Şimdi Ara

BİLGİSAYARA FORMAT ATIYORUM AÇILIRKEN DONUYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım hata vermeye baslayınca format atmaya karar verdim.Zaten Xp otomatik olarak format atıyor ve dosyaları kopyalıyor restart ediyor ve tam xp yazısı geliyor sistem yüklemeye baslıcak donuyor kalıyor tekrar başlatıyorum aynı sekilde yine çakılıyor farklı xp cd si denedim gene aynı neyapabilirim

• Şimdi bunun nedeni bir çok şey olabilir. İlk önce şunu sorayım; daha önce hiç bu şekilde donuyor muydu? Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla (eğer daha önce böyle bir şey olmadıysa) RAM'den kaynaklanıyor olabilir. İmkanınız var ise başka bir RAM ile deneyin. Aynı sorun devam ediyorsa eski RAM'leriniz takıp BIOS'a girin ve Default Setup ayarlarını yükleyin. Ayrıca Bios CPU ayarlarını bazen Default Setup yükleyince bile ayarlamıyor. İşlemcinizin ne olduğundan emin iseniz frekans ve FSB hızını artı olarak da çarpan hızını kontrol edin. Farklı yapılandırma sistemi zorlayacak ve kitlenmelere yol açacaktır.

Diğer bir neden de Harddisk'in bad sector'lu olabileceğidir. Yüklediğiniz bölümde eğer bad sector var ise donması doğaldır. Kurulumda bir yerde bir şeyi gözden kaçırmış olabilme imkanınız var mı? Yanlış bir yapılandırma da buna neden olabilir. En iyisi bir kere daha format atmak olabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kolay gelsin.

• hemen cevap verdiğin için saol
    ama söyle bir problem var , dediklerinin çoğunu yaptım zaten mesela en basitinden rami değiştirdim olmadı, harddiske normal format attım bad sector rastlanmadı, işlemcim amd 2500 ve benim gördüğümde 2500 ondada sıkıntı yok belki power dandır dedim 450 w power aldım yeni oda çare olmadı delircem anlıcagın baska yorum ların var sa dinlemeye açığhemen cevap verdiğin için saol

Hee sunuda söyyliyim daha önceden xp yi çok rahat kurdum herhangi bir donma hata da vermemişti suana dek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan_82 -- 25 Temmuz 2006; 16:54:26 >
  • slm arkadasım bu proglemin nedeni anakart olabiliri cunku aynı sey bana da denk geldi ve anakartı degistirdim ama anlamak icin hardiskini yedekle ve baska bi makina tekrar kurmaya calıs eger oluyosa bilki ana kartdır
  • bios unu guncellemeyı dene
  • Kardeş tesekkür ederim ama söyle bir problem daha var benim harddiski başka arkadasın evine götürdük orda format atıp aynı cd ile kurduk sistem kuruldu ondada bi sıkıntı yok nasıl yapcam bilmiyorum ama 98 kurabiliyorum,2000 kurabiliyorum,ME kurabiliyorum sadece xp kuramıyorum ama işin ilginci daha önceden xp vardı çalısıyordu ve suan 1 hafta oldu servise götürdüm adamlarda yapamadılar 3 gün kaldı onlarda parcalarda problem yok diyorlar ama sistemi kuramıyorlar ya suna bir el atın 1 haftadır ev bombos kaldı....
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinan_82

Kardeş tesekkür ederim ama söyle bir problem daha var benim harddiski başka arkadasın evine götürdük orda format atıp aynı cd ile kurduk sistem kuruldu ondada bi sıkıntı yok nasıl yapcam bilmiyorum ama 98 kurabiliyorum,2000 kurabiliyorum,ME kurabiliyorum sadece xp kuramıyorum ama işin ilginci daha önceden xp vardı çalısıyordu ve suan 1 hafta oldu servise götürdüm adamlarda yapamadılar 3 gün kaldı onlarda parcalarda problem yok diyorlar ama sistemi kuramıyorlar ya suna bir el atın 1 haftadır ev bombos kaldı....

Abi bunu servis bile yapamıyorsa... Windows cd'sinden biçimlendrmek yerine dos'tan format atmayı denedin mi peki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.