Şimdi Ara

Bilgisayar bir anda kablosuz ağları görmemeye başladı,düzeltemiyorum,yardım edin :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir arkadaşım bilgisayarını verdi bana bi bak şuna diye. Ben de gereksiz programları sileyim derken wireless'ın sürücüsünü sildim sanırım çünkü bir anda internet gitti ve kablosuz ağların hiç birini görmemeye başladı. Bilgisayar modeli samsung N150, win7 yüklü üzerinde, samsungun sitesinden Wireless LAN,REALTEK sürücülerini yükledim ama değişen bir şey olmadı, bunu yüklemeden önce her hangi bir şey silmeye çalışmadım iyice karıştırmayayım diye. Bilgisayarın kablosuz alıcı ışığı yanıyor, ama fn+f9 yaptığımda kapanıp açılmıyor yani böyle mi açılıp kapanıyor onu da bilmiyorum gerçi ama ne yaptıysam değişen bir şey olmadı ışık sürekli yanık kalıyor, herhangi bir şekilde de hiç bir ağı bulamıyor. 'Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin' kısmına girdiğimde orada sadece yerel ağ bağlantısı ve bluetooth ağ bağlantısı var ikisinin üzerinde de çarpı işareti var, her hangi bir kablosuz ağ bağlantısı simgesi yok, olmalı mı bilmiyorum gerçi. Bir de bir yerde kablosuz ağ devre dışı gibi bir şeyler yazıyordu bir daha bulamadım onu nerede gördüğümü. Bu sorunu nasıl halledebilirim arkadaşlar ya arkadaşa çok mahçup olacağım yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 13 Mayıs 2011; 1:55:40 >

• Windows 7 ye göre konuşuyorum bilgisayara sağ tıklayın özellikleri seçin, sol tarafta aygıt yöneticisi olmalı ona girin açılan pencerede sağda ağ bağdaştırıcıları olmalı solundaki ok işaretine tıklayıp genişletin ve kablosuz ağ bağdaştırıcısı varmı yokmu kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 13 Mayıs 2011; 2:01:19 >
  • İki adet bluetooth aygıtı bir adet Marvel yuko... diye bir şey görünüyor kablosuz ağ bağdaştırıcısı diye bir şey yok maalesef
  • Aynı modelde 2 farklı kablosuz ağ bağdaştırıcısı kullanmış samsung sizinki ya realtek ya atheros, kurduğunuz realtek sürücüsünü kaldırın samsung sitesinden 2. seçenek olan atherosu indirip deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 13 Mayıs 2011; 2:26:18 >
  • Hemen deniyorum

hocam bana indireceğim kısmın linkini atar mısınız size zahmet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 13 Mayıs 2011; 2:26:42 >

sildiğim şeyler arasında atheros diye bir şey de var sistem geri yükleme de görmüştüm, o olsa gerek, ama sistem geri yükleme yapmama rağmen kendisi geri yüklenmedi maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 13 Mayıs 2011; 2:29:54 >

Orijinalden alıntı: KüçükPrens

realtek wireless Lan software var program ekle kaldırda, bu mudur hocam silmem gereken sürücü?

sildiğim şeyler arasında atheros diye bir şey de var sistem geri yükleme de görmüştüm, o olsa gerek, ama sistem geri yükleme yapmama rağmen kendisi geri yüklenmedi maalesef

Evet onu kaldırın.
    Birde kablosuz ağı etkinleştiren bir anahtar varmı kasa üzerinde bazen atlanan birşey oluyor bu anahtarı açmak.
  • Program ekle kaldırdan sildim ama C de program filesın içinde hala duruyor realtek, silmek için izne gereksinim varmış öyle diyor, nereden alacağım bu izni

Orijinalden alıntı: KüçükPrens

Program ekle kaldırdan sildim ama C de program filesın içinde hala duruyor realtek, silmek için izne gereksinim varmış öyle diyor, nereden alacağım bu izni

Aslında o sorun olmaz ama klasör adı değiştirilbiliyorsa değiştirin yeni sürücüyü kurun yeniden başlattıktan sonra silersiniz ismini değiştirdiğiniz realtek klasörünü.
  • Hocam dediğiniz programı indirdim ama yüklerken, lisans sözleşmesini okudum kabul ediyorum dedikten sonra şu hatayı veriyor:

C:/Users/eren/appdata/local/temp/A7BC060A-90E3-4E22-B0DE-4E2.../bu arada yine uzunca rakamlar var gerek olursa yazayım/C:windows/temp/temp/devc...exe

dosya yükelenemedi diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 13 Mayıs 2011; 4:55:21 >

Aslında sistem geri yüklemede atherosun yanında ne yazıyor wireless vb.

Birde aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcılarına sağ tıklayıp donanım değişikliklerini tara dediğinizde sürücüsü yüklenmemiş bir donanım bulması gerekiyor bunuda bi deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 13 Mayıs 2011; 2:57:31 >

• Şimdi baktım yeniden Atheros client installitation program yazıyor
    bir de AnyPc client diye bir şey silmişim, bilmiyorum bunların bir alakası var mı

Broadcomu deneyeceğim şimdi

Yükledi şu an bunu yeniden başlatıyor bilgisayarı, umarım olur ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 13 Mayıs 2011; 3:03:40 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 13 Mayıs 2011; 3:14:25 >
  • Sücüyü elle yükleyebiliriz ama hangi kart olduğunu bilmediğimiz için 3 modelide denemek lazım model kısaltmasında başka bir numara vs. varmı acaba, kullandığı ağ kartının ne olduğunu tam olarak tespit etmek için.
  • model code: NP-N150 ... yazıyor alt kasada

bir de S/N:Z... diye devam eden bir bölüm var

başka bakabileceğim bir yer var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 13 Mayıs 2011; 4:54:44 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 13 Mayıs 2011; 4:54:23 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 13 Mayıs 2011; 5:30:23 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.