Şimdi Ara

Bilgisayarda açılışta gelen Bip sesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende iki tane masa üstü pc var bitanesi asus m2v-tvm anakartlı diğeri biostar n68s+ anakrtlı . Asus olanı satın almıştım. Biostar olanıysa kendim topladım internetten sprariş hepsi youtube'da öyle gezinirken pc toplama falan izledim adam orda pc topladı ve pc'yi açtı açılışta bip die birkere ses geldi sonra bu ses donanımların doğru takıldığının belirtisi dedi. Bendeki Asus anakartlı pc den açılışta o ses geliyo kendim topladığım pc den gelmiyo bi sorun olmadan da çalışıyo. Bu konuyu topladığım pc den açıyorum. Ama yinede aklıma takıldı bi sorun varmı sizce yoksa anakrtların özelliğimi bu olay ?

• Yanlış birşey söylersem düzeltebilirsiniz, bende dün vatandan bir sistem topladım kurdum ve açtım ancak bip sesi gelmedi, ama anakartın kılavuzunda anakartda yeşil ışık yanarsa kurum tamamlanmıştır gibi birşey yazıyodu, ve benimki yeşildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: capkin_68

Arkadaşlar bende iki tane masa üstü pc var bitanesi asus m2v-tvm anakartlı diğeri biostar n68s+ anakrtlı . Asus olanı satın almıştım. Biostar olanıysa kendim topladım internetten sprariş hepsi youtube'da öyle gezinirken pc toplama falan izledim adam orda pc topladı ve pc'yi açtı açılışta bip die birkere ses geldi sonra bu ses donanımların doğru takıldığının belirtisi dedi. Bendeki Asus anakartlı pc den açılışta o ses geliyo kendim topladığım pc den gelmiyo bi sorun olmadan da çalışıyo. Bu konuyu topladığım pc den açıyorum. Ama yinede aklıma takıldı bi sorun varmı sizce yoksa anakrtların özelliğimi bu olay ?

asus anakartında bip sesini çıkartan küçük hoparlör var. Fakat biostarda yok. Bazı anakartlarda bu küçük hoparlör yerine höparlör bağlayabilmek için yer vardır. Tıpkı power ve reset butonların kablosunun bağlandığı yer gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: N1trogen

Yanlış birşey söylersem düzeltebilirsiniz, bende dün vatandan bir sistem topladım kurdum ve açtım ancak bip sesi gelmedi, ama anakartın kılavuzunda anakartda yeşil ışık yanarsa kurum tamamlanmıştır gibi birşey yazıyodu, ve benimki yeşildi.

senin anakarttada hoparlör yok sadece takmak için yer var. Genelde kasalarda anakarta takmak için küçük hoparlör çıkabilmekte. Senin bilgisayarda ya takılı değil, yada bozuk olabilir.
  • sistem çalışıyorsa sıkıntı yok.
    o sesin size faydası örneğin ramde falan arıza olduğunda bip sesleriyle arızanın kaynağını belirtmesi.
    benim asrock anakarttada böyle bir ses çıkmıyor hiç üzerine gitmedim,
    önceki anakartta küçük bir hoperlörü anakarta takıyordum bunda yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsyn2802

quote:

Orijinalden alıntı: N1trogen

Yanlış birşey söylersem düzeltebilirsiniz, bende dün vatandan bir sistem topladım kurdum ve açtım ancak bip sesi gelmedi, ama anakartın kılavuzunda anakartda yeşil ışık yanarsa kurum tamamlanmıştır gibi birşey yazıyodu, ve benimki yeşildi.

senin anakarttada hoparlör yok sadece takmak için yer var. Genelde kasalarda anakarta takmak için küçük hoparlör çıkabilmekte. Senin bilgisayarda ya takılı değil, yada bozuk olabilir.

Anakartın aparatları içinde küçük hoparlöre hiç rastlamadım, sanırım anakartımda zaten var.Peki herhangi bir ses verici aksesuara(kulaklik, normal hoperlör falan) takmamız gerekiyor mu?Çünki ben sadece güç kablosunu prize taktım(kasanın kapaklarını kapadıktan sonra), güç düğmesine bastım ve bilgisayar açıldı.Ancak henüz monitöre bağlayamadığım için(kablo yok) görüntü alamadım, ancak bütün fanlar dönüyor, ekran kartı, işlemci, kasanın fanları vs vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuan hiç bir sorun yok Allaha şükür herşey tıkır tıkır çalışıyo :) Kafama takıldığı için sormak istedim. Biostar da o hoparlör yoksa ozaman ram de ekran kartında falan ağrıza olduğunda bi ötmeyecekmi şimdi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capkin_68 -- 18 Kasım 2012; 11:15:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SÜREKLİ BİP SESİ GELİYOR???
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.