girişin ne olduğunu anlayamadım.BU pc in denilen giriş;
    Bu ne için ve hangi kablo ile bağlantı yapılıyor.
    Tüm araştırmalarım sonucunda birde coxial kablo olduğunu öğrendim ve bilgisayarımda böyle bir çıkış varken ses sisteminde karşılığı yok.Lcd tvde baktım anlamadığım bu giriş dışına coxial giriş yok.

• quote:

Teşekkür ederim bilgiler için bu bağlantı olayında baya bir bilgi sahibi oldum.Son olarak lcd tv arkasındaki bir girişin ne olduğunu anlayamadım.BU pc in denilen giriş;
    Bu ne için ve hangi kablo ile bağlantı yapılıyor.
    Tüm araştırmalarım sonucunda birde coxial kablo olduğunu öğrendim ve bilgisayarımda böyle bir çıkış varken ses sisteminde karşılığı yok.Lcd tvde baktım anlamadığım bu giriş dışına coxial giriş yok.

Yine resimleri değiştirmeyin.
    O tv arkasındaki giriş.
    PC ekran kartından HDMI / DVI / VGA kablo ile ses olmadan TV ye görüntü aktardığınızda, görüntü ile alaklı sesi TV den almanızı sağlayacak audio girişidir.

Yani sizin 1. mesajdaki 2. kablo ile PC sesini TV ye aktarabilirsiniz.

2.Mesajınızda PC bağlantılarından Yeşil olan çıkış ile TV arkasındaki o girişi iki tarafı 3,5 stereo olan, birinci mesajınızda şuanki 2.foto daki kablo ile yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 19 Ekim 2009; 0:31:16 >

• Teşekkür ederim bilgiler için..
  • Proplem çözülmüşse ne mutlu
  • Sesi malesef bir ucu 3.5jack diğer uçta 2 rca olan kablo ile aktaramıyorum.Bunun sebebi nedir aceba?Formda araştırdım bu kablo ile sesi aktaramıyan çok kişi var.Lcd nin arkasında pc in denilen giriş var sanırım 3.5 jack girişi.İlla 2 ucu 3.5 jack ilemi bağlamamız gerekecek?
  • quote:

Sesi malesef bir ucu 3.5jack diğer uçta 2 rca olan kablo ile aktaramıyorum.Bunun sebebi nedir aceba?Formda araştırdım bu kablo ile sesi aktaramıyan çok kişi var.Lcd nin arkasında pc in denilen giriş var sanırım 3.5 jack girişi.İlla 2 ucu 3.5 jack ilemi bağlamamız gerekecek?

Sizin yerinizde olsam önce ses kabloları hangileridir netten araştırırım ki zaten 3-5 tane günlük home user lar için mevcut.Böylelikle neyin ne olduğu hakkında fikriniz olur.
    Sonra bu kablaların 2 ucu olduğuna göre uçlardan birinin kaynağa diğerini ses almak istedğiniz kaynağa uygun olanını seçersiniz.Bunları biliyorsunuzdur ama bu aracılıkla genel mantık olarak konuyla ilgilenen arkadaşlar olursa fikir olsun diye paylaşıyorum yanlış anlaşılmasın.
    Kısaca bir kaynak var ve ses girişleri var.Bir kaynak var ve sesi alıp iletebilecek girişleri var.Bir kablo 2 uç var.E ses kablolarını bildikten sonra bu çok kolay yapılabilir.

Zaten arkadaşlar detaylıda bilgi vermişler ben sadece dediğim gibi konuyla ilgilinecek olan arkaşalra fikir olması amacı ile aracılığınızı kullandım.

• Zaten uzun süredir bu ses kablolarını araştırıyorum ancak mantiken herşey tamam ama uygulamada olmuyor malesef.Ev kablo doldu.
  • Hocam benim aklıma gelen çözüm ise optik braket olayı ana kart asus ise servisini aradığınızda ücretsiz olarak gönderiyorlar. Optik braketi anakartın üzerinde bulunan spdif çıkışına bağlayıp optik braketteki optik ses çıkışından ses sistemine ses aktarabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.