Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği Odtü Boğaziçi Bilkent İtü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • BOĞAZİÇİ akademisyen yetiştirmeye odaklanmış bir üniversite arkadaşlar
    bunu hem arkadaşlarımdan hem psikoloğumdan duydum
    hatta psikoloğum oraya hedeflememi bile söylemişti bana
    kendisine biz akademisyen yetiştiriyoruz işinize gelirse gibi imalarda bulunulmuş
    sevmiyo boğaziçini
    ŞİŞİRİLEN BALONLARI DAHA FAZLA ŞİŞİRMEYİN VE DETAYLI ŞEKİLDE ARAŞTIRIN
    inanın ben de bounu türkiyedeki en iyi üniversite sanırdım
    ODTÜ'yü seç bence
    şu ana kadar hiçkimseden derslerin aşırı zor olması dışında kötü bir şey duymadım ODTÜ hakkında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım şehir farketmiyor benim için zaten küçük şehir de yasıyorum o Yüzden hangisi daha Avantajlı ise oraya gitmeyi düşünüyorum tabi sınav beklediğim gibi gelirse

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden ODTÜ ?
    1-Bilgisayar mühendisliğinde dünyanın en iyi 85. üniversitesi. (Boğaziçi listede yok)
    2-Teknolojik imkanları boun'un fersah fersah önünde.
    3-Boğaziçi'nin puanının yüksek olmasının sebebi istanbulda olması ve kontenjanın odtü'nün kontenjanının 3'te biri olmasıdır.(boun 70 kişi alıyor odtü 200 civarı.)
    4-Ankara'da yaşam daha ucuz.
    5-Silikon vadisi ile en çok haşır neşir olan devlet üniversitesi.

Neden Boğaziçi ?
    1-Güzel kampüs hayatı.( Buna fazla kanmayın çünkü o kampüs hayatı da sadece 1.sınıfta oluyor. 2.sınıf itibariyle Kuzey kampüs'teki kütüphaneden ve kantinden öte bir yere gidemezsiniz )
    2-İstanbul'da deniz var
    3-Yabancı dil öğrenme şansınız çok fazla(Fransızca,Almanca vs.)

Sonuç: ODTÜ döver.

Not: Endüstri mühendisliğinde Boğaziçi döver.

• quote:

Orijinalden alıntı: youknowho

Neden ODTÜ ?
    1-Bilgisayar mühendisliğinde dünyanın en iyi 85. üniversitesi. (Boğaziçi listede yok)
    3-Boğaziçi'nin puanının yüksek olmasının sebebi istanbulda olması ve kontenjanın odtü'nün kontenjanının 3'te biri olmasıdır.(boun 70 kişi alıyor odtü 200 civarı.)

Neden Boğaziçi ?
    1-Güzel kampüs hayatı.( Buna fazla kanmayın çünkü o kampüs hayatı da sadece 1.sınıfta oluyor. 2.sınıf itibariyle Kuzey kampüs'teki kütüphaneden ve kantinden öte bir yere gidemezsiniz )
    2-İstanbul'da deniz var

Şu bilgisayar müh. de ODTÜ nün 85. olduğuyla ilgili kaynak paylaşır mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simitii -- 26 Ağustos 2015; 23:40:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• simitii S kullanıcısına yanıt
    Kaynak : Times Higher Education'a göre.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terrence -- 27 Ağustos 2015; 12:54:56 >
  • quote:

Neden ODTÜ ?

Neden Boğaziçi ?
    2-İstanbul'da deniz var

quote:

Kaynak : Times Higher Education'a göre.

Uzunca cevap yazmıştım ama dh gönderirken hata verdi silindi yazım

Neyse özeti

-verdiğiniz liste genel üni sıralaması. Listede boğaziçi de var.(139.) 1-2 sene önceden boğaziçi daha iyiymiş aynı listede. *

-bilgisayar müh. için bakıcak olursak. Bilgisayar bölümünü anlamamız gerekir. bu bölüm yurt dışında computer science olarak geçer. Bilgisayar Müh. dediğimizde biraz daha geliştirmiş hali gibi düşünülebilir. Ama üni kıyaslamalarında computer science e bakmazı gerek. Odtünün her yıl güncellenen(bilimsel) kendi listesi var. Bu listeyi incelerseniz bilgisayar alanında boğaziçinin önde olduğunu görürsünüz. **

-Bilgisayar bölümü için lab gereksinimin çok olmadığını düşünüyorum. Elbet lab imkanları iki okulunda yeterli emin olun.

-Odtü daha çok kişi alıyor fikri kısmen doğru. ODTÜ 105 kişi alıyor, BOĞAZİÇİ 75. Ama emin olun boğaziçi ile odtü eşit kontenjana sahip olsa boğaziçinin puanı yine daha yüksek olurdu. Arada en az 3000 kişi fark var çünkü.( 2014 yılında boğaziçi 1220 ile, odtü 4390 ile kapatmış.)***

-Bu arada endüstri müh. fikrinize katılıyorum. Ek olarak Elektrik,Makina,İnşaat bölümlerinde odtü daha iyidir diyebilir.Bu bölümler daha teknik ve lab ortamı gereksinimi fazla...

* => Kaynak:https://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2014/world-ranking#/
    ** => Kaynak(URAP):
    tr.urapcenter.org
    ALAN & DÜNYA SIRALAMASI
    http://tr.urapcenter.org/2015_alan_siralamasi/index.html

***=> Kaynak(ÖSYM):http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/OSYS/2015-OSYSKONTKILAVUZU15072015.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simitii -- 27 Ağustos 2015; 15:09:37 >

• simitii S kullanıcısına yanıt
    Evet. Az önceki genel sıralamaydı. İşte şimdi sadece 'Engineering and IT' alanındaki sıralamayı gösteriyorum.

-Boğaziçi listede yok :

-ODTÜ 99.sırada :

-'Computer science' olarak düşüneceksek bakın yine sadece odtü var listede :

-urapcenter'da verdiğiniz listede çok mantıksız sıralamalar da mevcut. Koç nasıl ege'den geride olur ? Bilkent nasıl itü'den geri olur ? Ayrıca o listede hukuka tıklayınca boğaziçi'ni gösteriyor. Listeyi hazırlayanın Boğaziçinde hukuk olmadığından haberi yok herhalde

-Bilgisayar için lab kesinlikle gereklidir. Bana göre bilgisayar mühendisliğinin elektrik-elektronik ve makine gibi bölümlerle koordineli çalışması son derece önemlidir. Bilgisayar programcılığı değil bu bölüm sonuçta

Not: Boğaziçinin labları yetersiz demiyorum. Sadece odtü ile kıyaslıyorum ve odtününki daha iyi diyorum.

-Kontenjan konusunda haklısınız. Fakat sıralamayı etkileyen tek faktör kontenjan değil. Boğaziçi'nin istanbul'da olması da kesinlikle etkiliyor sıralamayı.

-Son olarak, boğaziçi'nin daha çok akademisyenlik ve pazarlamacılık isteyenler için daha uygun bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Sizce de öyle değil mi ?

• MONŞERLER BOĞAZİÇİ
    MÜHENDİS OLACAKLAR ODTÜ
    SEÇSİN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bıyıklı genç forvet

Evet. Az önceki genel sıralamaydı. İşte şimdi sadece 'Engineering and IT' alanındaki sıralamayı gösteriyorum.

-Boğaziçi listede yok :https://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2015/subject-ranking/engineering-and-IT#/search/bogazici/sort/0/direction/asc

-ODTÜ 99.sırada :https://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2015/subject-ranking/engineering-and-IT#/search/middle/sort/0/direction/asc

-'Computer science' olarak düşüneceksek bakın yine sadece odtü var listede :http://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2014/computer-science-information-systems#sorting=rank+region=+country=+faculty=+stars=false+search=middle

-urapcenter'da verdiğiniz listede çok mantıksız sıralamalar da mevcut. Koç nasıl ege'den geride olur ? Bilkent nasıl itü'den geri olur ? Ayrıca o listede hukuka tıklayınca boğaziçi'ni gösteriyor. Listeyi hazırlayanın Boğaziçinde hukuk olmadığından haberi yok herhalde

-Bilgisayar için lab kesinlikle gereklidir. Bana göre bilgisayar mühendisliğinin elektrik-elektronik ve makine gibi bölümlerle koordineli çalışması son derece önemlidir. Bilgisayar programcılığı değil bu bölüm sonuçta

Not: Boğaziçinin labları yetersiz demiyorum. Sadece odtü ile kıyaslıyorum ve odtününki daha iyi diyorum.

-Kontenjan konusunda haklısınız. Fakat sıralamayı etkileyen tek faktör kontenjan değil. Boğaziçi'nin istanbul'da olması da kesinlikle etkiliyor sıralamayı.

-Son olarak, boğaziçi'nin daha çok akademisyenlik ve pazarlamacılık isteyenler için daha uygun bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Sizce de öyle değil mi ?
    -Bahsettiğiniz listeleri daha önce de inceleme şansı bulmuştum. Bana göre biraz sıkıntılı ülkemizden bazı üni.lerin hiç hesaba katılmadığı açık. Bazı alanlarda bariz şekilde başka üniler daha iyi olduğu halde ülkemizden sadece odtü, sadece itü falan alınmış listeye.(Bizim konu tamam tartışmaya açık ama bazı alanlarda bariz.) Şunu açıkça belirtebilirim ki zaten engineering and IT dediğinde mit deki electrical engineering and computer science bölümü gibi bir şey oluyor. Yani iki alanı birlikte düşünürsek odtü daha iyidir. Burda bahsettiğiniz lab imkanları da devreye girer. (Gerçi devlet üniden ne kadar lab başarısı beklersin bilemem. Bu noktada özele de bakmak lazım.) Computer Science seçtiğiniz diğer listede abd ve avrupa ülkeleri için çok doğru da işte bizim ülkeyi tam analiz edememişler gibi.(ekonomi,hukuk vs diğer alanları incelediğinde yukarda bahsettiğim durumla karşılaştım.) Ama demekki odtü yü bu alanda başarılı buluyorlar. Bence de başarılı zaten. Ama ülkemizde en iyi konusunu tartışıyoruz biz burada.

-Urapta hukuk vs bahsettiğiniz durumun hatalı olduğunu biliyorum. Ordaki hata neyle ilgili bilmiyorum. Ama paylaştığım linkte urap ın odtü bünyesinde kurulu olduğunu bilimsel yöntem kullanarak ünileri sıraladığı bilgisini görmüşsünüzdür. Bilgisayar kısmıyla ilgili hata olduğunu sanmıyorum. Gerekli yerlerde odtü de üstün. Gerekli yerlerde boğaziçi de. Ülkemiz için daha verimli bir sıralama bence. Neyse bu konuda çok durmaya gerek yok. Bir sonuca ulaşamayacağımız aşikar.

-LAB konusunda kendi yorumum. Bir bilgisayar müh. bilgisayarın bütün her şeyini bilmelidir. Bu noktada ihtiyacı olan bilgisayarın içindeki elektronik aksamı inceleyip çalışmasını anlamlandırabileceği bir lab. Bunu zaten nerdeyse her üniversitede bulabiliriz. Ek olarak sanıyorum programlanabilir devre kartları
    satılıyormuş, bazı ünilerde bu kartlar öğrencilere aldırılıp(makul fiyatlı) böylece bu lab gereksinimi de karşılanıyormuş. Bunlar tam anlamıyla bilgisayar müh. için gerekli olanlardı. Evet diğer bölümlerle koordine böyle çalışma için ek lab imkanları gerekebilir. Ama tabii bu da kişinin bölüm içindeki yönelimiyle alakalı. Mesela ben araştırdığımda benim ihtiyaçlarımı en iyi karşılayacak lab ve hoca olanaklarına sahip üni boğaziçi çıktı. Kimisi bilgisayar okuyup daha çok elektroniğe yakın işlere yönelmeyi planlayabilir. Bu kişiler için belki odtü daha mantıklı olabilir...

-Ben de istanbulda diye gidiyorum biraz da. Bu zaten önemli bir faktör. İstanbulun doğal güzellikleri vs değil sebeb. İstanbulda okumak(Staj falan da orda bir aksilik/güzellik olmazsa) ordaki piyasayı daha iyi tanımamı sağlar.

-Akademisyenlik tamam da pazarlamacılık demiyelim de yöneticilik(ekonomi dersi konmuşlar ama ne kadar işi yarar bilemiyorum.) tarafıda olan müh. yetiştiriyor diye düşünüyorum. Kariyer planımda böyle bir yolu seçme ihtimalim yüksek zaten. O yüzden daha iyi oldu böyle bir tercih yapmam...

