Şimdi Ara

Bilgisayar bileşen sıkıntısı azalmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar bileşen sıkıntısı azalmaya başladı



    Pandeminin başlarından bu yana elektronik cihaz sektörünü ağır bir şekilde etkileyen küresel çip krizi bazı kesimlerde etkisini azaltamaya başladı. En önemli sektörlerden birisi olan bilgisayar sektöründe rahatlama sinyalleri var. 



    Küresel çip krizi hafifliyor mu?



    TSMC başta olmak üzere Samsung, Intel gibi döküm devlerinin on milyarlarca dolar yatırımla yeni tesisleri devreye alması veya inşaasına başlaması sonrasında yılın sonlarına kadar küresel çip krizinin azalması bekleniyor. 



    Ayrıca Bkz.ZOTAC ince kasaya GeForce RTX 3080 sığdırdı



    Kaynaklar bilgisayar sektöründe bileşen krizinin bir nebze de olsa hafiflemeye başladığını belirtiyor. Dizüstü ve masa üstü bileşenlerinde Kasım ayından itibaren PCIe 3.0 destekli SSD kontrolcüleri ile Alder Lake işlemciler için gerekli yeni bileşenlerin sevkiyat süreleri 8-12 hafta arasına geriledi. Maliyeti daha düşük güç yönetim yongaları, Wi-Fi kontrolcüleri, USB Tip-C gibi bileşenlerin stok sıkıntısı da azalmış durumda. 



    Bileşen sıkıntısının azalması satışları da olumlu etkileyecek. Normalde düşüş sürecinde olan ODM dizüstü satışlarının ilk çeyrekte yüzde 5.1 ile sınırlanacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte sunucu LAN yongalarında sevkiyat süresi 40 hafta, FPGA yongalarda 50 hafta, 4G yongalarında 30-40 hafta, OLED sürücülerde 20-22 hafta gibi can sıkıcı seviyelerde seyrediyor. 

     




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/shortages-of-desktop-and-notebook-components-easing







  • Türkiye için bir şey fark edeceğini sanmıyorum. Çünkü döviz yükseliyor. Fiyatlar düşecekse bile ya aynı kalıyor ya da yükseliyor.

  • bitcoin de çakılırsa, normal fiyata ekran kartı alınır hale gelirse tadından yenmez.

  • Madencilere bu yıl darbe üzerine darbe vuruyorlar da ondan çip krizi bir nebze olsun geriledi. Bitcoin özellikle de Ethereum için biraz daha piyasada gerileme olursa ekran kartı bolluğu bile yaşanabilir çünkü çoğu kişi zarar etmiş olur. Ama şuan bile bu fiyatlarla madencilik tüm hızıyla devam ke

  • Lütfen yav, bizde PC yenileyeceğiz elbet bir gün, düşsün fiyatlar 50 bin vermek üzer zira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt

    aynı düşüncedeyiz ama yurdum Kamilleri dolar düşünce ekran kartı ucuza gelecek diye inanıyor 7₺ ken 1500₺ olan Rx 5500xt 10.000₺ satıldı, iki katı oldu desen dolar taş çatlasın o kartın 3000₺ olması lazım asıl etken etherium denen dünya enerjisini boşa tüketen bu lanet şey.

  • fiyatlar düşecek mi yani?

  • İşlemci yok, psu yok, ram yok, gpu yok adam akıllı anakart yok nerde azaldı....

  • 2015 topladığım sistemi kullanıyorum hala. Tam toplayacaktim bu muhabbet çıktı kaldık öyle. Şimdide bir ekran kartı olmuş 10k

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ... mı acaba?

  • 2013 yılında topladığım sistemle devam ediyorum. Lokasyon TR.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.