Piyasa araştırması yapıp değerli yorumunuzu değerlendireceğim teşekkür ederim 🙏🏻 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
bilgisayar ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım edin (2. sayfa)
-
-
Edit: Yanlış bilgi ve bilgi kirliliği yaratmamak adına bu mesaj düzenlenmiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendineMühendis -- 14 Kasım 2023; 13:57:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
PCIE-3 x16 --- PCIE-4 x8 arasında extrem performans farkı oluşmaz.
Kartın PCIE arayüzü kilitli X8 ve 192bit veri yolu + Gddr6 bellek kullanıyor. (6X bellek olsa bir ihtimal denenebilirdi )
sorunun kaynağını kesinleşmeden Anakart değişimi önermek mantıksız. sorun PCIE ise kullanılmayan sata portları vardır bant genişliğini sınırlayan bilemezsiniz.
-
Kesinlikle doğru .
Anakart ile değil bu durum.
Powrin değişimi sistemin güvenliği açısından iyi oldu.
E.kartında bi sorunmu var acaba.
-
Power kalite açısından güven vermiyor dediğin gibi. oda çözüm olurmu meçhul
Bağlantılar dogru yapıldımı bilmiyoruz. RAM'ler dogru slotlardamı. XMP/DOCP etkinmi. SSD ve GPU doğru pcıe hzılarında çalışıyormu v.b
Donanım değişikliği algılanırsa Bios uyarı vermesi lazım biosu sıfırlayıp yeniden yapılandırma ister o anda bios sıfırlanmış XMP kapanmış olabilir.
Yardım isterken en azından bu tarz bilgiler olsa ona göre yönlendirme yapardık bu şekilde zor.
-
Haklısınız, yanlış öneri yapmışım bu kartta aşırı bir veri darboğazı yokmuş. Kusura bakmayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Estağfurullah hocam ne kusuru, takibi zorlaştı sürekli gelişiyor değişiyor donanımlar. normaldir.
-
Yani yazılımsal bi şeyde olabilir. Temiz bi format atılabilir,mesela.
-
Herşey mümkün
Şurada yeni üye bir arkadaş apar topar hiç bir bilgi vermeden yardım isteyip sogutucu falan değiştirmiş. sonradan attığı ekran görüntülerinde işlemcinin OC olduğu çıktı :D bios ne halde kim bilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unconc3rn3d -- 14 Kasım 2023; 15:6:15 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X