Gazi ünv.de 2 senelik lojistik okuyorm . 1993 lüyüm. Askerliğimi kısa dönem yapma imkanım olmadığı söylendi. Bu doğru mudur ?
Malesef 2 yıllık yüksek okul için kısa dönem imkanı yok.
Uzaktan eğitimde okuyorm. Açıköğretimden 2 senelık bır bolum daha okursam kısa donem yapamaz mıyım ?
2 yıllığı dikey geçiş ile 4 e tamamlarsan kısa dönem yapma şansın olur
quote:
Orijinalden alıntı: Ghett0C0wb0y
DGS cok zor hatta kontenjan da cok az oluyo dedıler. Gözüm korktu. Şu an gordugum derslerın dgsdekılerle alakası bıle yok Gercekten cok mu zor
yapacak bir şey yok senin yerinde olsm 2 sene daha okur kısa dönem yapardım istedikten ve çalıştıktan sona her şeyi başarabilirsin.. yaşın çok geçkin değlse 2 sene daha oku ..
2 + 2 4 oldu diye kısa dönem olamazsın. 4 yıllık bir bölüm bitirmen lazım. o yüzden ya sıfırdan 4 yıllık yere gireceksin ya da 4 yıllık yere geçiş yapacaksın.
quote:
Orijinalden alıntı: qwerty0909
2 + 2 4 oldu diye kısa dönem olamazsın. 4 yıllık bir bölüm bitirmen lazım. o yüzden ya sıfırdan 4 yıllık yere gireceksin ya da 4 yıllık yere geçiş yapacaksın.
2+2 4 yıllıkla da kısa dönem yapılıyor. kesin bilgidir. yanlış yönlendirmeyelim lütfen. sonunçta lisans mezunu oluyorsun
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet_f
quote:
DGS cok zor hatta kontenjan da cok az oluyo dedıler. Gözüm korktu. Şu an gordugum derslerın dgsdekılerle alakası bıle yok Gercekten cok mu zor
ben aöf 2 yıllık bitirip sınavsız 4 e tamamladım. diğer fakültelerdeki durumu bilemeyeceğim.ama sınava giriliyor sanırım. ve aldığın puana göre yerleşiyorsun
4 seneye uzatılınca askerlık durumu ne oluyor onemlı olan bu
erteleme alıyorsun ve kısa dönem gitme şansın oluyor.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: qwerty0909
2+2 4 yıllıkla da kısa dönem yapılıyor. kesin bilgidir. yanlış yönlendirmeyelim lütfen. sonunçta lisans mezunu oluyorsun
2+2 başka şey 4 e tamamlamak başka şey istersen 10 tane 2 yıllık okul bitir 2 yıllık mezunu sayılırsın kısa dönem olmaz. ama 2 yıldan sonra geçişle vs 4 e tamamlarsın o zaman olur.
kusura bakma ben de onu demeye çalışmıştım yanlış ifade etmişim kendimi :) atıyorum aöf de 2 yıllık halkla ilişkiler bitirdin ardından 4 yıllık işletme veya iktisat seçtin 4 yıllık sayılıyorsun :)
2 sene okuduktan sonra 3. Seneden sonra aöf ile devam ederek kısa donem şansım varmiş. Dogru mu bilgi edinmişim. Bu konuda bilgisi olan var mi
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet_f
2 sene okuduktan sonra 3. Seneden sonra aöf ile devam ederek kısa donem şansım varmiş. Dogru mu bilgi edinmişim. Bu konuda bilgisi olan var mi
evet doğrudur... Arkadaşım aynı senin gibi yaptı... şuanda Askerde , kısa dönem yapıyor...
Tesekkurler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme