Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliğinin Geleceği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene mezun olarak üniye hazırlanıyorum. Şimdiye kadar 2 yabancı dilim var. İngilizce üst düzey Almanca orta düzey. Bilgisayar matematiğim iyi. Bilgisayar mühendisliği konusunda siz ne düşünüyorsunuz ? Ne kadar maaşla başlarım yoksa başka mesleğe mi yöneliyim ?

• Piyasa bilgisayar mezunu alacağına EE cileri alıyor son 2 senedir...
  • bilgisayar tavsiye ederim. Elektronik tavsiye etmem. Bilkent odtü itü elektronik hariç
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

bilgisayar tavsiye ederim. Elektronik tavsiye etmem. Bilkent odtü itü elektronik hariç

Hocam şimdi bu nereden çıktı ya . Adam diyelim İtü Bilgisayar veya elektroniğini kazanıyor ne yazsın ?

itü olursa elektronik de olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: N.Z.T

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

bilgisayar tavsiye ederim. Elektronik tavsiye etmem. Bilkent odtü itü elektronik hariç

Hocam şimdi bu nereden çıktı ya . Adam diyelim İtü Bilgisayar veya elektroniğini kazanıyor ne yazsın ?

itü olursa elektronik de olabilir.

Hocam Türkiyedeki sektörde en fazla iş alanı olan sizce Elektrik-Elektroik mi Makine mi ? Bu ikisi arasından hangisi daha iyidir sizce

bence makine

• Dostum Bilgisayar mühendisliği alanı çok geniş bir meslektir. Türkiyede maaş olarak en kötü bile olsan diploman olsun 1000 $ alırsın(Bazı şirketler dolardan çalıştığı için söyledim) Sonra iyi bir web developer isen 3000-3500 tl başlangıç(tecrüben çoksa 4500 flan) sonra network kısmında da iyi maaşlar var.
  • lacrimosa09 kullanıcısına yanıt
    http://www.ceng.metu.edu.tr/~ucoluk/bm/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Revenge_94 kullanıcısına yanıt
    En kötü ihtimal bin dolar...Siz çok fazla uçmuşsunuz.Türkiye şartlarında yeni başlayan bir bilgisayar mühendisinin(hatta tüm mühendislikler için geçerli bu dediğim) o kadar parayla başlaması imkansız.Hayal kurmayın lütfen.Bahsettiğimiz bölüm her sene bir sürü mezun veriyor.Ülkenin bu kadar mühendise ihtiyacı var mı sizce?Sanki müthiş bir üretim ülkesiymişiz gibi.Yeni mezun bir mühendisin alacağı 1000-1500 tl arasıdır.1500 iyi ihtimal.Yeni mezun olan birine kimse o 3000 3500 vermez.Önce bir deneme süreci olur sonra piyasada tutulursan o dediğin ücretleri alırsın.Onlarda zamanla artar 5000 de olur 10000 de.Dediklerim size üzücü gelebilir ama durum böyle.800 liraya yeni işe başlayan mühendisler bile var.Şuan çok iyi bir okuldan mezun olmadıktan sonra mühendis olup +2000le başlamak hayal.
  • Arkadaşım başlangıç derken başladığın şirketin başlangıcı , meslek hayatının başlangıcı değil.Yani önceden tecrüben(3-4 yıllık) olursa, başka bir şirkette referansın olursa öyle.İlk işin Başlangıcında tabiki 1500-2000 tl.

@Akagami.
  • Elektrik-elektronik mühendisliği okuyan ve bilgisayar mühendisliği ile yandal yapan bir öğrenci olarak eğer tavsiye istersen kendi izlenimlerime göre elektronik mühendisliğini öneririm.

Eğer yazılım kısmı ise bilgisayarı isteme sebebin, elektronik ile yazılımın birbirine dokunduğu alanlar mevcut. Eğer yeteneğine de bağlı olarak kendini odaklayabilirsen önün açık olur. Şu kendini geliştir muhabbetini sevmiyorum. Daha çok tek bir alana mümkün olduğu kadar erken ilgi duy diyeyim.

Kimse bilgisayar veya elektronik mühendisine diplomanı getir al sana para demez.
    İki ayakta kalma yolun var.

1) Yurtdışını git, diller öğren, iletişim becerini yükseltmeye çalış, klüp başkanlığı yapmadan mezun olma, büyük şirketlerde stajlar ayarla ve "ofis mühendisi!" (aslında mühendis değil de teknik firmaların iyi maaşlı yönetim/satış elemanı) ol.

2) Zor ve tatmin edici yol. Türkiye'de yazılım sektörü şimdilerde iyi gidiyormuş. Fakat elektronik o kadar da iyi değil. Her halükarda orta seviyeyi aşacak becerin olmalı. . Ancak işi becerebilen kişi aç kalmaz. Şansı kötü gitmezse iyi yerlere ulaşır.

En önemlisi benim gibi öğrencilerin dediklerine asla bakma. Biz tam olarak birşey bilmeyiz. Çalışanlarla iletişime geçmen daha doğru bilgi edinmeni sağlar.

kolay gelsin.

ek: Bilgisayar mühendisliğinin önü açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhk_mhk -- 1 Ocak 2014; 12:40:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mhk_mhk

Elektrik-elektronik mühendisliği okuyan ve bilgisayar mühendisliği ile yandal yapan bir öğrenci olarak eğer tavsiye istersen kendi izlenimlerime göre elektronik mühendisliğini öneririm.

Eğer yazılım kısmı ise bilgisayarı isteme sebebin, elektronik ile yazılımın birbirine dokunduğu alanlar mevcut. Eğer yeteneğine de bağlı olarak kendini odaklayabilirsen önün açık olur. Şu kendini geliştir muhabbetini sevmiyorum. Daha çok tek bir alana mümkün olduğu kadar erken ilgi duy diyeyim.

Kimse bilgisayar veya elektronik mühendisine diplomanı getir al sana para demez.
    İki ayakta kalma yolun var.

1) Yurtdışını git, diller öğren, iletişim becerini yükseltmeye çalış, klüp başkanlığı yapmadan mezun olma, büyük şirketlerde stajlar ayarla ve "ofis mühendisi!" (aslında mühendis değil de teknik firmaların iyi maaşlı yönetim/satış elemanı) ol.

2) Zor ve tatmin edici yol. Türkiye'de yazılım sektörü şimdilerde iyi gidiyormuş. Fakat elektronik o kadar da iyi değil. Her halükarda orta seviyeyi aşacak becerin olmalı. . Ancak işi becerebilen kişi aç kalmaz. Şansı kötü gitmezse iyi yerlere ulaşır.

En önemlisi benim gibi öğrencilerin dediklerine asla bakma. Biz tam olarak birşey bilmeyiz. Çalışanlarla iletişime geçmen daha doğru bilgi edinmeni sağlar.

kolay gelsin.

ek: Bilgisayar mühendisliğinin önü açıktır.

Yorumun ve tavsiyelerin için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.