Şimdi Ara

Bilgisayara mint kurdum ağ sorunu yaşiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayara mint kurdum ağ sorunu yaşiyorum. Aslinda vu duo cihazimi agda gördugum usb takili hdderi gordugum gibi yapmak istedim. Mint samba kurdum ve paylasim yaptigim hdd yi ağda goruyor ama içi boş oluyor. Çözümü bilen varmi neyi eksik yapiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çözümü bilen varsa da, ifadlerinizdeki düşük anlamdan dolayı yardımcı olamayabilir. Mesela ben paylaşılan ve içi boş görünen HDD'nin Linux Mint'e mi yoksa bahsettiğiniz cihaza mı bağlı olduğunu net olarak çıkartamadım.


    Ayrıca ağdaki bir cihazı Xfce'nin yazılımı Gigolo ile kolayca bağlayabilirsiniz. Samba kullanmanıza gerek yok.

  • Vu duo uydu cihazimi ağdan aslinda her cihaz dan andoid de dahil gorup usb lere ulaşabiliyorum. Bende ayni olayi linux sistemini pc den denemek istiyorum..
    Paylasim verdim haddiske ağdan icine girebilyorum ama ici boş ...
    Bu paylaşim olayinda bi eksik bişey mi yapoyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratberk kullanıcısına yanıt

    Ağdaki aygıtı bağlamak için, Gigolo'yu deneyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 14 Şubat 2021; 2:12:47 >
  • Slm kusura bakmayin ben anlayamadim
    Biraz daha ayrintili yazarmisiniz. Mintin uzerine mi kuruyorum bu xfce yi onun uzerine gigolo mu. Xfce tek basina mi
    sistem yoksa. Kusura bakmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet sağlayıcınız Superonline ise verdiği modeme Linux mint Cinnamon 20.1 kurulu bende o modem üzerinden bir türlü Enigma 2 linux tabanlı Formuler F1 ve F4 Turbo cihazlarına bağlanamıyordum.Çözümü şu şekilde buldum.Superonline modemden FTP açık bıraktım.Modeme Dark wrt360 tekrarlayıcı bağladım superonline - ext adında bir bağlantı oluştu işte enigma 2 tabanlı uydu alıcılarını direk modeme değilde tekrarlayıcıya bağladım şimdi sorunsuz FTP dosya transferi yapıyorum.Demon editörle kanal listesi güncelleme işlemleri terminalden yazılım yükleme işlemleri yapıyorum.Modemde HDD bağlı ise Bilgisayarıma girin yukarıda Dosya sekmesinin altında sunucuya bağlan seçeneği var burada ana modem 192.168.xx.xx neyse onu girip bağlan derseniz HDD geliyor.

    Bilgisayara mint kurdum ağ sorunu yaşiyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratberk

    Slm kusura bakmayin ben anlayamadim
    Biraz daha ayrintili yazarmisiniz. Mintin uzerine mi kuruyorum bu xfce yi onun uzerine gigolo mu. Xfce tek basina mi
    sistem yoksa. Kusura bakmayin

    Siz depodan Giogolo'yu aratıp kurun. Gigolo Xfce geliştiricilerinin ürettiği bir araç, bunu sadece bilgi olsun diye yazmıştım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 17EylulBND

    İnternet sağlayıcınız Superonline ise verdiği modeme Linux mint Cinnamon 20.1 kurulu bende o modem üzerinden bir türlü Enigma 2 linux tabanlı Formuler F1 ve F4 Turbo cihazlarına bağlanamıyordum.Çözümü şu şekilde buldum.Superonline modemden FTP açık bıraktım.Modeme Dark wrt360 tekrarlayıcı bağladım superonline - ext adında bir bağlantı oluştu işte enigma 2 tabanlı uydu alıcılarını direk modeme değilde tekrarlayıcıya bağladım şimdi sorunsuz FTP dosya transferi yapıyorum.Demon editörle kanal listesi güncelleme işlemleri terminalden yazılım yükleme işlemleri yapıyorum.Modemde HDD bağlı ise Bilgisayarıma girin yukarıda Dosya sekmesinin altında sunucuya bağlan seçeneği var burada ana modem 192.168.xx.xx neyse onu girip bağlan derseniz HDD geliyor.

    Vu duo cihazi ağ ortaminda her cihazdan gorebiliyorum. 1. Android uydu cihazdan kodi den vlc den 2. 2. Laptoptan yine kodi ve vlc den vu duo gorebilyorum. 3. Telefonlarda dahil gorebiliyom. Benim esas sorunum Ana Bilgisayar kasasini depo olarak kullanmak ama windows 10 kurulu oldugu için bi gozukuyor bi kayboluyor. Bende windows 10 kaldirip linux mint vs. Kurmayi planladim. Hatta kurdum da sambayi kurunca (ayni enigma2 gibi ağ da bilgisayar adi cikiyor.) Buraya kadar herşey ok. De palaştigim harddisk dolu ama ağdan icine girince içi biş gözuküyor. Butun derdim bu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.