Şimdi Ara

Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (518. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.618
Cevap
542
Favori
1.175.625
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 516517518519520
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ofis-bilgisayar koltuğu arayışı içerisindeyim. Bir arkadaşım Markus-Jarvfjallet önerdi, ben de internetten Göktürk'ü buldum ama bu forumda işin içinde fırsatçılık olduğu bildirilince siliverdim xDrive'ı. Ikea ürünlerinden de Jarvfjallet'e yakındım ama, 5k bandında önereceğiniz bir koltuk var mı? Daha çok gaming ve dera çalışma için kullanacağım. Skolyoz ve bel düzleşmesi gibi sorunlarım var, fazlaca mühim benim için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Senelerdir Göktürk kullanıyorum, aldığımda 600 küsur lira falandı. Bir senesi dolmasına yakın mekanizmanın kaynak yerinden kırılması dışında geri yaslanma olayının bozulması ve sürekli eğimi sabitlemem durumu oluştu. Kaynak yerinin kırılması ile alakası var mı emin değilim. Öyle 150 kilo bir adam değilim, 85 kiloyum. Hayvan gibi de kullanmadım açıkçası. Kendimi arkaya verince çat diye bir ses geldi.

Arkadaşıma geçen aylarda gruppspel aldık çok rahat çok memnun. Sıfır Göktürk ile düşünmeden takas ederim. İkea styrspel diye yeni koltuk çıkartmış, onu gidip deneyeceğim belki alırım.

Kırık kaynak yerinin resmi.

• hetşat kullanıcısına yanıt
    Tamamen vazgeçmiş oldum, almayacaktım zaten şişik gelmişti fiyat. Çok teşekkür ederim.

• D-Rock! D kullanıcısına yanıt
    Selamlar; Xprime Tyler Modelini inceleyebilirsiniz. 2D Kolçak ve Ayak Uzatmayı çıkardığınızda 4.999 TL'ye geliyor. Profesyonel bir seri olup Moleküler Smart Sünger teknolojisine sahip. Talep ederseniz İstanbul pendikte xprime mağazasında deneyimleyebilirsiniz. Linki bırakıyorum hocam incelemeniz için.
    xprime
    XPrime Tyler Oyuncu Koltuğu - xprime
    https://xprime.com.tr/426-xprime-tyler-oyuncu-koltugu

• Hawk koltukları mı garanti konusunda en iyisi diyorsunuz arkadaşlar ? yukarıda xDrive ve Exvega ile ilgili sorunlar yazılmış...

Bunları tavsiye eder misiniz ? 4 binlikle 6 binlik arasında çok fark var mıdır bilmiyorum. Mesela 4 bine daha iyi diyeceğiniz koltuk var mıdır ?  

Aslında ben yazlık koltuk bakıyorum YAZIN ÇOK TERLEDİĞİM İÇİN ama kışın soğuk oluyor bilgisayarın olduğu yer. bunlar yazın terletir mi ?

ike stryspel gibi bişey mi alsam  

https://www.ikea.com.tr/urun/styrspel-gri-kirmizi-oyuncu-sandalyesi-60526085

• Hawk Gaming Chair Fab V6 Oyuncu Koltuğu

indirime girmiş, 3400 liraya düşmüş, düne göre 600 lira indirim var arkadaşlar, alınır mı ?

• 110 kiloya yaklaşıyorum boyum 1.90-92 fln sanırım.

Bana fp koltuk tavsiyesi verebilecek varmı acaba.

Genel olarak fawk markası tavsiye edilmiş izlenimi aldım ama fiyatlar bence çok pahalı bu paraları verip pişman olmak istemiyorum. Bütçem max 5000 olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

fab 6 dan şikayet çoktu sanırım sünger eziliyor diye.

Diğeri ise hawk a göre pahalı buna onu vereceğime xdrive düşünürdüm.

Ben sanırım xdrive akdeniz alacağım. Tek yakından inceleyip oturdum koltuk o oldu. 3 aydır bakıyorum her koçtaş'a gidişimde. Teşirde duran bir koltuk olmasına herkesin oturmasına rağen halen taş gibi.

Kolçaklar taş gibi metal rijit bir yapıda. Yanlar kalın oturaklı kavrıyor.

Alt oturma mekanizması tamamen metal. Bütün parçalar metale monte ediliyor. Saçma sapan zımbalar ıvırlar zıvırlar yok görünürde.

Ön kısmı bombeli değil. Bir süre sonnra bombeliler bacağa baskı yapıp ağrı yapıyor. Düz bir oturma kısmı var ve rahat, sırt kısmı çok sportif duruyor. En önemlisi de oturarak deneyimledim yakından görebildim. Kumaşı harikaaa. Ama belki internet sitesinde ayak uzatmalı modeli var fakat deri. Onu alıp üstüne bir kumaş kılıf mı yaptırsam diye de düşünmedim değil.

Yani koltuğun sıkı sıkı güzel kumaşı ve hiç bir yerinde potluk, ezilme ıvır zıvır olmaması beni cezbetti. Aylardır teşirde durup herkesin kurcaladığı bir ürün bu haldeyse evde de uzun süre dayanır muhtemelen.

Çünkü nette bazı koltuklar görüyorum, adamlar ürünü tanırken bile uturup kalınca kaltıkları yerde potluklar oluşuyor. O kadar para verilince gerçekten oto koltuğu gibi uzun yıllar dayansın istiyor insan. Hatta bir ara ulan oto koltuğu alıp ona mı otursam demedim değil  

Xdrive akdeniz kısa boylu ve minyon kişiler için ideal. Ben oturma kısmı geniş olan no name bir model de vardı koçtaşta. Omuzlarım boyumla orantılı olduğu için doğal olarak, o kadar çıkıntılı değil. Kolçaklara kollarımı koymam için kollarımı yana açmam gerekiyordu ve hiç rahat bir oturuş olmuyordu. Akdeniz oturma kısmı dar biraz, çok uzun boylu ve kilolu bacakları kalın arkadaşlara rahat gelmez ama bana tam oldu. Dar olduğu için kolçaklara kollarımı da rahat koyabildim.

İşte her şehirde her markayı incelyebilecek bir showroom falan olsa güzel olur. Ya da her yapı markete örneğin koçtaş'a olabilir mediamarkt a falan da olabilir. Bu markalar her modelden birer teşhir yollasalar insanlar daha iyi karar verir. Oturup denemediğim koltuğu almak istemiyorum açıkçası. Bir koltuk için de ist ankara izmire gitmek fuzuli yol parası. Beğenmezsen iade diye bir seçenek yok hiç birinde. Kurdun mu iade alamayız diyorlar.

Ya amazon satıcı gönderici bir koltuk olacak beğenmezsen amazona geri yollayacaksın. Ya da deneyebildiğin ürünü alacaksın. Şu an herkes oradan buradan görüp koltuk alıyor. Büyük şehirler haricinde deneyimleyebilenler çok az.

Bir de sipariş verince kargo bekleme aşaması var. Kimileri stoksuz çalışıyor. haftalarca bekliyorsun falan. Yani bir oyuncu koltuğu alacaksın ama bütçeyi denkleştirsen, diğer sorunlar yüzünden hep vaz geçiyorsun. Yine bile para vermeye kıyamıyorum aslında  

İkea daki koltuk yeni mi ya ? Ben yeni görüyorum. Youtube da videolar da yeni gibi. İzleyelim bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 1 Şubat 2023; 17:44:38 >

• hetşat kullanıcısına yanıt

Mekanizma ve amortisör yenilemek istersen sakın Xdrive ile iletişime geçme. Saatlerce oyalanabilirsin.

Müşterisiyim telefonla değil mail ile iletişim istiyor. En erken 1 saatte maile cevap alırsınız yada 3 gün sonra.

Amortisör web sitesinden alım yapılabilirken ve bu kredi kartı ile ödeme avantajı sağlarken, mekanizma için sadece nakit ödeme istiyorlar. Bu konuda da hiç bir fayda sağlamıyorlar. Bir sanal ödeme oluşturmak bu kadar zor olmamalı.

Mekanizma:

https://www.n11.com/urun/turaofis-cift-kollu-kuyruklu-kisa-multitilt-mekanizma-18209395?magaza=turaofis

Amortisör:

https://www.n11.com/urun/tura-ofis-4-class-100luk-siyah-amortisor-ofis-koltugu-yedek-parc-29058300?magaza=turaofis

Ürünlerin sayfasında yorumumda bulunmaktadır.

Göktürk aldığımdan beri tilt mekanizması dokunduğum gibi yayı atıyordu. 4.5 sene kadar sonunda kırıldı. Bu sebeple mekanizma değiştirdim. Ve şunu diyebilirim. Bu mekanizmada bu sorun dahi yok ve daha kalite hissi veriyor.

Amortisör de Xdrive ' ın taktığından sanırım 1 kademe daha yüksek.

Gıcırtı filan yok. Çok memnun kaldım. Ayrıca mağaza sorulara hemen yanıt veriyor. Ve cumartesi kargoları olmamasına rağmen, konfor aradığımız bu ürünler için kargo bile çıkartmak için ellerinden geleni yaptılar. Cumartesi yollandı ve pazartesi ulaştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 1 Şubat 2023; 19:5:27 >

• Bu konu altında son günlerde yaşadığım ve 3 üreticiyi içeren yorumlar yapmak istedim.

xDrive: 4.5 sene evvel yukarıda yaklaşık 600TL'ye aldığım Göktürk modelinden çok memnundum. Bugüne kadar sorun yaşatmadı ve deformasyonda gözlemlenmedi. Kolçakların dirsek koyduğum yerlerinin göçük kalması dışında birde amortisörün yenilenme ihtiyacı doğmaya başlamıştı. Derken mekanizma kırıldı. Bir üst mesajımda belirttiğim gibi geldiğinden beri tilt mekanizmasında dokunduğum anda yay atıyordu. Bugüne kadar ama problem yaratmadı. Neyse gelelim saadete.

Bu sebeple xdrive ile iletişime 27 Ocak öğle saatlerinde telefon ile geçtim. Mail atmam istendi. Herşeyi fotoğraf ve video ile gönderdim. 1 saat bekledim, bir vidanın sıkıştırılması gerektiği söylendi. Sevindim, sorun bu sadece zannettim. Denedim sıkıştırdım, biraz gevşettim filan derken bunu da video kayıt ettim ve tekrar mail attım. Olmadı bu şekilde çözülmediğini belirttim. 1 saat sonra geri döndüler mekanizma değişecek. IBAN bu. Ödemeyi yapın mail atın tarzında geri dönüş geldi. Bu arada 1 saatte mail cevabı geliyor bu arada telefon ile bunu hızlandırmak istediğimi belirtmek için 1 kere arıyorum. Çünkü cuma kargolansınki ben en geç pazartesi koltuğumu eski haline döndürebileyim. Neyse son mailden sonra 1.5 saat geçti cevap yok. Saat oldu zaten 17:00 2 kere aradım. O an artık zivanadan çıkardılar. Bekleyeceksiniz tarzında cevaplar filan. Mail içinde amortisörle birlikte almak istediğimi ve kartla ödemenin imkan tanınmasını istedim. Telefonla da aynı talebi istediğimde yapamayız edemyiz dediler.

Günün sonu çözüm var mı? Hayır yok. Sinirleniyorsun hali ile. Konfor adı altında koltuk satıyorsun, yedek parça için müşterini konforsuz halde beklemesi için de elinden geleni yapıyorsun. Bu arada başka bir marka ile iletişime geçtim hemen. (İçimden dedim ki bu Xdrive markası kendi müşterisini daha elinde tutamıyor yada yardımcı olmuyor.) Burası ile ilgili değerlendirmeyi bir sonraki paragrafta anlatacağım. Neyse başka markanın iletişimden sonra Marmaris Xdrive bayisini aradım. Bana da il olarak yakın bir konumda. Hiç olmazsa ellerinde yedek parça varsa bana cumartesi yollarlar. Keza Xdrive merkez cumartesi de çalışmıyor. İş dedim pazartesiye kalmamamlı. Marmaris bayiisine olanı biteni anlattık filan derken onlarda en geç pazartesi dediler derken içimden evet çözersiniz demiştim. Arayan soran olmadı. :) Bu mesajı buraya puntolamadan 10 dk önce son e-posta gönderime cevap verdiler. Amortisör sadece web sitesinden, mekanizmada sadece IBAN ile alınacaktır kıstaslarını belirterek. 5.5 gün sonunda Xdrive ile çözüm sıfır. Kendilerine de geri bildirim olarak istatiksel veriler sundum ve sorunu hiç tanımadığım bir üstte belirttiğim pazaryerindeki satıcıdan çözdüğümü belirttim. Hem de çok daha hızlı ve çok daha kibar ve kurumsal bir şekilde.

Hawk: Yukarıda başka marka ile hemen iletişime geçtim demiştim. Telefon ile aradım ve kurumsal hava mesajlar hemen başladığı gibi görüşmelerim de bu doğrultuda devam etti. Telefondaki yetkili hemen teknik servise bilgi vereceğini ve whatsapptan fotoğrafları, videoları istediler. (Bu arada yukarıda unuttum Xdrive ile whatsapptan da yazın diyen biri olmuştu telefonda. Herşeyi baştan tekrar anlattım yazdım ve video-fotoğraf görseli paylaştım. Hala cevap yok.) Hemen destek olacaklarını ve ürünü çıkartacaklarını söylediler. Lakin benim mekanizmam onların serilerinde kullanılmıyormuş. Teşekkür edildi ve umarım bir sonraki koltuğumu kendilerinden temin edeceğimi belirttim.

Günün sonunda biraz evvel söylediğim üzere mekanizma ve amortisörü N11 ' deki satıcıdan (bir üst mesajımda bağlantı adresleri olan) cuma akşam saatinde sipariş vererek çözdüm. O mağazada akşam saatlerinde bile mesajlarıma 10 dk bile sürmeden cevap verdi. Siparişimi geçtikten sonra emin olmak istediğim herşeye içtenlikle ve kibarca cevap verdiler. Kargomu da cumartesi kargo teslimleri olmamasına rağmen kargoladılar ve pazartesi yedek parçalarıma ulaşmış oldum.

Exvega: Kesinlikle uzak durulması gereken bir marka olduğunu kanıtladı. Bir arkadaşıma Hawk yerine Exvega önermiştim. Görselleik haricinde ne müşteri hizmetleri var ne kargo ve üretim süreleri kısa. Daha önce bu konu içerisinde sipairşimin ortalama 28 günde teslim edildiğini filan yamzıştım. O koltuğun oturak alt kısmında bir ezilme başladı. xdrive ile sorun yaşadığımdan bir gün önce onlara da mail olarak iletmiştim. 4. gün sonunda maile cevap bile vermedikleri için hatırlatma maili atmıştım. 59 saat sonra biraz evvel dönüş yapıtlar. Minderi sökün gönderin en az 20 günde geri gelir diye. Daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Tansiyonum yine çıktı.

..........

• Bu arada mekanizma ve amortisör yenilemişken ezilen kolçakları da değiştirmek istemiştim.

Tabi 600TL'ye 4.5 sene aldığım koltuğa amortisör ve mekanizma 515TL maliyet çıkması ve kolçaklarında ~500TL hatta 800TL'ye kadar çıkma seviyesinde olması sonucunda kolçaklardan vazgeçtim.

Onun yerine kolçak pedi aklıma geldi.

Araştırmam da hawk, xprime ve calitte pedler gördüm.

hawk : stok yok https://www.hawkchair.com/urun/siyah-feel-oyuncu-koltugu-kol-pedi

xprime : düşündüğümden pahalı bir çözüm https://xprime.com.tr/xprime-pad-oyuncu-koltugu-kol-dirsek-destegi-138.html

calitte: sipariş edildi. düz basit ve uygun fiyatlı. https://www.calitte.com/urun/kolcak-pedi-takim

