Bellek 1 x Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit PC Belleği (CMZ8GX3M2A1600C9)
Ekran Kartı 1 x Sapphire ATI HD7850 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (11200-07-40G)
HDD 1 x Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST1000DM003)
SSD 1 x Team Xtreem S3 120GB 550-500MB/sn SandForce Kontrolcülü 2.5" Sata3 SSD (Senkron Nand)
Optik Sürücü 1 x SAMSUNG SH-S222BB Sata Siyah DVD-RW (Oem / Kutusuz)
İşletim Sistemi 1 x Microsoft Windows 7 Home Premium 64 Bit Türkçe OEM İşletim Sistemi
Başlıkta da belirttiğim gibi çok gürültülü çalışıyor pc.
Fanları [işlemci fanı, ekran kartı fanı, anakarta bağlı olmayan direkt olarak psu'ya bağlı fanlar (x2 bir ön, bir arka) ] ve diğer ses çıkarabilecek cihazları [hdd,ssd] kontrol ettim. İşlemci ve ekran kartı fanı gayet normal, anakarta bağlı olduğu için elle de ayarlayabiliyorum rpm'sini. Hdd ve ssd'den anormal bir ses gelmiyor. Fakat kasanın kendi fanları, yani anakarta değil direkt psu'ya bağlı olan fanlar aşırı derecede gürültülü ve stabil olarak hep aynı rpm'de dönüyor ve çok gürültü yapıyor. Anakarta bağlı olmadığı için yazılımsal olarak müdahale edemiyorum. Sorularım şunlar; 1- Bu fanları kapatsam çok büyük ısı artışı olur mu? 2- 1. sorunun cevabı hayırsa nasıl kapatabilirim bu fanları? 3- Kapatma değil de hızını düşürme gibi bir imkanım var mıdır, varsa bunu nasıl yaparım? 4- Fanları değiştirirsem daha sessiz çalışan bir fan bulabilir miyim? Cevap evetse fan önerir misiniz?
NOT: Lütfen macun sık, yağ yoğurt dök, tozunu süpür vs. gibi yorumlar yapmayın bilgisayar yeni tozlanma-eskime gibi bir durum söz konusu değil, teşekkürler.
Fanlar direkt olarak PSU ya bağlı olduğu için en yüksek devirde dönmesi normaldir. Bunu linkteki ürünle halledebilirsin bizzat kullanıyorum 3 adet fanı kontrol edebiliyorum.
Fanlar direkt olarak PSU ya bağlı olduğu için en yüksek devirde dönmesi normaldir. Bunu linkteki ürünle halledebilirsin bizzat kullanıyorum 3 adet fanı kontrol edebiliyorum.
Hocam bu ürünün nasıl birşey olduğu hakkında fikrim yok sitedeki açıklama da yetersiz kalmış. Nasıl bağlanıyor kullanılıyor açıklayabilir misiniz biraz? Bu fanların hızını düşürürsem ısınma problemi çıkar mı çok? Görüntüleyebilir miyim kaç rpm devirde olduğunu vs.
Teşekkürler cevabınız için.
Mantık olarak çok basit 1 adet 3 pin girişini 3 adet fan girişine çeviriyor arada da fan hızlarını elle ayarlayabileceğimiz 1 adet anahtar oluyor. Montaj yeri ise ekran kartı ses kartı bağladığımız kasanın arka tarafındaki boşluk oluyor.Tamamen manuel olduğu için fan hızlarını görüntüleyemiyorsunuz gözle ve elle ayarlıyorsunuz. Sıcaklık konusuna gelince bu tamamen göreceli bir kavram ancak problem olacağını sanmıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Anıl Özaydın
Mantık olarak çok basit 1 adet 3 pin girişini 3 adet fan girişine çeviriyor arada da fan hızlarını elle ayarlayabileceğimiz 1 adet anahtar oluyor. Montaj yeri ise ekran kartı ses kartı bağladığımız kasanın arka tarafındaki boşluk oluyor.Tamamen manuel olduğu için fan hızlarını görüntüleyemiyorsunuz gözle ve elle ayarlıyorsunuz. Sıcaklık konusuna gelince bu tamamen göreceli bir kavram ancak problem olacağını sanmıyorum.
Teşekkür ederim hocam ürünü deneyip yorum yapacağım
ben yıllardır kasadaki fanları kullanmıyorum.yan kapakta açık. ses oalyına gelelim.illede ses olmasın diyorsan fanları deiştirmen gerekşyor. capı buyuk olan fanlar daha yavas donerek daha fazla hava akımı sağlar.marka model veremiycem.