Şimdi Ara

Bilgisayar toplamak istiyorum [limit 3000 tl] (maksat oyun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Pc toplamak istiyorum.
    3000 liraya kadar çıkmayı düşünüyorum. Bu fiyata monitörde dahil olacak.
    Pc 'nin kullanım amacı = OYUN OYNAMAK.

3 haftadır vatan Bilgisayar a gidiyorum. Dün üçüncü listemi çıkarttım. Hala kafama takılan konular var.
    En son karar verdiğim sistem.

İntel İ5 4670 k
    asus Z 87 - plus anakart
    Sapphire HD 7870 XT
    WD 3.5" 1TB Caviar black.
    G SKILL (2* 4 GB) Rıpjiawsx Cl9 1.5 v
    PIONNER DWR S20 LBK
    Everest horse 916P 750 W kasa
    Asus 24" ML248H Geniş ekran

Yardımlarınızı bekliyorum

• Ekran kartından kısıp Intel almışsınız oyun için toplanan Pc de en önemli bileşen ekran kartıdır.Çok fazla götürüsü olmadan işlemciyi AMD tarafından 8350 veya 8320 yaparak Ekran kartınızı yükseltebilirsiniz.Kasa ise daha kaliteli olan Corsairin modellerinden seçilebilinir içindeki PSU larda kalitelidir 200R-300R gibi.
  • M.t.aslan M kullanıcısına yanıt
    3 binliraya asla 7870xt olmaz.GTX770 tercihi gelir birilerinden azsonra...
  •  Bilgisayar toplamak istiyorum [limit 3000 tl] (maksat oyun)

Buyur kardesım ben uzun zamandır sistem arayısındayım bayagı bir ugrastım acıkcası yani sistemin uyumu
    fln nasıl bişeyler olcagı fln yanı bende 3000 tlye oyun ıcın pc topluyorum baya bi destek aldım hem bu forumdan
    hem baska forumlardan 3000 tlye toplanck en ıyı sıstemlerden bırı dıye dusunuyorum ama henuz bı tek ekran
    kartı yok gördügün gibi orası bos kaldı oraya 7950 ve gtx760 konulabilir.Ben kasım ayının 2sinde fln alıcam sistemi
    acıkcası amd'nin yeni serisini bekliyodum ama +1500tl olunca ümitsizliğe kapıldım.Ekran kartını sen doldur bence
    7950 veya gtx760 gelmeli ben öyle yapıcam veya eğer sende kasım ayına kadar fln alıcaksan cogu kisinin fikrince
    o zamana kadar bu amdnin yeni serisinin piyasaya yayılmasıyla diğer ekran kartlarının fiyatları düşücekmiş
    deniyor ama görmek lazım ins düşer o zaman 3000 tlye daha ıyı bır sıstem kurulabilir.Benım edındıgım bilgilere
    göre ama suanda 3000 tlye en iyisi böyle bir sistem,AMD tabanlı

• quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Ekran kartından kısıp Intel almışsınız oyun için toplanan Pc de en önemli bileşen ekran kartıdır.Çok fazla götürüsü olmadan işlemciyi AMD tarafından 8350 veya 8320 yaparak Ekran kartınızı yükseltebilirsiniz.Kasa ise daha kaliteli olan Corsairin modellerinden seçilebilinir içindeki PSU larda kalitelidir 200R-300R gibi.

Anlam veremiyorum ama her ne nedense; işlemci de intelden vazgeçemiyorum.
    bir de bilgisayarımın olabildiğince uzun ömürlü olması istiyorum.
    gerektiğinde parça ilavesi yapabilirim. Anakart ve işlemciyi de bunun için yüksek tutuyorum.

şu anki sistemde İşlemciye dokunmadan ekran kartını yükseltmeyi deniiyorum. hd 7950 şu an aklımı kurcalıyor.
    biraz zorlarsam alınabilir. bu konuda fikirleriniz alabilirmiyim ?

kasa mevzusu da kafamı karıştıran meseleler arasında. işlemci , ekran kartı derken ciddi bi güç tüketimi ortaya çıkıyor.
    benim listemdeki horse 916P 750 wat. sizin önerdiğiniz kasa da ki güç kaynağıda yanılmıyorsam 600 wat.
    bi de bunlar gerçekten belirtilen değerler de güç karşılıyor mu. tabi birde soğutma nın önemi var...

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

3 binliraya asla 7870xt olmaz.GTX770 tercihi gelir birilerinden azsonra...

Kesinlikle haklısınız.
    3000 tl veripte, oyun pc sine 7870xt takmak yakışmaz.
    fakat gtx 770 1150 civarında seyrediyor.
    bu beni aşıyor. bunun yerine hd 7950 düşünüyorum. hd 7950 ye ne dersiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reey34

Bilgisayar toplamak istiyorum [limit 3000 tl] (maksat oyun)

Buyur kardesım ben uzun zamandır sistem arayısındayım bayagı bir ugrastım acıkcası yani sistemin uyumu
    fln nasıl bişeyler olcagı fln yanı bende 3000 tlye oyun ıcın pc topluyorum baya bi destek aldım hem bu forumdan
    hem baska forumlardan 3000 tlye toplanck en ıyı sıstemlerden bırı dıye dusunuyorum ama henuz bı tek ekran
    kartı yok gördügün gibi orası bos kaldı oraya 7950 ve gtx760 konulabilir.Ben kasım ayının 2sinde fln alıcam sistemi
    acıkcası amd'nin yeni serisini bekliyodum ama +1500tl olunca ümitsizliğe kapıldım.Ekran kartını sen doldur bence
    7950 veya gtx760 gelmeli ben öyle yapıcam veya eğer sende kasım ayına kadar fln alıcaksan cogu kisinin fikrince
    o zamana kadar bu amdnin yeni serisinin piyasaya yayılmasıyla diğer ekran kartlarının fiyatları düşücekmiş
    deniyor ama görmek lazım ins düşer o zaman 3000 tlye daha ıyı bır sıstem kurulabilir.Benım edındıgım bilgilere
    göre ama suanda 3000 tlye en iyisi böyle bir sistem,AMD tabanlı

1) fiyat konusunda amd iyifakat;
    Ben pek bilgim olmamasına rağmen AMD taraftarı değilim.
    bi kaç incelemeye bak tığımda da buna inandım.
    performans olarak ta amd pek iyi görünmüyor.
    sadece 8350 bu konu da biraz iddalı.
    bu na rağmen 4670k ya kafa tutamıyor.

2)SSD güzel olur du fakat bütçe den doolayı sistemin içine bir türlü dahil edemedim.
    onu ilerleyen zamanlar da ilave etmeye düşünüyorum.

3) anakart hakkında bilgim yok. ileride sisteme parça ilave etmek istedğimde sıkıntı çıkarır mı bilmiyorum.

4) 21'5 " monitor de 24 ile yanyana koyduğunda insanın ağız burun kıvırası geliyor. :/
    24 ten vazgeçemem herhalde.

5)genel olarak sizin listenize hd7950 ilave edildiğinde toplam fiyat yine 3000 tl oluyor.
    benim için amd olması ve monitörden taviz verilmesi bir eksi. SSD de kesinlikle bir artı tabiki.
    YALNIŞIM VARSA DÜZELTİN HOCAM.
    Görüşleriniz benim için kesinlikle önemli.
    tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.t.aslan

2)SSD güzel olur du fakat bütçe den doolayı sistemin içine bir türlü dahil edemedim.

3) anakart hakkında bilgim yok. ileride sisteme parça ilave etmek istedğimde sıkıntı çıkarır mı bilmiyorum.

4) 21'5 " monitor de 24 ile yanyana koyduğunda insanın ağız burun kıvırası geliyor. :/

5)genel olarak sizin listenize hd7950 ilave edildiğinde toplam fiyat yine 3000 tl oluyor.
    benim için amd olması ve monitörden taviz verilmesi bir eksi. SSD de kesinlikle bir artı tabiki.
    1)Fiyat konusunda amd dediğiniz gibi iyi ama performanstata su senelerde amd nvidia ile
    arasındaki farkı kapatmıstır max.5 fps fark olur diye düşünüyorum ben oda ekran kartıyla
    kapatılabilir.Yani iyi bir sistem toplamak için amd işlemci alıp ekran kartını nvidia tarafından
    satın alarak farkı kapatabilrisiniz eğer bu kadar nvidiaya düskünseniz.Ayrıca 8350 ile 8320
    arasındaki farka bakalım birde baya bir konu acıldı büyük üstadlarda bu konu hakkında yorum
    yaptı 8350 israftır amd tarafından alınabilcek bu seride en iyi 8320'dir.8350 ile bakıldıgında
    cok inanılmaz fark yok para israfıdır.OC yaparak cok rahat fark kapanıyor,emin olabilrisiniz.

2)Bir oyun pcsi yapıyorsanız,muhakkak ssd olmalı öyle yada böylesi yok.Recep Baltaş'da
    bunu savunmaktadır.

3)Size önerdıgım anakart suanda bu kapasitede bu fiyatlarda en iyi OC potansiyeli olan
    anakartlardan biri,edindigim ve ögrendigim bilgilere göre konusuyorum.

4)Monitörler hakkında cok fikrim yok ama para israfı olabilir fazlası diye düşünüyrum bu bütçeye 21'5 monitör
    cok daha ideal fiyatı arttırmaya gerek yok.Yeterlidir.,

• dostum son dediklerin çok yanlış.

intel 4670k amd fx8350 yi ancak 8 çekirdek altı oyun ve programlarda geçebiliyor. 8 çekirdek kullanan oyunlarda 8350 2-3 fps yüksek veriyorki şöyle düşün
    4 çekirdekli oyunu 5 fps fps fazla alınca ne işine yarayacak(75 değil de 80 mesela). bence 8 çekirdek gerektiren oyunlardaki per önemli. burada da 8350 tüm i5 leri geçmekte. 8 çekirdek söz konusu olduğunda 4670k 8320-8350 arası bi performans verir
    anakart konusunda cf yapmayacaksan m5a97 evo al geç. kasaya gelince everestin kasasına internetten baktım. dizayn olarak üst segment kasalar arasında gördüğüm en vasat olanı. 400r , haf 912 , zalman z11 o da olmadı aerocool xpredator al derim.
    yorumunda monitörden taviz verilmesi eksi demişsin. o halde ssd yi alma monitöre 500 lira bütçe ayır derim

• çavuşun da söylediği gibi 8320 almak ve hd7950 almak gayet mantıklı. şimdi bana kalkıp aldığı işlemciye bak birde ekran kartına bak bize yorum yapıyo deme:D
    ekran kartı geçici süreliğine aldım yeni seriler gelince 5-6 ay içinde dğişecek
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M.t.aslan

1)Fiyat konusunda amd dediğiniz gibi iyi ama performanstata su senelerde amd nvidia ile
    arasındaki farkı kapatmıstır max.5 fps fark olur diye düşünüyorum ben oda ekran kartıyla
    kapatılabilir.Yani iyi bir sistem toplamak için amd işlemci alıp ekran kartını nvidia tarafından
    satın alarak farkı kapatabilrisiniz eğer bu kadar nvidiaya düskünseniz.Ayrıca 8350 ile 8320
    arasındaki farka bakalım birde baya bir konu acıldı büyük üstadlarda bu konu hakkında yorum
    yaptı 8350 israftır amd tarafından alınabilcek bu seride en iyi 8320'dir.8350 ile bakıldıgında
    cok inanılmaz fark yok para israfıdır.OC yaparak cok rahat fark kapanıyor,emin olabilrisiniz.

2)Bir oyun pcsi yapıyorsanız,muhakkak ssd olmalı öyle yada böylesi yok.Recep Baltaş'da
    bunu savunmaktadır.

3)Size önerdıgım anakart suanda bu kapasitede bu fiyatlarda en iyi OC potansiyeli olan
    anakartlardan biri,edindigim ve ögrendigim bilgilere göre konusuyorum.

4)Monitörler hakkında cok fikrim yok ama para israfı olabilir fazlası diye düşünüyrum bu bütçeye 21'5 monitör
    cok daha ideal fiyatı arttırmaya gerek yok.Yeterlidir.,

Öncelikle SSD den giriyorum konuya.
    SSD Kesinlikle doğru tercih olacaktır. Ama Sistemin içerisine dahil edemedim bir türlü.(bütçe)
    Onu, sistemi topladıktan sonra, ilerleeyen zamanlarda ilave ederim diye düşünüyorum.
    çünkü şu an sistemden parça kısmak istemiyorum. hele ki işlemci den.

Anakart konusunda da ; dediğim gibi fazla bilgim yok. onu araştıracağım. tabi AMD işlemci almaya karar verirsem.

İşlemci konusuna gelince hala kafam karışık. Amd yi bugüne kadar hiç düşünmedim açıkçası.uzun süreli bi pc istediğim için;
    daha fazla para verip intel almak kulağa daha hoş geliyor (belki de yanlış düşünüyorumdur.)

Monitre gelince üç bin lira verip te asus gibi bir markanın 24" monitörü dururken, AOC nin 21'5 " monitörü almak; "BANA" cimrilik ve görselden ödün vermek gibi geliyor.
    ki ekran kartını bu kadar yüksek tutup, yüksek çözünürlükle, oyun oynamak isteerken.

• @ismaillol arkadasın mesajlarınıda dikkate al,islemci hakkında bilgi vermis.,
    Cümle biraz garip oldu konuyu acan arkadasa söylüyorum ismaillol arkadasımızda sistem hakkında
    yorum yazmıs islemci hakkında bilgi vermis onuda dikkate al demek istedim :)Ayrıca,
    http://forum.donanimhaber.com/m_77795841/tm.htm
    bu konuyuda incelemeni tavsiye ederim,aydınlanıcaksın ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raydr1c -- 8 Ekim 2013; 1:13:52 >
  • quote:

@ismaillol arkadasın mesajlarınıda dikkate al,islemci hakkında bilgi vermis.,
    Cümle biraz garip oldu konuyu acan arkadasa söylüyorum ismaillol arkadasımızda sistem hakkında
    yorum yazmıs islemci hakkında bilgi vermis onuda dikkate al demek istedim :)Ayrıca,
    http://forum.donanimhaber.com/m_77795841/tm.htm
    bu konuyuda incelemeni tavsiye ederim,aydınlanıcaksın ;)

O forumu daha önce de okumuştum.
    Tekrar hatırlattığınız iyi oldu.
    ilk yorum 4670K nın oyun için daha iyi olduğu yönünde.
    devamı da aynı nitelikte.
    yani para ya kıyabiliyorsan 4670K deniyor.
    takviye olarakta yine donanımhaberin i5 4670K ve İ7 4770K işlemcilerinin videolu incelemeleri var.
    onları da izledim. orada detaylı testler var.izlemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim.
    Ben AMD ye bulaşmıyacağım yine.
    Artık işlemci kesinleşti diyelibilirim.

4670K ile oyun oynaycağım

Diğer parçalar için yine görüş bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: ismaillol

dostum son dediklerin çok yanlış.

intel 4670k amd fx8350 yi ancak 8 çekirdek altı oyun ve programlarda geçebiliyor. 8 çekirdek kullanan oyunlarda 8350 2-3 fps yüksek veriyorki şöyle düşün
    4 çekirdekli oyunu 5 fps fps fazla alınca ne işine yarayacak(75 değil de 80 mesela). bence 8 çekirdek gerektiren oyunlardaki per önemli. burada da 8350 tüm i5 leri geçmekte. 8 çekirdek söz konusu olduğunda 4670k 8320-8350 arası bi performans verir
    anakart konusunda cf yapmayacaksan m5a97 evo al geç. kasaya gelince everestin kasasına internetten baktım. dizayn olarak üst segment kasalar arasında gördüğüm en vasat olanı. 400r , haf 912 , zalman z11 o da olmadı aerocool xpredator al derim.
    yorumunda monitörden taviz verilmesi eksi demişsin. o halde ssd yi alma monitöre 500 lira bütçe ayır derim

işlemci konusunda haklısınız. Başa baş gidiyorlar.
    donanımhaberin 4670K ve 4770K incelemerini de izleyerekten;
    her ikisinin de üstün olduğu noktalar var.
    ancak oyun için 4670K daha çok öneriliyor.
    ayrıca 4670K nın haswel mimarisi olması ilerleyen zamanlar da daha büyük farklar yaratacaktır diye düşünüyorum.

işlemci tamamdır 4770K

Kasa konusunda da ne yapacağımı bilmiyorum.
    400r ve haf 912 baya pahalılar.
    özellikle 400r.

zalman z11 gayet güzel, tasarımı da çok hoş.
    ama gördüğümkadarıyla power i yok
    extradan power gerektiriyor. :/

Monitöre de tekrar dan bakmakta fayda var.
    inceleyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.t.aslan -- 8 Ekim 2013; 1:50:17 >

CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 300R 80PLUS 600W MIDT ATX SİYAH KASA 343TL

ASUS Z87-A INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI ANAKART 373TL

INTEL Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci 604TL

MSI GTX770 LIGHTNING GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI 1.300 TL

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 215TL

SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK 160TL

AOC 21.5" E2250SWDNK GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 273TL

Toplam=3.268TL
    Alınabilecek en iyisi bu kardeşim.Bütçen yetmiyor ise ekran kartını bunla "ASUS GTX770 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11 EKRAN KARTI" değiştirdiğin zman Toplam=3.125TL eder.Dahada kısmak için anakartı düşük fiyatlı Z87 ile değiştirebilirsin.Fakat değiştirmeni tavsiye etmem.Önerdiğim anakart gayet güzel..

NOT=Ekran kartını alabiliyorsan önerdiğim MSI LIGHTNING al.Bana göre 770lerin kralı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 8 Ekim 2013; 8:09:14 >

• quote:

CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 300R 80PLUS 600W MIDT ATX SİYAH KASA 343TL

ASUS Z87-A INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI ANAKART 373TL

INTEL Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci 604TL

MSI GTX770 LIGHTNING GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI 1.300 TL

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram 215TL

SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK 160TL

AOC 21.5" E2250SWDNK GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 273TL

Toplam=3.268TL
    Alınabilecek en iyisi bu kardeşim.Bütçen yetmiyor ise ekran kartını bunla "ASUS GTX770 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11 EKRAN KARTI" değiştirdiğin zman Toplam=3.125TL eder.Dahada kısmak için anakartı düşük fiyatlı Z87 ile değiştirebilirsin.Fakat değiştirmeni tavsiye etmem.Önerdiğim anakart gayet güzel..

NOT=Ekran kartını alabiliyorsan önerdiğim MSI LIGHTNING al.Bana göre 770lerin kralı..

Bu sistem daha güzel görünüyor açıkçası.
    Kasa da daha güzel.
    Ama monitörden kısılmış :/
    Gtx 770 yerine HD 7950 koyulsa olabilir mi acaba.
    PERFORMANS olarak neleri kaybederim.
    Arada baya fiyat farkı çünkü. O fiyat başka bir parçaya yatırılabilir gibi.
    Görüşleriniz nedir...

7950 alırsan çok büyük kayıp yaşarsın dostum.Monitörden kıstın diyorsunda.Bi oyun için en ideali 21.5 dur.Aoc iyi marka,DVI girişide var.Monitörün hiç bi eksiği yok.500 Lira monitöre verip 7950 alman çok çok saçma olur.Gtx 770den aşağısını sakın alma..7970OC bile 770den az performans veriyor.7970oc gtx680 ile birebir.
    Lider tek kart 770(msı lıghtnıng)
    7950 ALINCA Neleri kaybersin derken; crysis3 bf4,gta5 gibi oyunları full ayarda oynayamassın.
  • quote:

7950 alırsan çok büyük kayıp yaşarsın dostum.Monitörden kıstın diyorsunda.Bi oyun için en ideali 21.5 dur.Aoc iyi marka,DVI girişide var.Monitörün hiç bi eksiği yok.500 Lira monitöre verip 7950 alman çok çok saçma olur.Gtx 770den aşağısını sakın alma..7970OC bile 770den az performans veriyor.7970oc gtx680 ile birebir.
    Lider tek kart 770(msı lıghtnıng)
    7950 ALINCA Neleri kaybersin derken; crysis3 bf4,gta5 gibi oyunları full ayarda oynayamassın.

770 testlerini inceledim.
    Çok başarılı.
    Monitörden fedakarlık yapabilirsem çok doğru bi terciholacaktır

• Arkadaşlar fikirlerimde değişme oldu.
    daha uzun vadeli bi pc topalamaya karar verdim.
    Anakarta, işlemciye, ve kasaya olabildiğince fazla bütçe ayırdım ve de ssd ilave ettim.
    Ekran kartına fazla bütçe ayırmadan yeni bi sistem ayarladım.
    İleride nasıl olsa ekran kartı güncelleyeceğim.

Yeni sistemim

İNTEL
    İ7 4770K

ASUS
    Z87 PLUSS

SAPPHİRE
    HD 7870 XT

CORSAİR
    2*4 GB VENGEANCE PRO SİYAH SOĞUTUCU

WD
    1 GB CAVAİR BLACK

SANDISK
    120 GB EXTREME SATA 3.0 SSD

COOLER MASTER
    HAF 912 ADVANCE GX 80 PLUSS

ASUS
    ML248H 24" GENİŞ EKRAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.t.aslan -- 19 Ekim 2013; 21:25:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.