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Ben gerçekten hiç ama hiç anlam veremiyorum Türkiyede neden işini düzgün yapan bir tane firma bile yok. Mal almak istiyorum desen tatlı diller güler yüzler. Sattıktan sonra bitti gitti. hiç bir kolaylık yok. Örneğin amortisör satış mevzusu çok garip gerçekten. Deri bakım seti satacağına yedek parça sat sitende doğru düzgün değil mi yani ? Ben garantisi falan bitmiş adore marka üretimi bile durmuş müdür koltuğuna 5 sene sonra mekanizması bozuldu yayı kırıldı diye mail atmıştım. Adamlar akşamına tilt mekanizması ve amortisör yollamışlar şaşıp kalmıştım. Üstelik ücretsiz   Adore hala böyle midir bilmiyorum yoksa değişti mi tavırları emin değilim :D

Şu xdrive Akdeniz çok hoşuma gidiyor ama işte sonrası için korkuyorum. Deneyimlediğim bir model olduğu için kafam rahat. Xprime düşünüyordum fakat boyuma kiloma nasıl olur, rahatlığı nasıldır ergonomi nasıldır bana uyar mı bilemiyorum. Süpriz olacak alırsam da. Eskişehir'de şu xprime modelini bile zor buldum deneyecek. Müşterilere bile 1 ayda koltuk gidiyor, mağazalarda hiç yok hiç bir markanın ürünü   Anlamadığım neden bu koltuk yapımı o kadar sürüyor. Sırtı, tabanı hazır tutarsın dökülmüş sünger olarak deponda, kumaşını da hazır tutarsın. Sipariş gelince kumaşını giydirir kalite kontrolünü yapar sonra paketler yollarsın. En fazla 3 4 gün sürer ya. Sipariş gelince sıfırdan üretime alıyor herhalde markalar. İşte sırf bunun için koçtaşa gittim teşirde var, sokta da var mı acaba diye. Eğer var deseydi direkt alıp gelecektim eve   Nefret ederim beklemekten çok sabırsız biriyimdir zaten. Hemde çok inceler orasında burasında hata ararım ürünün. Az para değil  

Ben de az önce sayfalarından bize ulaşın kısmından yazmıştım. Multi tilt olarak saştınız bbaşladı mı yoksa hala normal ucuz tilt mekanizması mı kullanıyorsunuz bu kadar pahalı bir üründe diye. Neredeyse bütün ürünlerinde dandik standart tilt mekanizması var. Bu zamanla gacır gucur ses çıkartır Allahın emri bu :D Eski müdür koltuğum da böyleydi. Sonra yine emektar 96 yılında aldığım bürosit'e dönmüştüm. Ama şimdilerde bürosit almak da zor uçmuş fiyatları   Bir de sırtı yatanı yok bürositte, dha çok çalışma üzerine bir konsepti olduğu için. Şöyle arkasını yatırp film dizi izleyeceğin model göremedim.

xdrive ile ilgili satış sonrası muamele beni biraz korkuttu ama koltuk kalitesinden genel anlamda memnunsuznuz herhalde. Çökme falan olmadı mı bu süre zarfında. Derisinde soyulma yırtılma. Yeni nesil deriler de çok tertletiyır mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 1 Şubat 2023; 20:20:41 >

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Kısaca şunu söylemek isterim. Ben gokturku denemeden aldım. Çok rahat. Arkasından arkadaşım xdrive aldı. Kasırga idi. Koltuk resmen rahatsız ötesi idi. Sonra Göktürk alayım dedi değişim yapıldı. O da rahatsız ve resmen eli ayağı bile benimkinden farklı geldi. En son o da değişti başka bir modelde aradığını buldu. Bu sırada Antalya da ki adama gelin oturun deneyin dediler. ;) Neyse bende sonra o arkadaşın modelini bir bayide iş gezisi sırasında gördüm oturdum. Ee bu rahatmis dedim.
    Yani anlayacağın üretim kalitesi bile farklı idi. 2 3 sene önce oldu bi mevzu. Şimdi değişmiş mıdır bilmiyorum.

Bu arada birde kardeşime koltuk aldık 1 2 sene önce. Burada da yazmıştım. Çok daha kalite hissettirmisti her anlamda.
    Decofis idi

Ne varsa burositte var. Bunu da bi bakimdan geçireyim en iyisi. Birde yatan versiyonlardan. 20 senesi vardır. Full orijinal.

