Başlık tam olarak izah edemiyor ancak durumu şöyle açayım. Elinizde iphone ve/veya ipad var, bu cihazlar için alınan backuplar, appstoredan indirdiğiniz oyunlar, uygulamalar, itunes kütüphanesine(library) eklediğiniz kitaplar, müzikler vs.. biryerden sonra C sürücüsünü şişirmeye başladı. Siz zamanında bilgisayarı formatlarken C sürücüsü için 50 gb yer ayırdınız ancak icihazlar için kullanılan alan 20gb'a dayandı. Artık C sürücüsünde 2-3gb yer kaldı ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız bu konu size göre. Yapacağımız birkaç dakikalık işlem ile bütün bu dosyaları başka bir sürücüye aktaracağız ve bunu yaptığımızda itunes'a hiçbir zarar vermeyeceğiz.
Öncelikle ilk işimiz "itunes media" klasörünü taşımak. Bildiğiniz üzere bilgisayarda itunes üzerinden indirdiğiniz herşey bu klasörde tutulduğu gibi eğer siz de benim gibi cihaza eklenen herşeyi kütüphaneye de yedekle dediyseniz, bu klasör içinde ayrıca kitaplar ve müzikler bulunuyor.
Öncelikle masaüstünde duran kendi isminizin, veya adını ne koyduysanız, kullanıcı klasörüne giriyorsunuz. Gördüğünüz üzere "my music" veya "müziklerim" klasörü orada. Bu klasöre sağ tuşla klikleyip özellikler diyoruz. Akabine "konum"a basıyoruz ve "taşı" diyerek başka bir sürücüde oluşturduğumuz klasörü( klasör adını apple yapabilirsiniz mesela) gösteriyoruz. Taşıma işlemi bitince itunes'u açıyoruz ve edit>preferences>advanced sekmesinden "change" diyerek "itunes media" klasörünü seçip okleyerek çıkıyoruz. Bundan sonra itunes üzerinden bütün inenler buraya inecektir.
Sadece bu kadar değil. Bir de itunes'un cihazımız için aldığı backupların olduğu klasör var. Bu klasörün adı: C:\Users\myfranco\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes ve "gizli dosyaları göster" yapmadan bu klasörü göremezsiniz. Yine masaüstünde duran kullanıcı ikonuna klikliyoruz ve karşımıza "appdata" klasörü çıkıyor. Onun içine girince "roaming" klasörünü görüyoruz. Yine diğer sürücümüzde bir klasör yaratıp bu klasörü aynı yöntem ile taşıyoruz. Dikkat ederseniz roaming içinde sadece "apple" yok. Diğer bazı programların da ayar dosyaları tutuluyor ve bunlar taşınınca sorun olabiliyor. O yüzden taşıma işlemi bitince taşınan yerden "apple computer" dışındaki klasörleri eski yerine kopyalayın ve üzerlerine yazdırın. Hiçbir sorun olmadan kullanıma devam edeceksiniz.
Ben bu şekilde bugün yaklaşık 30gblık yer açtım. C sürücüsü rahatladı. Benim gibi biraz rahatsız olan arkadaşların işine yarayabilir :)
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Ben backup alınca eskisini siliyor, tek backup görüyorum sürekli, en son aldığımı.. bunun ayarı nerdendir acaba? tşkler paylaşım için de..
quote:
Orijinalden alıntı: raskolnikov77
Ben backup alınca eskisini siliyor, tek backup görüyorum sürekli, en son aldığımı.. bunun ayarı nerdendir acaba? tşkler paylaşım için de..
Rica ederim. Tek backup almazsa bu sefer çok ciddi boyutlara çıkar diye düşünüyorum. Kuvvetle muhtemel aynı klasöre değişen bilgiyi senkronize ediyordur diye düşünüyorum.
teşekkürler
tam ihtiyacım olan şey. tesekkurler
bende bunu arıyordum teşekkürler çok işime yaradı.
peki backup alınmıs dosyaları yerın darlıgından dolayı harıcı bır dıske atmıstım.. şimdi bu backup u ıpadıma yenıden atmak ıstıyorum ne yapabılırız... bu backup ıtunes nasıl gosterebılırım
backup dosyası taşındığında yedekleme taşınılan konuma mı devam ediyor? Tekrar eski yerine yedeklemeye devam ediyorsa çok da bir anlamı olmayacak çünkü.
quote:
Orijinalden alıntı: berkan_1990
backup dosyası taşındığında yedekleme taşınılan konuma mı devam ediyor? Tekrar eski yerine yedeklemeye devam ediyorsa çok da bir anlamı olmayacak çünkü.
Aynen öyle. Yeni yere yedekliyor.
peki apple computer dışındakileri eski yerine kopyalıyoruz demişssiniz. onun yerine kes yapıştır yapsak olur mu?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme