Herkese merhaba... Bilgisayarım daha 1 haftalık... Fakat ben biraz fazla oynadım sanırım kendisiyle kuruntu yaparak.İlk güne nazaran olmayan 2 şey var arkadaşlar bunlar nedir bilemiyorum.
1. Sistem ilk açıldığında ilk 10 dk boşta ısı değerleri işlemcinin en az 49-50 oluyor. Bazen mouse 1-2 sn donuyor. Veya yavaş hareket ediyor. Ama 10 dkyı atlattıktan sonra herşey normale dönüyor işlemci sıcaklığı 36-38 lere düşüyor boşta. Anakartta nazaran öyle. Sanki bilgisayar rahatlıyormuş gibi oluyor. Hani araba soğukta çalışırken zorlanır açılınca ısınınca rahatlar ya, aynen öyle buda.
2. sorunum ise,bilgisayar açılırken tıkır tıkır ses geliyor 2-3 kere. Kulağımı dayadım dinledim ses DvD rom dan geliyor. HD Tune ile bütün taramaları yaptım hiçbir sorunu çıkmadı.Ne sd ne hdd.İkiside sorunsuz gö<üküyor.Bu sesin dvd romdan olma olasılığı var mı gerçekten?
Arkadaşlar bu sorunlar grçekten kafamı kurcalıyor. Daha pc çok yeni ve açıkcası daha hevesini bile alamadım bu sorunlardan.Yardımlarınızı bekliyorum
Yüklenen programlar vs. ve açılışta aktif olan yazılımların bilgisayarın ilk açılışına ağır gelme olasılığı yüksek. En basitinden yüklenen virüs programı bile buna sebep olabilir. Bahsettiğiniz tıkır tıkır sesi hdd den geliyorsa diskin kafasında sorun olabilir, optik sürücüden geliyorsa sadece açılışta geliyorsa ilk enerji aldığında optik sürücü içinde bişey varmı yokmu diye kontrol eder. Pc açıldıkdan sonra ses yoksa sorun yoktur diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: TeNNiSeR
Yüklenen programlar vs. ve açılışta aktif olan yazılımların bilgisayarın ilk açılışına ağır gelme olasılığı yüksek. En basitinden yüklenen virüs programı bile buna sebep olabilir. Bahsettiğiniz tıkır tıkır sesi hdd den geliyorsa diskin kafasında sorun olabilir, optik sürücüden geliyorsa sadece açılışta geliyorsa ilk enerji aldığında optik sürücü içinde bişey varmı yokmu diye kontrol eder. Pc açıldıkdan sonra ses yoksa sorun yoktur diye düşünüyorum.
Yarın sinerjiye götürüp test ettireceğim hocam. Sorun windows kaynaklı olabilir mi sizce? Kasanın yanına yaklaştığımda ses DVD ROM'dan geliyo gibi. Sesin kaynağı çok önde çünkü.Mouse donmaları vb. sadece google ve masaüstünde takılırken oluyor. Oyunlarımda hiçbir donma aksama yok şuanlık.