Şimdi Ara

Bilgisayar toplarken büyük bilgisayar firmalarını tercih eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende 1300-1500 lira arası bir sistem toplamak istiyorum. Konuları okuyunca az çok kafamda bir şeyler şekillendi. Bir yandan sizin verdiğiniz fiyatları da websitesi olan firmalarla karşılaştırdım. Bazı parçalar Vatan da daha ucuz bazıları daha pahalı derken yoruldum ve size bir sormak istedim.

-Siz olsanız bilgisayar toplarken, (fiyat açısından) Vatan veya Mavi bilgisayar gibi büyük mağaza zincirlerini tercih eder misiniz?

-Ayrıca orjinal yazılım ve zamandan tasarruf etmek için CREA veya CASPER gibi markaların bilgisayarlarını tercih edersem zararım çok mu fazla olur?. (Mesela 100-200tl)

Bir örnek vereyim:

CREA

INTEL CORE 2 QUAD Q8200 4 GB RAM 500 GB HDD 512 MB 9400GT VISTA HOME B.
    CPU Teknolojisi Intel® Core™ 2 Quad
    CPU Numarası Q8200
    CPU Hızı 2.33
    CPU Bus Hızı 1333 Mhz
    CPU Ön Bellek 4MB
    RAM Kapasitesi 4096MB
    RAM Tipi DDR2
    RAM Bus Hızı 667 Mhz
    HD Kapasite 500 Gb
    HD Dönüş Hızı 7200 Rpm
    HD I/O SATA II
    VGA RAM 512 Mb
    VGA Chipset Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli 9400GT
    Ekran Boyu(inch) 19
    Monitör Tipi LCD
    Optik Sürücü DVD±RW Double Layer
    Card Reader var
    İşletim Sistemi Win Vista Basic Tr

+19" CREA monitör

FİYAT:1200TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assurdo -- 14 Mayıs 2009; 18:33:05 >

• Hazır PC'ler toplama PC'den pahalı oluyor. Hazır PC önermem kesinlikle

Firma'ya gelirsek, ben EXA'yı tercih ediyorum. Fiyatları Vatan ve Mavi'den biraz daha uygun oluyor.
    Teknik servisi ile ilgili de hiç sorun yaşamadım

CREA'nın siteme bak !

İşlemciyi ön plâna çıkarmışlar, 4GB 667 Mhz Ram'i de basmış.
    Ama ekran kartına bak.

Anakart nedir ? Ondan bile haber yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 14 Mayıs 2009; 18:37:06 >
  • Kesinlikle ve kesinlikle hazır pc almanı önermem.
    Firmalara gelince benim alışveriş yaptığım firmalar;gold , exa , eksen... Nerde parça ucuzsa ordan alıyorum parçaları ve böylece acaip ucuza denk geliyor hazır pc ye göre
  • Hazır sistem alma

AMD Phenom II 720 X3 (2.8 GHz) 7.5MB
    Gigabyte MA770-UD3
    A-DATA 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2
    POWERCOLOR ATI HD4770 512MB 128BIT GDDR5
    Seagate 500 GB 7200 RPM SATA NCQ 16 MB 7200.12 seri
    GIGABYTE GZ-X2 420W
    +
    Samsung 19" 933SN 5ms Siyah Wide Screen Lcd Monitö

Toplam: 1.215 TL

www.teknofiyat.com

1300-1500 arası istersende

AMD Phenom II 940 X4 QuadCore (3.0 GHz) 8MB
    GIGABYTE MA790X-UD4
    Sapphire HD4850 Vapor-X 512 MB 256Bit GDDR3
    Western Digital WD 500 GB SATA II HDD 32MB Caviar Black
    COOLER MASTER RC-335
    GLACIALPOWER 550W 80+ siyah (12 cm fanlı )
    +
    Samsung 19" 933SN 5ms Siyah Wide Screen Lcd Monitör

Toplam: 1450 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corvette. -- 14 Mayıs 2009; 18:51:35 >

