Bildirim
Bilgisayarda kendimi geliştirmek istiom

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Öncelikle yapacağın işi seçmekle başlayabilirsin
Hem oyun yapımı, hem program hem grafik tasarımı dallarında uzmanlaşamazsın -
Kesinlikle arkadaşa katılıyorum,o dediklerin bir sektör degil sen içlerinden bir tanesini seç o sektörde en iyisi olmaya çalış. -
Hepsini bir anda yapamazsın hepsini yapabilmek için önünde en az 5 yıl var.
Belli bir sıra koy, internetten tutorieller ile ilerlet kendini. Ben ortaokul menzunuyum eğitim falan almadım, grafik,3d tasarım,animasyon,web işleri, programlama, oyun yapımı bliyorum ,23 yaşındayım evliyim evimi bu küçükken merak saldığım şeyler sayesinde geçindiriyorum, 16 yaşında başladım ben. -
Selamlar, Soneyday a bu konuda tamami ile katılıyorum. Maalesef programlama Üniversitede vs öğrenilen bir şey değil. Bizim firmamızdaki en canavar programcıların ikisi ortaokul ve lise mezunu, ancak bu işe baya vakit harcadılar.
Bence en temel olarak C# öğrenmede yarar olur. Visual Studio Express ve tutorial leri internette bulabilirsin. Maalesef bu işte ilk 6 ay yaptığın işi sende anlamıyacaksın, ancak zamanla ve pratik ile herşey netleşicektir. Oyun konusunda ise oyunlarda başarılı olmak biraz zordur, ve baya tecrübe gerektirir.
Maddi anlamda sorarsan, bence iOs appleri ve Android Appleri konusunda iyi programcı eksikliği bulunuyor. O konularda yoğunlaşırsan hem daha "kolay" olur hemde getirisi daha iyi olur diye düşünüyorum. Şimdiden başarılar. -
hepinize değerli yorumlarınızdan ötürü teşekkür ederim -
quote:
Orijinalden alıntı: FatsaliKabadayi
Arakaşlar pc işlerinde kendimi geliştirmek istiyorum. mesela oyun yapımı, program ve grafik tasarımı vs. İşe öncelikle neyden başlamalıyım???
Mesela düzgün yazmakla başlayabilirsin "istiom" ? Doğrusu "İstiyorum" olabilir mesela.
NEyse bu tutkular suanda bıraz fazla gelebılır oyun yapımı oyle basıte alınacak bır ıs degıldır.Onun ıcın enaz 100 kısıye ıhtıyacın var yani:
20 Kişi ses aktörü(genelde ünlü sesler kullanılıyor buyuk oyunlarda ki oyun tutsun)
20 Kişi grafic
20 kişi intro vs
böyle yani oyun yapmak için bi kurum açman lazım yanı o zor ama olabilir.Hayatta imkansız diye birşey yok.Program yapmak konusunda oda kolay degıldır.Derslerını ızlemn hatta ozel ders alman lazım ki herkes " Vay be " cinsinden desin yani kullanılsın herkes tarafından ornegın bir para sayacına bakalım nekadar dikkatli kredi kartını sokuyor, ordan istedigi kadar parayı çekebiliyor.Ancak hepsi kodla yapılıyor bunların onuda geçelim.
Grafic tasarımı bunu yapabılırsın ancak ıyı bır çizimci olman gerekıyor Bunun ıcın PS öneriyorum herkes gibi.
Eğer graficten baslayacaksan önce (CİDDİ ANLAMDA SÖYLÜYORUM BEN BÖYLE GELİŞTİM) Paintten veya sketchup tan kendını gelıstır bırseyler cız durmadan çiz
Daha sonra elini alıştıgını farkettıgınde bu konuya guzel cızımlerını koy
Gıt gıde gelısırsın ve ıyı bır pro photoshop kullanıcısı olabılırsın.
:)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X