Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
73.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar hezimettir.
  • İyi günler hocam, bilgisayar yerine elektrik-elektronik istesem de yine de yakınlıktan birkaç yorum yapabileceğinizi düşünüyorum.

    Sonuçlar açıklanana kadar umutluydum ama sonuçlar açıklanınca 64k geldi beklediğimden 10k düşük olarak. Amacım Ankara, İstanbul'da okumaktı. Şu an bakıyorum da hiçbiri gelmiyor. Bundan sonra tercih yapmak istesem de tüm okullar pek farklı gelmiyor. Belki Kocaeli, Eskişehir, Mersin vs vs. şehirleri yazabilirim ama gerçekten istemiyorum. Aynı zamanda Elazığ'da yaşıyorum fakat Fırat Üniversitesini de yazmak gelmiyor içimden.

    Sizce sıralamalar, üniversiteler hakkında yorum yapmak için doğru bir ölçüt mü? Gerçekten kafam çok karışık.

    Bu arada Müdek akreditasyonu hakkında yorum yapabilir misiniz, bilginiz var mı? Akreditasyonlara göre gitmeyi çalışıyorum ileride yurtdışına çıkmak istersem diplomam ayağıma dolanmasın diye ama özellikle forumda gerek yok diyen bile var siz ne düşünüyorsunuz bunun hakkında?




  • Hocam iyi günler,
    ben de bilgisayar mühendisliği düşünüyorum çünkü hem istihdam çok geniş hemde güzel bir ünüversite buldum isteklerimi karşılayacak fakat yanılmıyorsam çoğu yazılımla kod yazmakla falan uğraşıyor bana bunu tüm gün yapmak oldukça sıkıcı görünüyor siz bununla nasıl bas ediyorsunuz ve bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ricoking22 -- 20 Temmuz 2019; 11:56:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • altiyedisekiz A kullanıcısına yanıt
    ilk 15k dan sonraki okullar hakkında pek bilgim yok. yanlış yönlendirmek istemem. diğer arkadaslara bahsettiğim şeyi sana da önerebilirim. sıralamanın yettiği okuldaki mezunlarla, hocalarla ve öğrencilerle konuş. eminim kafanın yattığı bir yer olacaktır. orada okumamış biri, orası hakkında çok fazla yardımcı olamaz.
  • bilgisayarmuhadayi B kullanıcısına yanıt
    daha önceleri vakıf üniversiteleri hakkında genel kanımı paylaşmıştım. eğer bu 3 üniversite arasından tercih yapacak olsam ben, boğaziçi ni seçerdim. işin içine paralı eğitim girdiğinde algı biraz değişebiliyor. öğrenciler bile kendi arasında burslu-burssuz ayrımına gidebiliyor. mezun olduktan sonra cv bilgilerine bilkent bilgisayar tam burslu gibi komik ibareler yazma gereği duyabiliyorsun. çünkü farklı olduğunu bilsinler istiyorsun ama bunu bir devlet üniversitesinde göremezsin. boğaziçinin ardına da bilkenti koyardım. akademik çevrede benim gördüğüm bir tık önde. Ama her ne olursa olsun, bu 3 okul arasında taş kağıt makasla bir yer seçecek olsan bile seni üzmez. boğaziçi okumazsan şu olamazsın yada sabancıda okursan böyle olur diye kimse bir şey söyleyemez.
  • Tam olarak nasıl bir hezimet, daha mantıklı argümanlar sunar mısınız? Hep beraber konusalım ve birbirimizi bilgilendirelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müdek hakkında bilgi sahibi değilim. sıralamalar bant açıldıkça biraz daha doğru sonuçlar veriyor diyebilirim. örnek veriyorum, ilk 3 binden alan okullardan koç un en önde olması boğaziçinden iyi olduğunu göstermez yada bilkentin sabancıdan iyi olması veya odtünün bilkentten iyi olması vs. Ama bantı genişletirsek, boğaziçinin hacettepeden kesinlikle daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Sıralama burada doğru sonuç verir ama 35k dan kapatmış bir okul 40k dan kapatmış bir okuldan daha iyidir demek saçma olur. doğru bir argüman değil çünkü. zaten sıralamaları baz alıp tercih yapılmasının hep yanlış olduğunu söyleyen biriyim. sıralamaya ne zaman bakılır, hangi okulları yazsam kazanabilirim diye bakarsın. yoksa kazanabildiğin okullar arasında sıralaması en yüksek olanı yazmalıyım şeklinde değil. bana göre şehir çok önemli mühendislik yazan biri için. coğrafya kader çünkü. zengin iş imkanları ve bolca seminerlerin olduğu bir şehir ile mühendislik anlamında hiçbir şey yapılmayan şehir arasında takdir edersin ki çok fark var. dolayısıyla, şehrin imkanlarını iyi araştır derim.




  • hocam siralamam 8.9k. bil. muhendisligini gercekten cok istiyorum. ortaokuldan beri hayalim diyebilirim.
    bolum siralamalarina baktigimda devlet unilerinde bana en yakin 8.5k ile gsü var. kontenjani 17 den 25 e artmis yani yazarsam tutar diye dusunuyorum. bolumun fransizca olmasi hakkinda neler soylersiniz. ve bunun is olanaklarina etkisini.
    bunun disinda soyle de bir fikrim var :
    itu kontrol ve otomasyon muh(ing)e girip -ki 13k lık bir bolum-ort kasıp yatay gecisle itü bil. muhendisligine gecmek. riskli oldugunu biliyorum. ama gecemesem bile tamamen uzak olmadigim bir bolumu koklu ve muhendislikte adi olan bir unide okumus olacagim. bir de sormak istedigim bu adı duyulmusluk konusunda iş olanagi acisindan itu kontrol otomasyonun, gsü ile karsilastirildigindaki ustunlugu nedir? bir de son olarak burslu baü bil. muhendisli hakkinda ne dersiniz?
    uzun oldu kusura bakmayin. gercekten cikmazdayim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi classmethod -- 21 Temmuz 2019; 13:40:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ricoking22 kullanıcısına yanıt
    Bölümümüzün değerli akademisyenlerinden Pelin hoca'nın sunumunu izledim dün. Senin bu sorun vesilesiyle onu da buraya koymuş olayım çünkü gerçekten çok başarılı bir anlatım olmuş. Kendisi 5 temel soru özelinde genel bir perspektif çizmeye çalışmış. Senin soruna gelecek olursak; öncelikli olarak mühendisliğin temelinde problem çözmek var. Bunu gözden kaçırmayalım. Bilgisayar mühendisinin yaptığı şey aslında var olan bir probleme bilgisayar, robot, elektronik devre, vb. araçlarla çözüm getirme. Bunu yaparken de bu aletlerin dilini yani yazılımı kullanırız. Burada anlaşılması gereken temel nokta sürekli bir problem olması ve onu çözmeye çalışıyor olman. Kod yazarken de bunu yapıyorsun. Sürekli aynı şeylerin olduğu monoton bir gün düşünme. Yeri geliyor dokuman okuman gerekiyor, yeri geliyor kullandığın teknolojiyle ilgili yeni bir gelişmenin yayınlandığı konferansı izlemen gerekiyor. Daha önceleri de söylediğim bir şey var, sürekli kendini tekrar eden meslek grubu teknisyenlerdir. Mühendis, kendini tekrar eden değil; yeni problemlerle karşılaşan onlara çözümler üreten kimsedir.




  • hocam genel olarak uluslararası sanayi ve teknoloji şirketleri istanbulda yapılanmış olduğu için odtü bilkent gibi üniversitelerden mezun olup da istanbulda çalışmayı tercih edenlerin sayısı çok mu ordaki şirketler için odtü bilkent gibi üniversiteler ankaradaki gibi değer görüyor mu yani bu ünilerden mezun olup rahatça istanbulda çalışabilir miyiz?
  • Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği hakkında bilgininiz var mı?

