Şimdi Ara

bilgisayar donuyor öyle kalıyor lütfn yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • film izliyorum 20-30dk sonra donuyor beklemek fayda etmiyor reset atıyorum düzeliyor oyundada aynı şekil ama süre daha kısa sürede ram den kaynaklı olduğunu düşünüyorum macun temizlik en son 2 ay önce yapıldı yardım ederseniz çok iyi olur -donunca bazen mavi ekran çıkıyor reset atınca siyah ekranda bir şeyler diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tek slot ram mi kullanıyorsunuz yoksa 2 slot da da ram var mı?

Eğer 2 slotda da ram varsa tekini çıkarın bir deneyin sorun çıkarsa diğerini takın sorunlu rami bulup değiştirin ram hatası en kolay böyle çözümleniyor malesef.

Kolay Gelsin..
  • İki rem varsa ikisini ayrı ayrı takıp deneyin. remlerin ekran kartının uclarını silgiyle silin. Kasanın temizliğini yapın. Hatada ne yazıyor foruma yazın o zaman daha net konusuruz.
  • hd tune yazılımı ile harddisk badsektör taraması yapın...
    hızlı taramada...
    kırmızı nokta varmı...
  • resimler bunlar atamamıştım

• rerererara R kullanıcısına yanıt
    Dediklerini yaptım azalma oldu ama yine aynı

• XemreG X kullanıcısına yanıt
    Yaptım azalma var ama değişen bir şey yok malesef aceba başka parçada mi sorun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • azalma varsa 2 ram dede sorun olma şansı var. Teknik olarak değilde anlayacağınız şekilde şöyle anlatayım. Ramlerin uzerinde chipler bulunur bunlar 4 tane 8 tane nadir de olsa 16 tane olabilir bu çiplerden birinin yanması ve kaçıncı sıradakinin yanmış olduğuna göre o kısma veri yazılmaya çalışıldığında mavi ekran çıkar bu örneğin 4 chipli bir ram de 3. nün yanması demek rame göre bu sayı 1 gb ise 256mb den hesap edersek 256 x 3 = 768. mb de çıkar 2. chipse 512mb de çıkar eğer bide dual chanel destekliyosa işin içinden çıkılmaz bir hal alır.

Bunu denemenin yolu eğer evde aynı senelerde üretilmiş aynı rami olan bir alet varsa onun ramini bu makinada test edin. Diğer yönden başka bir sorunda olma olasılığı var ama sizinki sanki ben ram sorunuyum diye bağırıyor gibi..

Kolay Gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.