Şimdi Ara

Bilgisayar performansı evde ki elektrik nekadar etkilidir?.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ylmzzz
    farklı priz derken aynı oda icinde mi...cünkü oyle yaptım ve devam ediyor sorun..yani başka prizden denedim aynı odada..sorun devam edmişti..
    ama..su varki diger arkadaşımın da başınagelmiş olaylar.. yanı topraklama da olabilir belkıde.. ama sankı psu sorunlu olması mantıklı geldi gibi bana..benım kı cın malı bışı..xlience diye bişi.. eger arkadasımın psu da ucuzca bısılerdense.. ben psu yu denıcem oncelıkle .. ama tabi..topraklama da olabilir..ve ups alarak sorunu cozmeyı umut edıyorum ınsalllahh...

HERKEZE COK COKK TESEKURLER...Insallah sayenızde bende bılgısayar kullanabılırım rahatca evde ... ?!?!:.... :(
    Selam
    PSU'dan da olabilir am lambalarınızın göz kırpma derecesine getirmesine sebebiyet vermez. Zaten böyle bir şey olsa bilgisayar ya kapanır ya da reset atar.
    Muhtemeldir ki, elektrik hattınızda bir sorun var.
    Elektrik saatınıza bir bakın, belki faz ve nötr kutup uçları gevşemiş ve yeterli elektriği aktaramıyordur. Eğer böyle ise evinizdeki diğer elektirkli aletlerinize de zarar verebilir. Özellikle buzdolabı sürekli çalışır veya uzun bir süre durduktan sonra soğutmaya başlar..
    Kolay gelsin..

• bi dk bi dk...ya bizim buzdolabı da bı ay oncesıne kadar arızalandı..motoru bozulmuş dedıler..yenı motor taktılar gene olmadı..simdilik idareken kullanıyoruz..ve dediginiz gibi cok cokk gec soqutma yapıyor...oyle ki soquk icecekleri nofrost ta bekletıyoruz..:) camasır mak. takdıgımız prizi de bozulmuştu gecen sene .. dışardan hat cekılerek yenı priz felan kurdurmuştuk.. düzelmişti..
    bu acıdan bakmamıştım...sanırım ama haklısınız.. elektrikle alakalı olabilir belki....ama anlaamadıgım ınternet cafe ye goturdugumde pc hafif düzeliyor ama gine de sorunlu oluyor..acaba donanımda bi problem mi oldu acaba evde arızalı olunca elektrik hattı?........
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylmzzz

bi dk bi dk...ya bizim buzdolabı da bı ay oncesıne kadar arızalandı..motoru bozulmuş dedıler..yenı motor taktılar gene olmadı..simdilik idareken kullanıyoruz..ve dediginiz gibi cok cokk gec soqutma yapıyor...oyle ki soquk icecekleri nofrost ta bekletıyoruz..:) camasır mak. takdıgımız prizi de bozulmuştu gecen sene .. dışardan hat cekılerek yenı priz felan kurdurmuştuk.. düzelmişti..
    bu acıdan bakmamıştım...sanırım ama haklısınız.. elektrikle alakalı olabilir belki....ama anlaamadıgım ınternet cafe ye goturdugumde pc hafif düzeliyor ama gine de sorunlu oluyor..acaba donanımda bi problem mi oldu acaba evde arızalı olunca elektrik hattı?........

Selam
    Durumunuz tahmin ettiğim gibi elektrik hattınızdan kaynaklı bir durum ki, bunu sizde açık bir şekilde belirtmişsiniz.
    Elektrik saatına giren kablo dahil çıkan ve daire içine gelen kabloları yeniletmeniz lâzım kardeş. Aksi durumda Allah korusun yangın dahi çıkabilir!!!

Bilgisayarınızın Internet Cafeede çalışması gayet normal. Çünkü oradaki elektrik hattı ve topraklaması sağlam demektir. Elektriğin yapamayacağı şey yok, belkide donanımınızda bir şeyleri etkilemiş olabilir.. Özellikle PSU'da sorun yaratmış olma ihtimali vardır.
    Kolay gelsin..

