Arkadaşlar benim bilgisayarım kendi kendini resetliyor bu sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsalmı olduğnu nasıl anlarım yazılımsalsa direk formatlıcam.Ama benim sistemimi yeniliyeli 2-3 ay oldu yani fazla bir zaman geçmedi.Birde şöyler bir sorunum var bir müzik veya video açtığımda bir süre açık kaldık tan sonra bilgisayar yavaşlıyor görev yöneticisinden performansa baktığımda işlemci 100% kullanılıyor bunu kullananda videom yada müziğim.LÜTFEN YARDIM EDİN
Masaüstü bilgisayar mı laptop mı?
Masaüstü ise ekran kartı harici mi yoksa dahilimi? Dahili ekran kartları işlemci üzerine yük bindirebilir. Bilgisayarın reset atması donanımsal bir problemdir çoğu zaman. Bir yerde birşeyler ters gitmiştir resetler kendini.
Reset dediğiniz kapanıp tekrar açılma ise bileşenlerden herhangi birinde problem olabilir. Ram, Ekran kartı vs. Fakat direk kapanıyor elle açmanız gerekiyorsa ısınma problemidir. işlemci macunlarını yenilemeniz yararlı olacaktır.
bilgisayar açılırken sürekli F8 e basarsanız Gelişmiş seçenekler gelir. ordan "sistem hatasında yeniden başlatmayı devre dışı bırak" seçeneğini seçin. bilgisayar tekrar reset atmaya çalıştığında mavi ekran görünecektir. orda yazanlardan arızanın sebebi belirlenebilir. resmini çekip buraya da atabilirsiniz.
Psatlhe
kullanıcısına yanıt
Hocam harici ekran kartı kullanıyorum dediğniz şeyi deniyeceğim ve birde konuda da belirtiğim gibi müzik vs açınca bir süre sonra işlemci 100% harcanıyor ve bilgisayar yavaşlıyor acaba işlemcide bir sorunmu var.