    Nasıldır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransızca olması farklı bir avantaj bence. Dil bilmek, hele ki az bilineni bilmek aşırı değerli. Düşün ki sen fransızcanı orada çok iyi geliştirdin, bir sürü fransız şirket var. Evet ingilizce genel geçer bir dil olsa da adam haklı olarak seni tercih edecek. Düşünüyorum mesela Japoncam olsaydı şu an, ODTÜ mezunu bir bilgisayar mühendisi olarak Honda'nın Türkiye'deki pazarında ciddi yerlerde görebilirdim kendimi. Neden olmasın ki? Bunun güzel bir avantaj olduğunu unutma. İTÜ'nün imkanı daha fazla tabi ki. Buna her açıdan bakabiliriz. Mesela mezun sayısı çok, sen bir yere başvururken orada itülü olma ihtimali çok yüksek. Yada o adamın itülü birileriyle çalışmış olma ve memnun kalmış olma durumu yüksek. Daha geçen duydum mesela, yurtdışındaki bir okuldan bizim okula öğrenci isteği gelmiş. Biz daha önce sizin öğrencilerinizle çalıştık, çok memnun kaldık daha var mı, gelirler mi gibisinden bir istek. İTÜ de bu açıdan avantaj. BAU Bilgisayar düşünme derim, çok fazla risk barındırıyor. Bir zamanlar silikon vadisinde yer açtıklarını söyleyip güzel bi hype kazanmışlardı ama hep risk bu tarz okullar, itüyle yarışamaz.




  • BoluluBatuhan B kullanıcısına yanıt
    bu tamamen tercih meselesi. ama şunu çok gördüm, bir insan nerede okuyorsa orada kalıyor genelde. diyeceksin ki ailesinin yanına dönüp orada çalışmak istemez mi, bazısı istemiyor. O yüzden geneli ankarada kalıyor bilkent, odtü mezunlarının. tabi yurtdışına çıkmıyorsa. Fakat emin ol istanbul, izmir, bursada da çalışanların sayısı hiç az değil çünkü mezun sayısı çok. Ben de mesela ankarada çalışmıyorum, orada okumama rağmen. Şirketler için hele ki istanbuldaki bir yerse Bilkent, ODTÜ cidden aşırı değer taşıyor. Bir arkadaşım mesela benim çalıştığım yerden, istanbuldan kabul aldı. çok da iyidi, adamlar çok beğendi mutlaka beklediklerini falan söyledi ama sonradan arkadasım vazgeçti ve ankarada kalıcam ben dedi. özetle bu ismini saydığın okullar seni bir şehre hapsetmez, tam aksine sana her yerde çalışma ve her yerde talep görme imkanı sunar.
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Dediğin çok mantıklı geldi hocam sağ ol bir de ankarada savunma sanayi ve startuplar dışında geniş çalışma olanakları var mı yani ibm microsoft apple vb şirketlerin ankara ofisleri falan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BoluluBatuhan B kullanıcısına yanıt
    O tarz şirketlerin Türkiye'deki ofisleri sadece marketing yada danışmanlık gibi olduğundan, yani üretim veya arge yapılmadığından ofislerini İstanbul gibi network ü çok yüksek bir şehre açma gereği duyuyolar. Bu arada off the record bir bilgi vermek istiyorum, ibm 'in maaşı kötüydü baya. Ben kabul almıştım oradan da teklif ettiği rakam cidden istanbul şartlarında seni çok çok rahatlatan bir miktar değildi. baya da şaşırmıştım zaten o rakamı duyunca, belki adamına göre muamele yapmışlardır ben o kadar hakediyorumdur bilmiyorum ama ibm e yakıştıramamıştım o rakamı :D
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    peki itüyü nereye koyarsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AGÜ Bilgisayar Mühendisliği konusunda bilginiz var mı,hocaların eğitimi iyi gibi gözüküyor.
    Akademik kadro :
    cmp.agu.edu.tr
    AGU Bilgisayar Mühendisliği
    http://cmp.agu.edu.tr/cmp-akademik-kadro

    Buda sınıflarının fotoğrafı:
    bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz)




  • Kaq Kaq K kullanıcısına yanıt
    Hocam sınıf çok kaliteli duruyor ya :D Burası iyiymiş bak harbi kim bilir abdullah gül zamanında nasıldı o zamanlar daha iyidir
  • IT Engineer kullanıcısına yanıt
    bi bilgim yok o üniversiteyle ilgili. yanlış hatırlamıyorsam oradan gelen bir asistanımız vardı, o da bilgisayar mühendisliği mezunuydu.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.