Şimdi Ara

Bilgisayar müh mi yazılım müh mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangisini tavsiye edersiniz yazılım müh. yeni bir meslek olduğu için şansının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bide aynı işi yapmıyorlar sanırım bilgisayar müh. İşin donanım kısmıyla yazılım müh ise yazılım kısmıyla ilgileniyor diye biliyorum. Yani aynı işi yapmadıkları için yazılım müh. de ülkemizde yeni bir meslek olduğu için yazılım müh. ihtiyaç duyulurmu yoksa bilgisayar müh. ile o ihtiyaç kapatılırmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam bende birşey sorcaktım

4 yıllık yazılım müh. yazarsak birde 2 yıllık programcılık okuyabilirmiyiz aynı anda ?
  • Yazılım mühendisliği ülkemizde daha oturmadı. Hiç bir üst düzey üniversitenin bolumu açmamasından da anlayabilirsin. Bilgisayar muh daha çok donanımla ilgilenmez. Ülkemizde yazılımla ilgilenir. Ve hiç bir firma yazılım için yanlızca yazılım muhendisi istemeyecek. Çünkü yazılım konusu çok buyuk oranla kendini geliştirme konusu. Yazılımda kendini geliştirmiş bilgisayar mühendisi yazılım muhebdisinden daha aşşağı bir konumda olmaz yazılım konusunda.3. ve 4. sınıfta seçeceğin mesleki seçmelilerin hepsini yazılım alanından dersler seçerek yazılım konusunda gerekli butun bilgiyi alabilirsin. Hem bilgisayar muhendisliğinde biraz donanım bilgisi edindiğinden ve elektroniğede biraz meraklıysan elektronik firmalarında iş bulmanda kolaylaşabilir.

• BigEng B kullanıcısına yanıt
    Yani ülkemizde bilgisayar mühendisi daha avantajlı ancak bilgisayar mühendisliğinde şuan işsizlik yaşanmıyor mu benim yazılım isteme sebebim kolay iş bulabilmekti ama söylediğinize göre bilgisayar mühendisleri daha rahat iş bulabilecekken işsizlik var. Kafam karıştı

• ilacın:
  • Brütal kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar mühendisliği şuanda daha avantajlı ancak hangi düzeyde bir üniversiteden mezun olursak işsiz kalmayız. (Kendimizi en iyi derecede geliştirmeye çalışarak.) Benim gözümü korkutan Bilgisayar mühendisliğindeki işsizlik. Bu yüzden yazılım müh. alternatifini düşünmüştüm.

• Şunu tam anlamamışsınız sanırım.Bilgisayar mühendisleri yazılım mühendislerinin çalıştığı her yerde çalışabiliyor zaten. Yurt dışı firmalara bile baktığınızda bu böyledir.Google youtube twitter amazon gibi firmalar hiç ibr zaman yanlızca yazılım mühendisi alıyoruz demez.şoyle der: Örneği C\C++ dillerine hakim .iyi derece python bilen 3 yıl tecrubeye sahip bilgisayar yada yazılım muhendisleri aranıyor. Yani adam senin bilgisayar dan mı yazılımdan mı mezun oşduğunla ilgilen miyor. İstediği şeyleri barındırıyon mu ona bakıyor. İşsizlik konusunda ise ne yazıkki bu konu ulkemizdeki her muhendislikte var. Her üniversiteye mühendislik açtıkları için oluyor bu . Ama kaliteli muhendis oranı %10 u geçmez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BigEng B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler şimdi anladım

• yurt dışında computer engineering diye bir olay çok yaygın değil nadir.

software engineer olayı yaygın.

fakat bizde ki computer engineer aslında software engineer zaten.

bizdeki "software engineer " programcı gibi bir şey
  • computer engineer diye bir şeyden bahsedilmez yurtdışında, computer sciencedır o.

yazılım mühendisliği ise çalışılan pozisyonun adıdır. gerçekte böyle bir bölüm yoktur. iktisatın bazı okullarda ekonomi isminde olması gibi bir şey.

bir örnek vermek gerekirse, yönetim bilişim sistemleri bölümünü bitirdiğinizde yüksek ihtimal IT alanında çalışırsınız ama information technology diye bir bölüm yoktur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.