Şimdi Ara

Bilgisayar acilmiyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba.bir saat kadar once bilgisayarimi actim, the division oyununa giris yaptim.yaklasik on dakika kadar oyunda kaldim ve bilgisayar bir anda kendini kapatti.bir daha acilmadi.
    Kasayi actigimda asiri isindigini gordum ki yaklasik o vaziyette on on bes dakikada ancak sogudu parcalar.
    Hic bir sekilde anakart a guc gitmiyor.
    Elimde farkli bir psu olmadigindan oturu deneme sansim da olmadi.

Anakartim gigabyte ud3 990x serisi islemci amd fx 8150 ekran kartim asus r9 390x dcu3 kasa olarak thermaltake gt level 10 kullaniyorum.sogutma sorunu olmamasi gerek aslinda ama anlam veremedim.ekran karti anakartta takili iken pci yuvasindan guc aliyor .isiklari yaniyor ama guc verdigimde hic bir kimildama yok.benim suan bilmek istedigim .anakart ile kurtarmis olabilirmiyim .ekran kartini yahut diger parcalari yakma ihtimali varmi ? Bildigim kadari ile bu gibi yeni nesil parcalarda isi koruma gibi seyler var.ne yapmam konusunda bilgi verebilecek herhangi bir arkadas var mi .psu dan kaynakli bir problem de olabilir diye dusundum cunku en cok isinan parcalardan birtanesi de psu .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun büyük olasılıkla Psu gibi duruyor.

Başka bir PSU almalısınız. En az 600w ve üzeri birşey düşünün. Plus damgası olmasıda gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerseriGezgin

Sorun büyük olasılıkla Psu gibi duruyor.

Başka bir PSU almalısınız. En az 600w ve üzeri birşey düşünün. Plus damgası olmasıda gerekli

hocam bütün parçaları tek tek farklı anakartta denedim.çok şükür sadece psu ile kurtardım.700 watt psu kullanıyordum şaşırdım neden böyle yaptığına .
    teşekkürler ilginiz için
  • geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByDigiturk

geçmiş olsun

Hocam tekrar rahatsiz ediyorum ama en son ki olayin uzerinden tekrar vatan bilgisayardan xigmatek vector s serisi 1050 watt silver psu aldim.iki gun normal calisti ve sikinti yok gibi dururken.gece bilgisayari guncellemeler icin acik birakip uyudum.sabah uyandigimda bilgisayar kapaliydi.acmaya calistigimda islemci fani ve arka cikis fani donmeye badliyor ama 1sn sonra kesiyor gucu.yani psu tekrar yandi.bu kez umarim gercek anlamda hasar almamistir diger parcalar.yani baktigimda anakart ekran karti uzerinde herhangi bir yanik izi vs goremedim.psu yu direk garantiye gonderdim.simdi asil kafami kurcalayan olay su,
    Ya evin topraklama prizi yok tesidat sikintili,
    Ya da benim ciddiye alip uzerine dusmedigim bir baska olay da su
    Kasa uzerinde ki sac a dokundugum da carptigina bir kac kez sahit oldum ama bende biriken bir statik elektrik tepkimesidir deyip gecistirmistim.acaba kasada akim kacagi mi var diye supheye de dustum acikcasi.yani bilmek istedigim sey eger akim kacagi var ise ve bu kacak sonucu sase yapmissa anakart a zarar vermis olabilir mi.? Yahut ekran karti vb. Ve ben bu sorunu kasa ici izole ile cozebilirmiyim.hali hazirda elektrikci cagirip topraklamayi baktiracagim.gerekirse yukseltici de taktirabilirim.yahut en kesin cozumu ups almak.yani bir iki hafta icerisinde iki psu yu cop yapmak iyice kafami karistirir oldu..:/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar açılmıyor
    4 yıl önce açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.