• usta..ben sana sayayım..sen yorumla.:)
    -lcd tv var gecen yaz tv.yi dügmeden kapattık..ekranda ışık patlaması gıbı oldu kapandı..sora acılmadı ..yaptırdık ama..ekranın tam ortasında sıvrısınek kadar sıyah ız kaldı..
    -camasır makınesı..calısıyoken bırden durur kalırdı..gıttık sorduk felan..servis bize..evın elektrıgının yetmedıgını..ayrı prız cıkartmamız gerektıgını soledı..onu yaptırdık..
    -buzdolabı bozuldu..motor arızalı dedıler...yenı motor getırıp denedıler gene olmadı..sımdılık ıdareken..kullanıyoruz..tam soqutma yok gene..
    -bilgisayar..ise.. 2 senedir..2 ayrı topladııgım bilgisayar...sonuc olarak gene sorunları cıktı..hemde aynı sorunları..kasma degil takılma var pc de sanki..sorunları zaten ilk msjmda yazdımm pc le ilgili..böyle yani?!?!?.... :)
  • Hocam galiba sizin pc ye 3 harfliler dadanmış. Çünkü hayatımda ilk defa böyle bir sorun görüyorum pc bazında.
    Ancak başlıkta belirttiğin üzere elektrik hatları yada manyetik alandanda kaynaklanabilir neden derseniz.
    bir müşterime adsl modem satmıştım thomson marka müşterinin iş yerine kurulum yaptım ilk başta sorunsuz çalışır gibiydi.
    kurulumu yapıp iş yerine döndüm telefon geldi adsl kesildi diye ilk başta telefon hatlarında bir sıkıntı olabileceğini düşündüm.
    splitter vs. denemediğim yol kalmadı en son modemin arızalı olduğu kanısına vardım ve modemi alarak kendi iş yerimde test ettim
    ancak en ufak bir sıkıntı çıkmadı bende o anlık birşeydir düşüncesiyle tekrar sattığım yere gittim adaptörü ve adsl kablosunu bağladım çalıştırdım
    ve yine aynı sorunu yaşadım. yani sıkıntı tahminimce ya elektrik hatlarından yada manyetik alan olabilir. birde evin üzerinden yüksek gerilim hatta vs. geçiyormu ona bakın + topraklamayı kontrol edin
    kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: alivepro

HOCAM GALİBA SİZİN PCYE 3 HARFLİLER DADANMIŞ. Çünkü hayatımda ilk defa böyle bir sorun görüyorum pc bazında.
    Ancak başlıkta belirttiğin üzere elektrik hatları yada manyetik alandanda kaynaklanabilir neden derseniz.
    bir müşterime adsl modem satmıştım thomson marka müşterinin iş yerine kurulum yaptım ilk başta sorunsuz çalışır gibiydi.
    kurulumu yapıp iş yerine döndüm telefon geldi adsl kesildi diye ilk başta telefon hatlarında bir sıkıntı olabileceğini düşündüm.
    splitter vs. denemediğim yol kalmadı en son modemin arızalı olduğu kanısına vardım ve modemi alarak kendi iş yerimde test ettim
    ancak en ufak bir sıkıntı çıkmadı bende o anlık birşeydir düşüncesiyle tekrar sattığım yere gittim adaptörü ve adsl kablosunu bağladım çalıştırdım
    ve yine aynı sorunu yaşadım. yani sıkıntı tahminimce ya elektrik hatlarından yada manyetik alan olabilir. birde evin üzerinden yüksek gerilim hatta vs. geçiyormu ona bakın + topraklamayı kontrol edin
    kolay gelsin.

yerlerdeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: alivepro

Hocam galiba sizin pc ye 3 harfliler dadanmış. Çünkü hayatımda ilk defa böyle bir sorun görüyorum pc bazında.
    kolay gelsin.

görüşlerin ve ilgilendigin icin teşekkür ederim.... :)

• arkadaşlar..şöyle bisi var...yenisorun..serious sam..oynuyorum..bu oyunda bile..sorun cıkartıyo..oyun hızlı bi oyun bilirsiniz.. ve hani..hızlı hızlı giderken..mesela saga veya sola döncem..ama kamera hala ileriye doru gidiyor..yani..... "T" seklınde yol dusunun..dık duran cızgıden gıddınız..yol ıkıye ayrılıyo sola veya saga donceniz..bızımkısı duvara tosluyo tosluyo..gec algılıyıp..saga veya sola donuyo...hani dicem klavye bozuk...ama bunu oyunboyunca yapmıyo ki..anlık oluyo yogunlukda oluyo ozellıkle sankı ozel ayarlanmış gibi...mesela o bölümün sonyerine kadar gelmişim..düsman yaratıklar bitirmişim..oanlarda tam ilerlerken mesela öyle anlarda oluyo..yada tam silah kullanırken..oyunda tam performans yukseldıgınde oluşuyo hata.. :((
  • Arkadaşım merhaba. Nette araştırma yaparken denk geldin. Aslında donanımhabere devamlı takılıyorum ama senin bu problemi hiç görmemiştim. Arkadaşım senin probleme benzer bir sorun da bede var. Bilgisayarım oyunlara girince ağır oyunlarda donuyor ve resetlemek zorunda kalıyordum. Bu arada şüphelendiğim parçaların tümünü teker teker değiştirdim. Anakart, ekran kartı harddisk ve en son da psu yu değiştirdim. Ama sorun bir türlü düzelmedi. Bilgisayarcıya götürdüm ama orada canavar gibi oluyor makina. Hiç bir sıkıntı yok. Benim eve götürüyorum aynen devam probleme. Ben de en son senin gibi ev tesisatından şüphelendim. Bilgisayarın sistem de baya üst düzey oldu bu arad. hd 7850 filan baya bişeyler yaptık. Sana sorum sen bu elektrik tesisatında emin olabildin mi. Ben de yarın pc yi başka bir evde deneyeceğim. Ya da evi değiştireceğim artık :) Dendikten sonra sonucu buraya yazarım. Ben de topraklama dan şüpheleniyorum. Bakalım ne çıkacak...

• Benim problem bunula alakalı değil galiba. üzgünümn.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.