Şimdi Ara

Bilgisayar Müh. Bırakıp YKS'ye hazırlanmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Akademiye yakın alanlar mevcut hocam görüntü işleme, NLP vesaire. Şirketlerin r&d departmanlarında bu konularda çalışmalar yapmak mümkün. Ancak geleneksel anlamda yazılım geliştirme matematikten çok mantık diye düşünüyorum.

• buyrun sizi ee ye alalım :)

• 4 yıl okumuşsunuz benim naçizane tavsiyem ilk aşamada bölümden mezun olmanız daha sonra isterseniz yine başka bi bölüm okumanız yönünde.

• senin şu anda olduğun durumu kimse anlamaz öyle bir an ki bir kıvılcım istiyorsun bir büyü öyle bir fikir ki gelsin seni kurtarsın hani çocukken yeni bir şey alacaksındır izlemediğin videosu kalmaz hep onun hayaliyle sevinciyle yaşarsın yani bir amaç için yanıp tutuşursun işte bence sana da böyle bir şey lazım hocam belki sıfırdan 9-10 ay sınavla uğraşıp 4-5 yıl okumak zor olabilir ama mesleğinin sağladığı asıl bilinenlerin dışına çıkmak bence sende farklı alanlara yönelme ve bilgisayar mühendisliğinde illaha kodlama-hata ayıklama kısmında bulunma fikrinin tersine yönelme bulunduğun durumdan biraz daha farklı fikirlere yönelmeni sağlayabilir.Belki söylediklerimi çokta ciddiye almazsın ama birazda olsa farklı bir bakış açısı katsa bile süper olur

Kafanın çalıştığı belli peki ben ne demek istiyorum; kodlama-algoritma sevmiyorsun ama bilgisayarı 4 yıldır bildiğinden After Effects-Final Cut Pro gibi uygulamalarda belki çok iyi yerlere gelebilirsin kendi uygulamalarını planlayarak hem başkalarıyla uğraşmış olmaz hemde kendi projelerini güzel fikirlerin varsa hayata geçirebilirsin bunlar sadece 1-2 örnekti son olarak ne alaka diyeceksin ama reynmenin son video ofisini tanıttığı Houze Ofisi izle bunu belki kafanda ve içinde bir şeyleri canlandıracak ve belki unuttuğun şeyleri hatırlamanı sağlayacak bir şey olur diye düşündüğüm için söylüyorum

son son olarak eğer başka bir bölümü gerçekten okuyacak motivasyonun enerjin varsa oku insanların neredeyse hepsi 24-30 arasını çok büyük olmayan bir para kazanmak için çalışıyo olacak seni burada diğerlerinden ayıran ortanın daha üstünde maddi durumunun olması sende 22-26 arasını yine onlarla aynı lüxte yaşayacaksın zaten tam demek istediğim bu değil ama yani bir kesim gerçekten ihtiyacı olduğu için çalışacak sen 26-27'ye kadar sabredip ordan devam edeceksin hayatına 30-40 yılını kurtaracaksın ha bunu paraya ihtiyacın olmadığını düşünerek söylüyorum eğer başka bölümü okuyacak motivasyonunda yoksa yine böyle olacaksa bulaşma bile derim başarılar

• forum bir insan olsaydı nasıl olurdu
  • hocam boğaziçi fiziği 3,97 ortalamayla bitiren fen-edebiyat fakültesi birincisi bir adam gördüm linkedinde. mezun olduktan sonra 2-3 yıl prestijli bir danışmanlık firmasında çalıştıktan sonra sınava yeniden girip tıp kazanmış şu an okuyor. o yüzden okumak istediğin bölümü bulduktan sonra hiç önemli değil yaşın ve o zamana kadar okuduğun okul veya yaptığın iş.

• tcbestepe kullanıcısına yanıt

Hocam mezun olabilecek enerjiyi ve motivasyonu bulabilsem zaten olurum. Ancak çok fazla dersim var. Hocalar online eğitimde yıldırma politikası yürütüyor ve zaten zor olan bölüm 2 kat zorlaşıyor. Yapılması fizik kuralları gereği imkansız olan sınavlar/ödevler ile değerlendiriyorlar. Geçen dönem biraz daha rahattılar ancak bu dönemin online olmasıyla geçirebilecekleri kadar az kişiyi geçirmeyi amaçlıyorlar.

Hadi bunları geçtim. Bölüme karşı gram ilgim yok. Siz de bilgisayar okuyorsunuz. İlginin önemini bilirsiniz. Abarttığımı düşünmeyin, geçen 4 senede belki toplamda 15 saat bile oturup kod yazmamışımdır. Toplam verimli bir şekilde 20 saat ders çalışmışlığım yoktur. Durumun vehameti bu.

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

Hocam aslında ben idealist falan değilim. Öyle kendime en uygun bölümü bulup hayallerimi kovalama edebiyatına da girmiyorum. Sihirli bir değnek olsa ve beni şuan bu bölümden mezun olsa ona da tamamım. Ancak ben mezun olacak sabra sahip değilim. Hayatımdaki diğer hiçbir şey ideal seyrinde ilerlemezken bir de nefret ettiğim bu bölümü bitirebileceğimi hiç sanmıyorum.

• hocam sizi nispeten anlayabildiğimi sanıyorum. peki tekrar yks'ye hazırlanıp sıfırdan bir bölüm okuyup mezun olacak enerjiniz var mı? bunuda irdeleyin iyice.

• tcbestepe kullanıcısına yanıt

tek çarem bu. sonuçta üniversite okumak durumundayım. şimdi hedeflediğim bölüm ise daha hafif. İlgimi de çekerse daha ne isteyeyim. Okurum yani.

Kafamdaki tilkiler sadece yaş ve aile tepkisi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.