Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği kazandım ne....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yıl kazandım her yıl sorulan hangi dile çalışıyım diye sormayacam önceki 10 konuyu okudum

Okul kapandığından beri FW ile siteyi tasarlayıp DW ile düzenliyorum ve o şekilde 2 tane site yaptım. Yaparken PHP, Javascript gibi bilmediğim ama hazır kodları olan dilleri de kullandım. (Javascript dil mi bilmiyorum ama )

Yani orta derece HTML az derece (?) CSS biliyorum. PHP de çok az biliyorum.

Kendime şöyle bir yol çizdim:

1) HTML ve CSS iyi derecede öğren
    2) PHP
    3) C (böyle sade olanı)
    4) C#
    5) C++

3,4,5 in ne olduğu konusunda hiçbir fikrim yok.

1) 2 hafta sürse
    2) 3 hafta
    3) No idea

Algoritma vs. falan hak getire tabi.

Neyse işte böyle önerilerinizi almak istiyorum. Bu konunun ağır cahili olduğum için yanlışları söylerseniz düzeltirim. Yine ağır cahil olduğum için 13 yıllık pc kullanıcına anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankebutcuk -- 15 Ağustos 2013; 15:10:12 >

• kişisel fikrimi sorarsan önce c++ yada c# öğrenerek işe başla direk php ya da html in ne olduğunu anlamakta zorluk çekebilirsin ama eğer algoritma konusunda bir şeylerde oku mantığını anla
  • bir de c ye sade olan demişsin inş ismi için demişssindir onu yoksa C en makine diline yakın çalışan ve en karmaşık olanıdır.
  • hayatımda gördüğüm en saçma dil öğrenme sırası. Ne güzel bölüm kazanmışın git tatil yap, dinlen. Zaten bölüme başlayınca dersleri gördükçe kafanda bi fikir oluşacak onlara göre öğrenimine yön vereceksin. Herkes her dili bilecek diye bişey yok. İlgi alanına göre gideceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetaltanizmir

bir de c ye sade olan demişsin inş ismi için demişssindir onu yoksa C en makine diline yakın çalışan ve en karmaşık olanıdır.

C'nin yanında birşey yok ya o manada sade dedim. Yoksa dediğim gibi hiçbir bilgim yok.

quote:

Orijinalden alıntı: asdfg_1453

hayatımda gördüğüm en saçma dil öğrenme sırası. Ne güzel bölüm kazanmışın git tatil yap, dinlen. Zaten bölüme başlayınca dersleri gördükçe kafanda bi fikir oluşacak onlara göre öğrenimine yön vereceksin. Herkes her dili bilecek diye bişey yok. İlgi alanına göre gideceksin.

İstediğim tavsiye tatilde ne yapacağımla ilgili değil tatilde öğreneceğim dillerin hangi sırayla olmasıyla ilgilidir.

• web'i hiç bilmiyorsan çok zorlanırsın tavsiyem C# ile başmandan
  • pm den mail adresini at ben sana bir kaç bir şey yolluyayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Proglamlama dedigin if ve for'dan ibarettir. Gerisi hikaye. O nedenle algoritma ogren.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okulda öğrenirsin.
  • okulda direk c# ile başlarlar(trakya da böyle). web programlamayı sonraki senelerde gösterirler. zaten bilgisayar mühendisi site yapmaz. o işi ustalarına bırakmak gerek illa çalışacam diyorsan algoritma öğrenmeye bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKKoZ

web'i hiç bilmiyorsan çok zorlanırsın tavsiyem C# ile başmandan

@TaKKoZ

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetaltanizmir

pm den mail adresini at ben sana bir kaç bir şey yolluyayım

@ahmetaltanizmir Yolladım

quote:

Orijinalden alıntı: Thook

Proglamlama dedigin if ve for'dan ibarettir. Gerisi hikaye. O nedenle algoritma ogren.

@Thook

quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

okulda öğrenirsin.

@kirmik

quote:

Orijinalden alıntı: _mia

okulda direk c# ile başlarlar(trakya da böyle). web programlamayı sonraki senelerde gösterirler. zaten bilgisayar mühendisi site yapmaz. o işi ustalarına bırakmak gerek illa çalışacam diyorsan algoritma öğrenmeye bak.

@_mia Aslında site yapmakta ilk amacım iş yerimizin sitesini yapmaktı. Bunun yanında yapacağım sitelerle okul hayatım için ufak miktarlar para kazanmayı umuyorum.

• ne var yahu! biz hep okulda öğrendik. bir eksikliğini de hissetmedim şimdiye kadar. hep söylüyorum, zamanınıza yazık. derste hocanın anlatımı ve ilgili ödevlerle 1 haftada öğreneceğin şeyi kendi başına 5 haftada öğrenirsin. zaten o dersleri illa ki alacaksın. ne gerek var kasmaya? bir şey kaybetmeyeceksin emin ol.
    ha dersen ki ben okulda c++ öğrendim, algoritma bilgi ve becerim var, .net platformu veya java üzerinde gelişmek istiyorum, ona eyvallah derim. ona da daha zaman var.
  • c ye sade demişsin ama en babası orda duruyo bence :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: korn18

c ye sade demişsin ama en babası orda duruyo bence :D

isim olarak sade
  • quote:

ne var yahu! biz hep okulda öğrendik. bir eksikliğini de hissetmedim şimdiye kadar. hep söylüyorum, zamanınıza yazık. derste hocanın anlatımı ve ilgili ödevlerle 1 haftada öğreneceğin şeyi kendi başına 5 haftada öğrenirsin. zaten o dersleri illa ki alacaksın. ne gerek var kasmaya? bir şey kaybetmeyeceksin emin ol.
    ha dersen ki ben okulda c++ öğrendim, algoritma bilgi ve becerim var, .net platformu veya java üzerinde gelişmek istiyorum, ona eyvallah derim. ona da daha zaman var.

Arkadas Nasa da falan calisiyor herhalde. Nede olsa bir eksikligini hissetmemis.

• Dil yapacağın projeye göre öğrenilir en azından benim için öyle bir proje olur onu hangi platformda gerçekleştirmek istersem dili ona göre belirlerim bilmiyorsam kodlarken öğrenirim seninki daha çok üniversite sınavına çalışır gibi yazılım çalışmak gibi olmuş.
  • quote:

quote:

ne var yahu! biz hep okulda öğrendik. bir eksikliğini de hissetmedim şimdiye kadar. hep söylüyorum, zamanınıza yazık. derste hocanın anlatımı ve ilgili ödevlerle 1 haftada öğreneceğin şeyi kendi başına 5 haftada öğrenirsin. zaten o dersleri illa ki alacaksın. ne gerek var kasmaya? bir şey kaybetmeyeceksin emin ol.

Arkadas Nasa da falan calisiyor herhalde. Nede olsa bir eksikligini hissetmemis.

6 senedir savunma sanayiindeyim

• Programlama dediğin if ve fordan ibaret, gerisi hikaye diyen arkadaşın konu hakkında bir fikri olmadığını düşünüyorum, kusura bakmasın.

Ayrıca arkadaş mühendislik okuyacak bu yüzden okulda öğrenirsin diyen arkadaşa kısmen katılıyorum. Temeli okulda alır ki alacağı bu temel çok basit bir temel olacak, üstüne kendi yerleştirir. En azından okulda alacağı temel sayesinde bir programlama dilinin nasıl çalıştığını, bazı yapıların ne olduğunu öğrenir. Ben öğrendiklerimin çok az bir kısmını okulda öğrendim ama okulda öğrendiklerim kendimi geliştirmemde epey yardımcı oldu.

Site yapmak içinse o kadar da php veya asp.net öğrenmene gerek yok. Günümüzde ortaya çıkan CMSler(Wordpress, Joomla vb) sayesinde neredeyse hiç kodlama bilmeden kolayca site oluşturabilirsin. Özellikle WordPress için bir sürü tema mevcut. İndir birini kendine uyarla, ek bir fonksiyon ve görsellik istersen üstüne php, javascript, css kullanarak ekleyebilirsin.

• Kusura bakacak bir sey yok. Hem java hem de .Net asistanligi yapmis ve ayni zamanda ders vermis biri olarak sozlerimin arkasindayim.

Butun diller temelde aynidir. Birini bilen digerini ogrenmesi cok cok cok kolay olacaktir. Mesele sureci cikarabilmekte. Pitasanin eksigide bu..

• quote:

quote:

quote:

6 senedir savunma sanayiindeyim

Guzel cevap oldu :)

Belki sen haklisin ancak, biraz bilen biraz ilgili gorunen adam yillar gecse de hocanin aklinda kalan isim oluyor, iliskilerini kullanabiliyor. Okuldan alinabilecek en buyuk katma deger bence bu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.