Şimdi Ara

Bilgisayardan Ses Çıkmıyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
49.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bilgisayardan Ses Çıkmıyor Bir İki Yeri Sordum Araştırdım Driver Yükle Dedi 5-6 Driver Yükledim (benimkinin isminde) Ya Yanlış oldu yada Başka Bir Sorun Var PC de Yardım Edin Lütfen

• Eğer aygıt yöneticisinde sürücü sorunlu gözükmüyorsa,bilgisayarın ses jackini ve kullandığınız ses sistemini kontrol edin.
  • denetim masasısına gir ses efekti ve ses aygıtlarını aç ses e gel ve varsayılan aygıtı değiştir c media usb filan yazıyorsa onu seç
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Eğer aygıt yöneticisinde sürücü sorunlu gözükmüyorsa,bilgisayarın ses jackini ve kullandığınız ses sistemini kontrol edin.

Nasıl Yapıcam Bunu ???

@44kartal44

Dediğin Türden Birşey Yok :) Gene de Sağol
  • Ses jacki için çalışan bir kulaklığı takarsanız ve ses geliyorsa sağlamdır,ozaman ses sisteminizi başka bir bilgisayarda deneyin.
    Ayrıca ses kartı sürücüsü sağlam gözüküyorsa ses kartının programını kullanarak test yapabilirsiniz.
  • Bazı driverlarda yama yüklemek gerekebiliyor. Bunun için de aygıt yöneticisi/Sistem aygıtlarından '' PCI DEVICE '' yazan soru işareti var mı kontrol edin. Eğer varsa üstüne tıklayıp güncelleştirin kendisi otomatik yükleyecektir.

Not: Biostan ses panelide kapalı olabilir. Anakartınızın modelini bilmiyorum ama F9 a basıp ayarları default a getirin daha sonra F10 ile saveleyip çıkın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuisudra -- 25 Temmuz 2010; 0:31:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses tek hoparlörden geliyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.matsonic.com/Computer-Desktop-Support/Models/ms7177ct.php Ana kartım bu Bu F9 a Falan Bas Demişin Ya Ona Nerdeyken Bascaz Açılırken DEL e Basınca Bios Ayarları Çıkıyor Ordayken Mi ?

Ayrıca Soru işareti yok ama yanlış yerede bakmış olabilirim...
  • driverini yanlış kuruyorsundur bunun için sürücü yükleme driver cdleri var onlardan elde edersen kurabilirsin sorunsuzca
  • Elde Edebilcek olsam Sorun Yok
  • Aygıt yöneticisinin "ses bölümünü genişlettikten sonra" resmini çekip veya imajını alıp buraya yüklerseniz daha iyi olur.
  • bendede bazen oluyor driver sorunu olmayabilir hdmı olarak dönüşüyorduk yüklediktensora fakat mönitöre bağlı ses kartı olmayınca ses çıkmıyordur ses denetim seçeneklerinden varsayılanı hapörler yapın:)
  • 01myavuz buyur ;

Bilgisayardan Ses Çıkmıyor !!!
  • Biosta onboard legacy audio ve sound blaster seçenekleri enabled olsun.("İntegrated peripherals option" menüsünde)
    Görünüşe göre ses kartı sürücüsünde problem yok. Denetim masasına girip ses ile ilgili sürücüye ve windows a ait olan bütün ayarları kontrol edin. Özellikle dijital ses etkinleştirilmişse devre dışı bırakın. Sesi denemek için ses kartının programını kullanın ve sağlam bir kulaklıkla denediğinizden emin olun. Ses sistemini sonra takarsınız.
    Ses çıkışı yeşil olanı. Herşeye rağmen çalışmazsa anakart ses bağlantı yerinde çatlak olabilir.
    Yalnız vista veya win7 yüklediyseniz uyumsuzluktan ses alamayabilirsiniz.
    Hiçbirşey işe yaramazsa çok ucuz ses kartları var onlardan birini takıp kullan,bu kadar uğraştığına değmez.Mersinde olsan ben sana ayarlardım.
  • 01myavuz Çok Sağol Arkadaşım Şuan Dükkandayım Eve Gidip Denerim Bu Arada

quote:

Orjinalden Alıntı: 01myavuz

Biosta onboard legacy audio ve sound blaster seçenekleri enabled olsun.("İntegrated peripherals option" menüsünde)
    Görünüşe göre ses kartı sürücüsünde problem yok. Denetim masasına girip ses ile ilgili sürücüye ve windows a ait olan bütün ayarları kontrol edin. Özellikle dijital ses etkinleştirilmişse devre dışı bırakın.Sesi denemek için ses kartının programını kullanın ve sağlam bir kulaklıkla denediğinizden emin olun. Ses sistemini sonra takarsınız.Ses çıkışı yeşil olanı. Herşeye rağmen çalışmazsa anakart ses bağlantı yerinde çatlak olabilir.
    Yalnız vista veya win7 yüklediyseniz uyumsuzluktan ses alamayabilirsiniz.
    Hiçbirşey işe yaramazsa çok ucuz ses kartları var onlardan birini takıp kullan,bu kadar uğraştığına değmez.Mersinde olsan ben sana ayarlardım.

İlk Olarak Kalın Yazılı Olarak Belirttiğim Yerdeki Söylediklerini Denetim Masasının Neresinden Yapabilirim ?? Söylermisin ??

Birde Ses Kartının Programını Nerden Bulucam ??

Ayrıca İşletim Sistemim XP

• Ya biraz saçma bi öneri gibi olabilir bende de bi kez aynı sorun olmuştu reset falan attım bilgisayara olmadı en sonunda sistem geri yükleme yaptım dedim şansımı deneyeyim oldu
  • Walla bende işe yaramaz bence çünkü format attım belki olur diye geçmedi :S

01myavuz Ses kartı programını nerden bulabilirim ayrıca Dijital Ses Ayarları Nerde ve Bios Tan Girdim Enable yaptım ikisinide 1'i Disable imiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shubidubap -- 28 Temmuz 2010; 17:01:16 >
  • Hala da geçmedi
  • bilgisayarındaki cıkışın düzgün çalıştığına eminmisin kulaklık tak eğer bi sorun varsa bios eğer yoksa hoperlörü değiştir
  • Realtek azalia kodek vs. isminde programlar.Denetim masasında mutlaka kısayolu vardır,başlat menüsünde programlarda kısayolu bulunuyor,etkin ise saatin yanında simgesi olmalı.
    Test sırasında ses göstergeleri hareket ediyorsa,ses kartı çıkış bölümünde çatlak veya ses çıkış yuvasında arıza olabilir. Özellikle winamp sorunlu ses kartı sürücülerinde hata verir.
    Senin sürücü içerisinde Üzerinde sarı-kırmızı VİA yazan spkcfg.exe isimli dosya var.C yi aratınca bulursun, onunla ayarları yapabilmen lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.