• quote:

Orijinalden alıntı: simitii

-Bahsettiğiniz listeleri daha önce de inceleme şansı bulmuştum. Bana göre biraz sıkıntılı ülkemizden bazı üni.lerin hiç hesaba katılmadığı açık. Bazı alanlarda bariz şekilde başka üniler daha iyi olduğu halde ülkemizden sadece odtü, sadece itü falan alınmış listeye.(Bizim konu tamam tartışmaya açık ama bazı alanlarda bariz.) Şunu açıkça belirtebilirim ki zaten engineering and IT dediğinde mit deki electrical engineering and computer science bölümü gibi bir şey oluyor. Yani iki alanı birlikte düşünürsek odtü daha iyidir. Burda bahsettiğiniz lab imkanları da devreye girer. (Gerçi devlet üniden ne kadar lab başarısı beklersin bilemem. Bu noktada özele de bakmak lazım.) Computer Science seçtiğiniz diğer listede abd ve avrupa ülkeleri için çok doğru da işte bizim ülkeyi tam analiz edememişler gibi.(ekonomi,hukuk vs diğer alanları incelediğinde yukarda bahsettiğim durumla karşılaştım.) Ama demekki odtü yü bu alanda başarılı buluyorlar. Bence de başarılı zaten. Ama ülkemizde en iyi konusunu tartışıyoruz biz burada.

-Urapta hukuk vs bahsettiğiniz durumun hatalı olduğunu biliyorum. Ordaki hata neyle ilgili bilmiyorum. Ama paylaştığım linkte urap ın odtü bünyesinde kurulu olduğunu bilimsel yöntem kullanarak ünileri sıraladığı bilgisini görmüşsünüzdür. Bilgisayar kısmıyla ilgili hata olduğunu sanmıyorum. Gerekli yerlerde odtü de üstün. Gerekli yerlerde boğaziçi de. Ülkemiz için daha verimli bir sıralama bence. Neyse bu konuda çok durmaya gerek yok. Bir sonuca ulaşamayacağımız aşikar.

-LAB konusunda kendi yorumum. Bir bilgisayar müh. bilgisayarın bütün her şeyini bilmelidir. Bu noktada ihtiyacı olan bilgisayarın içindeki elektronik aksamı inceleyip çalışmasını anlamlandırabileceği bir lab. Bunu zaten nerdeyse her üniversitede bulabiliriz. Ek olarak sanıyorum programlanabilir devre kartları
    satılıyormuş, bazı ünilerde bu kartlar öğrencilere aldırılıp(makul fiyatlı) böylece bu lab gereksinimi de karşılanıyormuş. Bunlar tam anlamıyla bilgisayar müh. için gerekli olanlardı. Evet diğer bölümlerle koordine böyle çalışma için ek lab imkanları gerekebilir. Ama tabii bu da kişinin bölüm içindeki yönelimiyle alakalı. Mesela ben araştırdığımda benim ihtiyaçlarımı en iyi karşılayacak lab ve hoca olanaklarına sahip üni boğaziçi çıktı. Kimisi bilgisayar okuyup daha çok elektroniğe yakın işlere yönelmeyi planlayabilir. Bu kişiler için belki odtü daha mantıklı olabilir...

-Ben de istanbulda diye gidiyorum biraz da. Bu zaten önemli bir faktör. İstanbulun doğal güzellikleri vs değil sebeb. İstanbulda okumak(Staj falan da orda bir aksilik/güzellik olmazsa) ordaki piyasayı daha iyi tanımamı sağlar.

-Akademisyenlik tamam da pazarlamacılık demiyelim de yöneticilik(ekonomi dersi konmuşlar ama ne kadar işi yarar bilemiyorum.) tarafıda olan müh. yetiştiriyor diye düşünüyorum. Kariyer planımda böyle bir yolu seçme ihtimalim yüksek zaten. O yüzden daha iyi oldu böyle bir tercih yapmam...

Alıntıları Göster
    Hocam bahsettiğiniz 2015 senesine dair urap sıralamalarına baktım ve arastırdım. bu urap denen üniversite sıralamasını bizzat odtü'nün kendisi yapıyormuş.

Yani ODTÜ kendini birinci seçiyor, kalanları da kafasına gore sıralıyor. Bu sacmalık degil mi?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.