• hazırda adamlar işlemciyi başa yazıyorlar 2. marka gibi, geri kalan bir sürü ıvır zıvır özellik var ama, ne nedir belli değil, sanki en trişkaları toplayıp tamamlamışlar :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tol.ga

hazırda adamlar işlemciyi başa yazıyorlar 2. marka gibi, geri kalan bir sürü ıvır zıvır özellik var ama, ne nedir belli değil, sanki en trişkaları toplayıp tamamlamışlar :)

Trişkasını bilmem ama, kalitelisini koymadıkları kesin.
    Trişkasını koyan da var mıdır ? Vardır

Kasa kapağına da bandrol vuruyorlar. Bandrol yırtılırsa garanti dışı. Var mı böyle birşey yaaa varmı ?

Almayın kardeşim bunların ürünlerini
  • Hızlı cevaplarınız ve sistem tavsiyeleriniz için teşekkürler. Diğer konulara baktığımda da hondaa_civic, AMD Phenom II 940 X4 QuadCore (3.0 GHz) 8MB işelmcisini bir çok kere tavsiye etmişsin. Çok eski bir AMD kullanıcı olarak AMD'den devam etmek de hiç bir sakınca görmüyorum. Peki hala ısınıp, reset atma sorunu var mı bu AMD'lerde?

Ankara'da maalesef EXA'nın bir şubesi yok. Gidebileceğim büyük firmalar Vatan,Mavi,Bimeks gibi yerler. Bu firmalarında sevilmemesi beni korkutuyor ama dükkan dükkan bilgisayarcı gezmektense de tercihim Vatan olacak gibi. Vatan konusunda ne diyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: assurdo

reset atma sorunu var mı bu AMD'lerde?

Yeterli ve doğru soğutmayı yapmazsan her işlemci ısınır. Reset de atar takla da atar sistem.
    Bu ısı olayı AMD'ye o yıllarda çok zor durumda bıraktı. Kara leke gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 14 Mayıs 2009; 19:44:05 >
  • bimeks zamanında bana 2 katı fiyata pc satmıştı (abartı değil:))
    neden kazıklandın derseniz, ufaktım ve heycanla ilk pc mi alıyordum ekranaına klavyesine falan bakıp almıştık incelemeden.
  • Ankaradan Gigatek,Nova,sanalmarketim dende alabilirsin. Fiyatlar uygun oluyor oralarda.

Amd için şuan fazla sıcaklık problemi görmedim. Eskisi gibi.
    Zaten öyle bir problem oldumu Ucuz güzel soğutucular var onlardan alırsın. hem o.c. için iyi olur hemde işlemci serin olur

Bu konudaki yorumlara bakabilirsin.

Amd Phenom II 940 BE kullananlar
    http://resim.donanimhaber.com/m_30036413/tm.htm

• amd ısı olayı socket a(s462) zamanlarında vardı ustunden cok modeller geldı gectı
  • quote:

bimeks zamanında bana 2 katı fiyata pc satmıştı (abartı değil:))
    neden kazıklandın derseniz, ufaktım ve heycanla ilk pc mi alıyordum ekranaına klavyesine falan bakıp almıştık incelemeden.

O çakalların da amacı o zaten

Yeni PC alacak, konu hakkında bilgi sahibi olmayan bilinçsiz müşterileri avlamak.

2 janjan koyarlar 1 WebCam bi yazıcı hediye ederler tav ederler müşterileri

@pegasus1881

O zamanlarda da yoktu desek yeridir. Vaar olan şey, kullanıcıların yetersiz ve yalnış soğutma yapmaları idi.

AMD Barthon 2500+ İşlemcisi 30-34 derecelerde çalışıyordu yüksüz. Şu anda E2180 çalışıyor o derecelerde çalışıyor.
    120 Nm nerede 65nm nerede ısıya bak aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 14 Mayıs 2009; 19:56:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: *Furious*

quote:

bimeks zamanında bana 2 katı fiyata pc satmıştı (abartı değil:))

O çakalların da amacı o zaten

Yeni PC alacak, konu hakkında bilgi sahibi olmayan bilinçsiz müşterileri avlamak.

