Selamlar. Sorunumla ilgili birçok başlığa baktım fakat benim sorunuma tam yakın bir sorun bulamadım.
Durum şöyle:
Bilgisayar belli belirsiz zamanlarda donup kalıyor. Power düğmesine basılı tutma ve kasayı arkadan kapatma düğmesi dışında hiç bir şey tepki vermiyor, ekran öylece kalıyor. Bilgisayarı kapattıktan sonra tekrar açmaya çalıştığımda ise ne açılış sesleri ne de bir görüntü geliyor. Sadece vuuuf şeklinde alçalan bir güç sesi duyuyorum. Açma düğmesine basıyorum mevcut siyah ekran aynen duruyor. Burada birkaç kez reset atıyorum yine aynı. Belli olmayan bir zaman bekledikten sonra bilgisayarımı tekrar normal şekilde açabiliyorum fakat yine belirsiz zamanlarda takılıp duruyor.
Yardımcı olursanız ya da bulamadığım mevcut linklere yönlendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
İşletim sisteminiz zamanla zarar Görmüş Olabilir, En basit İşlemden Başlayalım Virüs ve Trojenleri Taratmayı denedinizmi?
Evet. Avg full kullanıyordum ve Zone firewall da vardı. Sorunla başa çıkamayınca format attım ve şimdide kaspersky full yüklü. Formatın ilk gününde bir sorunla karşılaşmadım fakat bu sabah tekrar aynı hatayı verdi... Neden olabilir ?
quote:
Orjinalden alıntı: akbargok
Evet. Avg full kullanıyordum ve Zone firewall da vardı. Sorunla başa çıkamayınca format attım ve şimdide kaspersky full yüklü. Formatın ilk gününde bir sorunla karşılaşmadım fakat bu sabah tekrar aynı hatayı verdi... Neden olabilir ?
AVG Karpersky Kullanın Bir İşe Yaramaz Low Level Format Atmayı Deneyin Sorununuz Çözülür Eğer Çözülmezse Isı Problemi Olabilir Ramlerin Slotlarını Degişitrin Çıkar Takın
quote:
Orjinalden alıntı: Azad__Arda
quote:
Orjinalden alıntı: akbargok
AVG Karpersky Kullanın Bir İşe Yaramaz Low Level Format Atmayı Deneyin Sorununuz Çözülür Eğer Çözülmezse Isı Problemi Olabilir Ramlerin Slotlarını Degişitrin Çıkar Takın
Ramlari tüm harici kartları çıkardım slotları değiştirdim fakat yine aynı. Donduktan sonra reset attıgımda tekrar windows acılıs ekranında bile donabiliyor. Çok nadiren ise açılırken en başta gelen kısacık dit sesi hiç susmadan çalabiliyor ve simsiyah ekranın sol üst köşesinde sekme gözüküyor. Sorunun donanımsal olduguna emin gibiyim acaba güç kaynagından olabilir mi ? (bu arada low level formatı açıklarsanız sevinirim.)
Arkadaslar aynı sorunu yaşayan var mı bilmiyorum ama birkaç yerde bios update önermişler ben ise kasadan gelen sesler üzerine disket sürücüsünü baştaki setuptan disable ederek sorunu çözdüm. Teknik mantığını bilmiyorum fakat işe yaradı. Teşekkürler.
evet aynısı banada oldu ben disketi direk cıkarttım düzeldi ilginç