4.5 senelik Göktürk ve değişen mekanizması ile ilgili görseller.
    Boyun bel destekleri de var ama ben Ikea dan bel desteği ile Automix boyun desteği koydum çok daha sağlıklı.

Vay be üretimden üretime bile fark var demek ki. Senin koltukğun derileri de tam olması gibi yıpranmış yani potluklar falan abartı kötü durmuyor. Maşallah hiç bir şey olmamış denebilir.

Şimdi şu hawk'a bakayım dedim. Kelebek mekanizma mı ne diyorlar. En yenilerinden olan stil, onu kullanıyormuş ürün videosunda gördüm. Kos koca xdrive diyorsun ama 50 senelik tilt mekanizması kullanıyor hala. Pes vallahi..

Hawk Gaming Chairyoutube
    Future Serisi Kurulum Rehberi YAYINDA! "Kazanmak Artık Daha Rahat!" Ayrıntılı bilgi ve sipariş için; 📞 0850 302 80 88 🌐 www.hawkchair.com
    https://www.youtube.com/watch?v=s3bNaYmrr2U

Evet belkediğimden iyi durumda cidden. 600TL'ye zamanında indirimde aldığım bir koltuktan bunu da beklemiyordum açıkcası. 2019 Ocak ayından beri de evden çalışan biriyim.

Hawk benimde gözümde şu anda önde. Öncelikle müşterisi olmasamda gösterdikleri ilgi ve alaka idi.

Yarın xdrive'dan gelen mesaja göre hawk sipariş edebilirim. Mekanizması falan gerçekten hoşuma gitti. Anormal kötü yorum da okumadım. İlk zamanlarında arka kısmı zor geri geliyor diyenler olmuş sadece. Onu da halletmişlerdir herhalde 6 ay geçmiş üstünden. Koltuğun kumaşı süngeri kadar, oynar mekanizması da önemli. Kolçaklar metal 4D, tilt mekanizması yeni tip daha üst seviye sandalyelerde kullanılan bir model. Hayırlısı bakalım, 5 günde 6 günde geldi çok geç geldi diyenleri gördüm ve güldüm. Diğer markalarda 1 ay bekleyen var yahu  

Haydi hayırlısı  

2 ay peşinden koşturup siparişi iptal eden, daha sonra Hepsiburada M.H.aracılığıyla "sipariş verebilirsiniz biz görüştük ürününüz hazır" denince 2. kez sipariş verdim ve 15 gün sonra onu da iptal eden EXVEGA da var mesela. 1 haftaya ürünü gelen bayram etsin. ben halen eski koltuğumdayım.

HAWK ı aradım sordum dün, v5-v6 renk farkıymış sadece, yeni sürüm değilmiş.

Future olanın farkını sordum, her şeyi farklı dedi, mekanizma, ayaklar, galiba sünger de demişti onu tam hatırlayamadım ama kolçakları bile farklı onun dedi.

bu arada n11 de en ucuz 6 bin lira görünen Hawk Future kendi sitesinde 5 bin lira. 5 bine tercih edebilirim, yoksa 6 bine çıkarsam 7 bine HP Omen (fiyat araştırma sitelerinden değil de doğrudan google dan aratınca değişik fiyatlar çıkıyor farklı sitelerde) alır geçerim ama o kadar da açılmak istemiyorum.

tabi dün fırsat bulamadım bu akşam iş çıkışı ikea mağazasına gidip denemek istiyorum. fileli yazlık koltuklardan rahat olanı bulursam alabilirim çünkü yazın çok terlediğim için koltuk arayışına girmiştim zaten ben işl baştan. ama bel ağrısı da var ona da iyi gelecek bişeyler olursa ayarlanabilir eğimli falan iyi olabilir.

deneyip görürüm inşallah bu akşam beğenirsem bi tane seçerim artık.

bu arada dün vatanda bir iki model gördüm de xdrive mı ne vardı mesela, arkaya yaslanınca yatıyor direkt, öyle bir yerde durma yok, eğimi sabitleme yok gibiydi. iş yerimdeki ofisline çalışma koltuğunda bile var sabitleme.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 2 Şubat 2023; 11:16:54 >

• 
Sayfa: önceki 516517518519520
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.