2 janjan koyarlar 1 WebCam bi yazıcı hediye ederler tav ederler müşterileri

@pegasus1881

O zamanlarda da yoktu desek yeridir. Vaar olan şey, kullanıcıların yetersiz ve yalnış soğutma yapmaları idi.

AMD Barthon 2500+ İşlemcisi 30-34 derecelerde çalışıyordu yüksüz. Şu anda E2180 çalışıyor o derecelerde çalışıyor.
    120 Nm nerede 65nm nerede ısıya bak aynı

İyi ki donanımhaber var ne diyelim. Her konunun bilirkişisi mevcut bu sitede. Araba, tv, dijital kamera vs ne alırsam alayım önce bir buraya soruyorum. Belki bende 2 katı fiyata bi pc alacaktım.

Bende de yaklaşık 4 senelik bir AMD 2200+ işlemcili makine var. zamanında oyun oyanarken resetlenirdi. Ordan kaldı bende de bu önyargı.

Gigatek,Nova,sanalmarketim i duyduğum iyi oldu. Hemen bakıcam iletişim adreslerine. Fazla uzatmadan almak lazım. Yoksa birileri duycak bekle abi AMD yeni yongaseti getiriyo dicek aklımı çelcek :)

• @honda-civic'in yukarda vermiş olduğu sistemi düşün derim.

Oyun için gayet iyi bir sistem

Gigabyte MA770-UD3
    GIGABYTE GZ-X2 420W
    +

• bence de hazır sistem kesinlikel alma. alan 100 kişiden 90ı pişman veya mutsuz. alacaksan parçaları tek tek sipariş ettir kendin monte et kurulumunu kendin yap böyle yapınca daha güzel oluyor ve hangi parçanın ne olduğunu gözünle görerek işlem yapıyorsun. ayrıca parçaları sipariş ederken ki tek tek sipariş etmek istersen teknofiyat.com'dan araştır ve oradan en ucuz fiyattaki parçaları alırsın. exa.com.tr, mavibilgisayardan pc toplayarak da alabilirsin. en son önerim ise penta.com.tr adresidir
  • quote:

@honda-civic'in yukarda vermiş olduğu sistemi düşün derim.

Gigabyte MA770-UD3
    GIGABYTE GZ-X2 420W
    +

Evet bende bu sistemi tuttum gibi.. Belki 22" yaparım monitörü.. Onu da Samsung mu tercih edeyim sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: assurdo

quote:

@honda-civic'in yukarda vermiş olduğu sistemi düşün derim.

Gigabyte MA770-UD3
    GIGABYTE GZ-X2 420W
    +

Evet bende bu sistemi tuttum gibi.. Belki 22" yaparım monitörü.. Onu da Samsung mu tercih edeyim sizce?

Samsung tercih edebilirsin ! Bu dalda Samsung çok iyidir

• SAMSUNG 2233SN 22'
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4014
    22" aldınmı ekran kartını 1gb yapmalısın yoksa bellek yetmiyecektir.
    ZOTAC GTX 260 AMP²!, 896MB, Direct X10, DDR3, 448 bit,
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3862

• Ankara'da bilgisayar toplayacaksam Gigateki tercih ederim ve şimdiye kadar memnunum. Tek tük birşey alacağım zaman uzak kaldığı için pahalı da olsa Teknosa gibi yerlere gidiyorum. bazen Vatana. tavsiye ettiğim çoğu arkadaşım siparişlerini bile iptal ettirip Gigatekten alışveriş yapıyorlar uygun fiyatları yüzünden.
  • Vatan PC yi rahatlıkla tercih edebilirsin.Sistem tavsiyeleri bölümünü kullan Oerdem hocam
    çok güzel sistemlar toplamış.Kesinlikle hazır pc tercih etme
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.