Şimdi Ara

Bilgisayar Kendi Kendine Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu başlığında belirtiğim gibi,Bilgisayar Kendi Kendine Kapanıyor.Durduk yere dolaşırken Pc kapanıyor kapandığı zaman Monitor ve Kasa'nın ışığı yanıp sönüyor,bu sefer Fişi çekip icindeki elektriğin gitmesini bekliyorum elektrik gidince tekrar fişi takıp Bilgisayarı açıyorum Yarım saat takılıyorum bi daha pc kapanıyor..

YENİ RAM ALDIM OLMADI !
    YENİ PSU ALDIM SORUN YİNE ÇÖZÜLMEDİ !
    BİLGİSAYARI TEMİZLEDİM OLMADI
    BİLGİSAYAR ISISI %35 i geçmiyor ! YANİ SICAK DEĞİL !
    FAN ÇALIŞIYOR
    TERMAL MACUNUNU DEĞİŞTİRDİM OLMADI.
    FORMAT DA ATTIM YİNE OLMADI

KAFAYI YEDİM

Kim bulursa sabah akşam dua ederim.Yeterki bir çare söyleyin.Bir ışık verin Umutlandırın beni !! Lütfen. !

• Bilen yok :(
  • Kardeşim Psu kaç watt belki psu yetersizdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan41106

Kardeşim Psu kaç watt belki psu yetersizdir

400 wat Psu Yeterince iyi.
  • aynen psu iyi ekran kartı varsa bide çıkarıp onboard ekran kartına tak varsa eğer belki düzelme olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan41106

aynen psu iyi ekran kartı varsa bide çıkarıp onboard ekran kartına tak varsa eğer belki düzelme olur

Ekran kartı ile alakalı değil.Bundan kesin eminim..
  • Anakart'da olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn~

Anakart'da olabilir.

Araştırdım ana kart diyen hiç yok. :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatwxe

quote:

Anakart'da olabilir.

Elektrik gitmeyince bilgisayar açılmıyor mu?
  • quote:

quote:

quote:

Anakart'da olabilir.

Elektrik gitmeyince bilgisayar açılmıyor mu?

Yok şöyle diyim.Bilgisayar kapandıya şimdi Kasanın ışığı yanıyor,Monitörün ışığıda yanıp sönüyor. Bende fişi çekiyorum elektriğin gitmesini bekliyorum.Elektrik gidince ışıkda gidiyor haliyle.Sonra fişi takıyorum bilgisayarı rahat bir açıyorum. Yarım saat oynadıktan sonra tekrar KAPANIYOR :(

• Test etmediğin anakart ile cpu kalmış bunları da test etmeyi dene.
  • quote:

Test etmediğin anakart ile cpu kalmış bunları da test etmeyi dene.

Test ettim ikisininde Şuan bilgisayar tamirci de 3 gündür adam bulamadı halen arıyor Sorun elekreikden dedi başka Prizren denedim yine olmadi.Yinede ilgin icin teşekkürler .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Test etmediğin anakart ile cpu kalmış bunları da test etmeyi dene.

Test ettim ikisininde Şuan bilgisayar tamirci de 3 gündür adam bulamadı halen arıyor Sorun elekreikden dedi başka Prizren denedim yine olmadi.Yinede ilgin icin teşekkürler .

Statik elektrik sorunu olabilir.
  • Büyük ihtimalle sen bilgisayarı kullanmaya başlayınca gücün büyük bir bölümünü kullanıyorsun. Bu arada arkaplanda başka bir program otomatik olarak ve senin bilgin dığında devreye giriyor, ve bilgisayarı zorlamaya başlıyor. İşte o anda bilgisayar sigortası devreye giriyor ve kartı yakmamak için kendi kendisini kapatıyor. Sigorta denen şey de böyledir evde yangın çıkmaması için sigorta atar. Yani hardware kendini zorlayan softwarlere karşı kendini koruyor sanırsam.

Bu durumda arkada çalışmaya başlayan o otomatik programı bul ve kendiliğinden çalışmasını engelle. (Mesela otomatik bir güncelleme programı veya antivirüsün otomatik tarama yapmaya başlaması gibi bişey olabilir.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: general-net

Büyük ihtimalle sen bilgisayarı kullanmaya başlayınca gücün büyük bir bölümünü kullanıyorsun. Bu arada arkaplanda başka bir program otomatik olarak ve senin bilgin dığında devreye giriyor, ve bilgisayarı zorlamaya başlıyor. İşte o anda bilgisayar sigortası devreye giriyor ve kartı yakmamak için kendi kendisini kapatıyor. Sigorta denen şey de böyledir evde yangın çıkmaması için sigorta atar. Yani hardware kendini zorlayan softwarlere karşı kendini koruyor sanırsam.

Bu durumda arkada çalışmaya başlayan o otomatik programı bul ve kendiliğinden çalışmasını engelle. (Mesela otomatik bir güncelleme programı veya antivirüsün otomatik tarama yapmaya başlaması gibi bişey olabilir.)

Format attım ? Halen duzelmedi Format atinca herşey sifirlaniyor.Virüs dahi kalmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim söylemek istediğim şuydu, formatla ilgisi yok:

1= Siz birinci dakikada oyun programını açıyorsunuz; bu program gücün %80'ini kullanıyor.
    2= 30uncu dakikada arkada başka bir program (mesela antivirüs otomatik konrtrol) başlıyor ve gücün %30'unu da bu program yiyecek.
    3= İşte o saniye itibarıyla 80+30=%110 güç lazım ama makina bunu veremiyor ve kendisini kapatıyor.

Benim tezim böyle ama doğru olmayabilir.

Doğru olma ihtimali için de "açılışta kendi kendine çalışan" veya "otomatik belli dönemlerde çalışmaya ayarlı" programları bulup onların ayarlarını düzeltmek gerekebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.