Şimdi Ara

Bilgisayar Açılıyor Ekran Gelmiyor Hdd Işıgı Yanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam Donanimhaber üyeleri arkadaşımın bilgisayarı bozulmuş bi bakayım dedim de anlamadım bu sorunu Sorun Şöyle ;
    Bilgisayarı açıyoruz ekran gelmiyor pasif durumda ekran ve hdd ışıgı yanmıyor .
    HDD kablosunu rami ekran kartını söküp taktım ve ekran kartını hem haricide hem de dahilide denedim olmuyor.
    Açılıştaki beep sesi gelmiyor. Sizce sorun nedir ? Nasıl Çözümlenir ?

• up
  • anakartta clear cmos pinleri olur. onlara kısadevre yaptırarak pc nizi çalıştırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1393

anakartta clear cmos pinleri olur. onlara kısadevre yaptırarak pc nizi çalıştırın.

Bios pilini cıkarttım 5 dk sonra taktım olmadı o yöntem ile aynı görevdeydi sanırım
    Başka bir yolunu bilen ya da donanımsal bir arıza mı bilenn ?
  • Aynı sorun bendede vardı, inşallah seninde sorunun benim gibi olmaz. Ilk olarak rami cıkart, bak bi bip sesleri varmı. Varsa iyi. Sonra başka bir ram la dene, olmazsa anakart ve işlemcidedir diye düşünüyorum. Soket yaygın ise, farklı işlemci anakart denemesi yapınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim değil arkadaşımın sempron ... Bakıcam yarın
  • Anakartı kasa içerisinden söküp dışarı alın , power sup.'da söküp kasa dışarısında disk dvd vs. hiçbirşey eklemeden çalıştırmayı deneyin.Anakartın üzerinde cmos'u sıfırlamak için bir jumper olacaktır o jumperın yerini değiştirip power tuğuna basın bi hareket olmayacaktır sonra jumperı çıkartıp eski yerine alın , herşeyi denediniz olmuyor ise anakarttan kaynaklı hata yaşadığınızı tamir veya değişim yapmanız gerektiğini söyleyebiliriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ön panel bağlantılarını kontrol edin
  • başlıktada belirttiğin gibi sorun hdd den olabilir.
  • bendede olmuştu ekran kartını çıkart bi çalışırsa ekran kartı yanmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercoban25

bendede olmuştu ekran kartını çıkart bi çalışırsa ekran kartı yanmıştır

Ekranı hem vga hemde harici denedim diyorum
  • Merhaba,

Büyük ihtimal ile anakart yanmış.
    Harici donanımlar takılı iken çalıştırmaya çalışıp,onlara da zarar vermeyin.

Mümkünse farklı bir anakart üzerinde tüm donanım parçalarını deneyin.Çalışma konusunda sıkıntısı yoksa anakart arayışlarına başlayabilirsiniz.

Hayırlı akşamlar.
  • aynen rome kardeşimiz haklı donanımlardan biri yanmıştır hardisk olsa ekran açılırdı çünkü benim harddiskim yanmıştı ya anakart, ram, işlemci vs. yanmış olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.