Şimdi Ara

bilgisayardan gelen dıt sesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben pc yi windows xp sp3 e format attım.ilk bölüm tamamlandı(yani mavi ekran üzerinden yapılan işlemler) sonra pc yi yeniden başlatın dedi.yeniden başlattım fakat şimdi de bir nokta gidip geliyor ve kasadan sürekli dıt dıt diye ses geliyor.Ne yapmam gerekir ?

• ramde sorun olabılr ..ramler bırden fazla ıse tek tek deneyın ..degılse slot degıstırın sonucu yazın bakalım yıne ..ayrıca kasada fanların calsıdıgından emın olun kontrol edın ..
  • ramlerde problem var kesinlikle.ramlerin yerini değiştirin tek tek deneyin çıkartıp takın üstteki arkadaşın dediği gibi
  • Yapacak birsey yok yeniden format atip (diski tam bicimlendirmeyi sec) yuklemeyi dene. Yukleme CD sini pamuklu bir bezle sil, bazen okumuyor. Kolay gelsin.
  • dediğini denemedim ama bilgisayarın ram inde sorun yok bildigim kadar.çünkü format atmadan önce bilgisayarım çalışıyordu.yardımın için saol.

deneyemedim çünkü risk alamadım :D
  • neyse denicez o zaman. bu arada bir şey buldum :

1)Sürekli Ses: Güç kaynağı arızası
    2) Birçok kısa bip: Anakart arızası
    3) 1 uzun: Bellek tazelenmesinde hata
    4) 1 uzun 1 kısa: Anakart veya BIOS çipi arızası
    5) 1 uzun 2 kısa: Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
    6) 1 uzun 3 kısa: Ekran kartı arızası
    7) 2 uzun 1 kısa: Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
    8) 2 kısa: Bellek parity (eşlik) hatası
    9) 3 kısa: Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
    10) 4 kısa: Timer hatası
    11) 5 kısa İşlemci hatası
    12) 6 kısa: Klavye işlemcisi hatası
    13) 7 kısa: İşlemci hatası
    14) 8 kısa: Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
    15) 9 kısa: BIOS ROM hatası
    16) 10 kısa: CMOS okuma/yazma hatası
    17) 11 kısa: Tampon Bellek Hatası

Benimki 2. oluyor :D
  • ram lerin yerlerini değiştirdim bu sefer görüntü gelmedi.ve fanların çalıştığına da eminim :'(
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkanda

ram lerin yerlerini değiştirdim bu sefer görüntü gelmedi.ve fanların çalıştığına da eminim :'(

ramlar arızalı ıse goruntu alamayabılrsınız .. yerlerını degıstırıp tek tek denedınız ve sonuc alamdınız sanırım .. aldıgınız bıp sesı uzun kısa nasıl oldugunu yazarmısınız ..
  • aldığım bip sesi biraz uzun ve sürekli.Kasayı prize bağladığımız kablonun giriş yerinin altındaki bölgeden geliyor ses.sanırım güç kaynağı oluyor orası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkanda

aldığım bip sesi biraz uzun ve sürekli.Kasayı prize bağladığımız kablonun giriş yerinin altındaki bölgeden geliyor ses.sanırım güç kaynağı oluyor orası.

bıp sesını veren kucuk hoparlor oradadır ..yanılmasın sızı ..

... bıos sıfırlamayı denedınız mı ..pılı cıkararak yada cmos jumper ıle ..brde oyle yapıp deneyın bakalım ne olacak ..
  • remden kaynaklanıyor sanmıştım yanılmışım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.