Şimdi Ara

Bilgisayar Reset Atmadan Çalışmıyor Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim 2 gün önceye kadar bilgisayarım gayet sağlıklı bir biçimde çalışıyordu fakat bu aralar başlıktaki gibi reset atmadan başlangıç ekranı bile gelmiyor.
    Parçaları söktüm temizledim ve güzelce yerlerine oturttum fakat belli bir biçimde bilgisayarda kasma, oyunlarda FPS düşüklüğü gibi şeyler ortaya çıktı yardımlarınızı bekliyorum.

quote:

Bilgisayar ilk açıldığında gelmesi gereken bip sesi gelmiyor ve reset atınca geliyor bunu söylemeyi unutmuşum.

Şimdiden Teşekkür Ederim. ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.Gul -- 15 Ağustos 2012; 16:54:26 >

• virüs nedeniyle olabılr ..güncel bir programla taratın ..advanced system care gibi optımasyon programları ile wındowsu onarın .. sorun giderilmesse ramleri hdd yi test edin ..

ram test ... slotlara tek tek takılarak memtest 86 ile ..

hdd test .... hd tune programı ile ...

bu arada sürücülerinizin güncel olduguna emin olun ..
  • Sistemin ısı değerlerini takip edin,bunun için çeşitli programlar mevcut belirttiğiniz sorunların ilk akla geleni ısı değerleridir,söküp temizleyip taktığınızı belirtmişsiniz umarım termal macunuda yenilemişsinizdir,önce bir ısı değerlerinizi görelim ona göre bir yol izleriz.
  • Öncelikle teşekkür ederim.

Sistemin ısı değerlerine bakmadım ama termal macunumu yeniledim.

nıggaa'nın çözüm önerilerini deneyip hemen buraya dönücem.
  • RAM'ler sağlam çıktı herhangi bir sıkıntı yok virüs programı ile tarattım hataları onardım ve HDD'yi tarattım sonuç:

Sorunum hala devam ediyor kasma ve fps düşüklüğü hala var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.Gul -- 15 Ağustos 2012; 15:12:14 >

• Sistem ısı değerleri:

• quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

virüs nedeniyle olabılr ..güncel bir programla taratın ..advanced system care gibi optımasyon programları ile wındowsu onarın .. sorun giderilmesse ramleri hdd yi test edin ..

ram test ... slotlara tek tek takılarak memtest 86 ile ..

hdd test .... hd tune programı ile ...

bu arada sürücülerinizin güncel olduguna emin olun ..

Yanlışlıkla cevaplandı olarak işaretledim :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar ilk açıldığında gelmesi gereken bip sesi gelmiyor ve reset atınca geliyor bunu söylemeyi unutmuşum.
  • islemcl fazla isinmis gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwieback

islemcl fazla isinmis gibi

Isı düşüyo ama kasma hala azalmadı devam ediyor :(

• CPU sıcaklığı biraz fazla Anakart sürücülerinin güncel olduğunda emin ol. Fanlar tam devirde çalışmıyor olabilir. Ayrıca virüs programlarının temizleyemediği RECYCLER midir nedir bi virüs var büyük ihtimalle o bulaşmış kesinlikle söylüyorum ne kadar antivirüs varsa denedim olmadı ComboFix olmadı Xp Formatladım olmadı flash bellek takıyorum virüs programı varken yine bulaşıyor. Sonunda 7 formatladım virüs programı olmadan virüslü flashı taktım bulaşmadı kurtuldum. Ama o virüs ciddi fps düşüklüğü yapıyor. Klasör seçeneklerinden gizli klasörleri aç ayrıca altan Sistem klasörlerini gizlenin yanıdaki ticki kaldır C ye gir RECYCLER diye bi klasör var mı bak
  • Teşekkür ederim hemen fanımı bir daha temizleyip yağlamayı unutmuştum yağlıyayım sonra sonucu paylaşırım RECYCLER'ı araştırdım herhangi bir şey çıkmadı ama yardımın için teşekkür ederim :)
  • Macunumu yeniden değiştirdim sonuçlar aynı gibi ve hala bip sesinin gelmesi için bilgisayarı açtıktan sonra reset atmam gerekiyor:

• Kasanın kapağını kapattığımda direk ısı 70-80'leri görüyor fan devirleri düşük galiba ya da kasa yeterince soğutucak gücü alamayabilir mi?
  • Sorun kullandığın programlarda olabilir ya da arkadaşların dediği gibi zararlı yazılımlardan kaynaklanıyor olabilir. Klasik cevap olarak format yolu gözükmüş olabilir
  • bıosu resetlemeyi denediniz mi ? .. yada dediğiniz gibi kasanın kapagı kapalıyken sorun oluyorsa kasadaki sıcak havayı dısarı atacak fanlar takvıye etmeyı deneyebılrsınız ..aksıne ıcerı ufleyen fan ile daha serın tutabılrsınız ortamı...yan kapaga ımkan varsa ıcerı üflesın arka kısımdan da dışarı olacak şekılde ayarlayabılrsınız ..
  • BIOS'y resetlemeyi denemedim ama denerim, ilk başta kasanın fanlarını ön ve yan içeri arka dışarı şeklinde yerleştirdim ama bu halde 70-80'leri gördü tersine yanı dışarı diğerlerini içeri deniyebilirim
  • BIOS'u resetledim RAM'leri emin olmak için kontrol ettirdim ama aynı 2 tane 12'lik fan ile donattım bilgisayarı ısı sorununu çözdüm ama hala resetlemeden çalıştırmayı bulamadım :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.