Şimdi Ara

Bilgisayar ve topraklama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞEF34

    Sayın TheWorlLord.
    Balkondaki saksıya kablo sokmakla, ucu boşta kalan bir kabloyu tavana asmak arasında hiçbir fark yok.
    Bizim evimize gelen elektriği sağlayan 3 fazlı trafonun yıldız noktası nötr'dür ve bu yıldız noktası topraklanır. Bulunduğu yerde toprağa büyük galvaniz levhalar gömülerek topraklanır. Aynı şekilde evimizdeki topraklama da toprağa, dünyanın yüzeyine temas etmeli. Saksı içindeki kablo yeryüzündeki toprakla teması olmadığı için hiç yapılmamış gibi olur.

    Hatta topraklamanın bile iyisi kötüsü olur. Taşlık, kayalık yerlerde topraklama çok iyi olmaz. Yumuşak toprakta daha iyi olur.
    İyi bir topraklama yapabilmek için açılan kuyuya kalın tuz, odun külü filan koyulur ve sulanır. Siz duymuş olsanızda kesinlikle böyle bir uygulama yapmayın.

    tabiki yapmadım haklısınız. sadece duymuştum dedim. Zaten olmazdır böyle bişey dedim. doğruymuş olmadığı




  • olur, sizde evin içinde duruyorsunuz yani saksıdaki toprak gibi dünyanın yüzeyine temaza etmiyorsunuz. o zaman fazı tutunca neden çarpılıyorsunuz? çünkü insanın yaratılışını okuyunuz hamuruna bakınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarv

    olur, sizde evin içinde duruyorsunuz yani saksıdaki toprak gibi dünyanın yüzeyine temaza etmiyorsunuz. o zaman fazı tutunca neden çarpılıyorsunuz? çünkü insanın yaratılışını okuyunuz hamuruna bakınız.

    olabilir aslında. bi ara deneyeceğim faz ve saksı arasındaki voltaj farkını ölçmeyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenakord08

    Arkadaşım Olurmu hiç öyle birşey . mümkün değil saksıyla topraklama .. Olacak şey değil.. insanları yanıltmayın. Böyle topraklama olmaz...


    quote:

    Orijinalden alıntı: serdarv

    Bilgisayarın yanına bir saksı koy içinde toprak olsun. sok kabloyu içine al sana toprak hattı. toprak hattının ne kadar güzel olduğunu test etmek için. avometre varsa faz nötr arası kaç volt bir ona bak bir de faz saksı arası kaç volt ona bak. nötr e ne kadar yakın olursa topraklama o kadar sağlıklı demektir.





    ahoaohaohoha adam şaka yapmış galiba saksı ile topraklama ne yaa




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarv

    olur, sizde evin içinde duruyorsunuz yani saksıdaki toprak gibi dünyanın yüzeyine temaza etmiyorsunuz. o zaman fazı tutunca neden çarpılıyorsunuz? çünkü insanın yaratılışını okuyunuz hamuruna bakınız.

    Allah'a çok şükür inançlı biriyim, ama bu iş yaratılış ve hamur ile alakalı değil, topraklamada amaç eğer varsa bir kaçak akımın direncin daha az olduğu yolu tercih etmesi nedeniyle toprak hattından akmasıdır, insan vücudu 220 ile evde yoprak yüzeyine temas etmeden de çarpılır haklısınız ama topraklama varsa ve doğru yapıldı ise kaçak akımla çarpılma ihtimaliniz çok daha azdır, çünkü vücudunuzun direnci çok daha fazladır o nedenle akım sizin vücudunuzu değil topraklamayı tercih edecektir.




  • Aynı sorun bendede oldu haydi bakalım prize topraklama hattı çekeceğiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.