Şimdi Ara

Bilenler İçeriye buyursun. Vray distributed rendering sorunu.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
4.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler 3DS Max da ıkı wın7 64 bit ultmte arasında (bırısı laptop diğer masaustu) vray distributed rendering kurmayı denedim. Birçok şeyi de doğru yaptım ama başaramadım. Örneğin
    1: laptopa slave olarak kurdum vrayı
    2:masaustunu ıs ıstasyonu olarak kurdum
    3: render optıons da vray distributed rendering ı aktıf ettım.
    4:dosya paylasımını ortak bır hdd ye yaptım matrerıaller de ortak oldu ama bır sonuc alamadım. Almam gereken ve hızlı bır sekılde bıtmesı gereken bırkac render var nasıl olcak bulamadım. Tecrübesizlikten herhalde..
    Amacım laptopun işlemcisini masaustumde kullanıp laptopu clıent olarak kullanmak ama başaramadım.
    Yardımlarınızı bekliyorum en acilinden bu sistemi kullanan varsa lütfen yardım etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_mania -- 24 Nisan 2013; 22:04:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

Beyler 3DS Max da ıkı wın7 64 bit ultmte arasında (bırısı laptop diğer masaustu) vray distributed rendering kurmayı denedim. Birçok şeyi de doğru yaptım ama başaramadım. Örneğin
    4:dosya paylasımını ortak bır hdd ye yaptım matrerıaller de ortak oldu ama bır sonuc alamadım. Almam gereken ve hızlı bır sekılde bıtmesı gereken bırkac render var nasıl olcak bulamadım. Tecrübesizlikten herhalde..
    Amacım laptopun işlemcisini masaustumde kullanıp laptopu clıent olarak kullanmak ama başaramadım.
    Yardımlarınızı bekliyorum en acilinden bu sistemi kullanan varsa lütfen yardım etsin.

Oncelikle vray rendering gibi seylerle ilgilenmedigim icin pek bir bilgilm yok fakat senin icin patronuma sordum nvidia quaddro ekran karti olmadan o is biraz zor dedi cift bilgisayarda biraz sans isi dedi programla yada materyalle alakasi yokk dedi nvidia quaddro dedi cekti gitti ilker benimde fazla bi. Lgim yyok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

quote:

Beyler 3DS Max da ıkı wın7 64 bit ultmte arasında (bırısı laptop diğer masaustu) vray distributed rendering kurmayı denedim. Birçok şeyi de doğru yaptım ama başaramadım. Örneğin

Oncelikle vray rendering gibi seylerle ilgilenmedigim icin pek bir bilgilm yok fakat senin icin patronuma sordum nvidia quaddro ekran karti olmadan o is biraz zor dedi cift bilgisayarda biraz sans isi dedi programla yada materyalle alakasi yokk dedi nvidia quaddro dedi cekti gitti ilker benimde fazla bi. Lgim yyok

Alıntıları Göster

Eywallah dostum ilgilendiğin için çok sağol.
    Aynen patronun dediğinde haklı :D Valla amd nin gpu sunu opencl olarak gösterdim yemedi. Nvidia olsaydı cuda dıye belırtmıs program zaten dırekt cudaları çalışmaya sokardık. Özel kart egrekiyor. Tıpkı quadro gibi.
    Ben bıraktım zaten gpu ıle render almayı da cpu ıle de farm olusturamadım.

Yok mu baska ılgısı olan.

• Orijinalden alıntı: ilker_mania

Aynen patronun dediğinde haklı :D Valla amd nin gpu sunu opencl olarak gösterdim yemedi. Nvidia olsaydı cuda dıye belırtmıs program zaten dırekt cudaları çalışmaya sokardık. Özel kart egrekiyor. Tıpkı quadro gibi.

hocam öncelikle 2 bilgisayardada aynı max ve aynı vray in sürümü olacak render slave fln yapma yani

2. aşama çekirdeklerini alacak olduğun pc de Launch V-Ray DR spawner ı açman gerikiyor.(C:\Program Files\Autodesk\3ds Max Design 2013 yada başlat menüsündeki chaos grup un altındaki max klasörününü içinde e bulabilirsin)
    3. render setup menusunden settings sekmesindeki distributed rendering i tikleyeceksin
    4. distributed rendering yanındaki settings düğmesine tıkla ve add server diyerek 2. bilgisayarının ip sini gir

yapmayı bi dene :) bişey olursa ben buralardayım

• quote:

Orijinalden alıntı: TRustNo_one

hocam öncelikle 2 bilgisayardada aynı max ve aynı vray in sürümü olacak render slave fln yapma yani

2. aşama çekirdeklerini alacak olduğun pc de Launch V-Ray DR spawner ı açman gerikiyor.(C:\Program Files\Autodesk\3ds Max Design 2013 yada başlat menüsündeki chaos grup un altındaki max klasörününü içinde e bulabilirsin)
    3. render setup menusunden settings sekmesindeki distributed rendering i tikleyeceksin
    4. distributed rendering yanındaki settings düğmesine tıkla ve add server diyerek 2. bilgisayarının ip sini gir

Alıntıları Göster

evet aynısını yaptım olmadı hata şurda çıktı. İlaçlı kullandığım için de olabilir tabi bilmiyorum. Hata drspawner de cıktı programı acıyorum ekrana bırsey gelmıyor bu birincisi. Bir diğeri ise disturbed render ı tıck lıyorum yanındakını acıyorum master makınem kendı ısmını goruyor slavem ıse hıcbırsey gormuyor. blackburner ile kontrol ettım ıkı pc yı baglıyorum fakat ısımler gorunmuyor yenı görev olusturuyorum o kısımda tıkanıyorum iste... bir türlü diğerinin 4 çekirdeğini kullandıramadım ya. Aslında projem bitti ama 3 haftaya yenı bır proje olusturacagım. bu yüzden lagzım olacak 3 gün render süresi bezdiriyor ki kullanmam gereken en az 4-5 program daha varken. Diğerlerini kullanmam için 8 cekırdegın benzesmesını ayarlayıp bir tanesini boşa düşürmek zorunda kalıyorum bu da işime gelmıyor. yanı bosta duran pc varken ıslemın hızlı bıtmesı varken... diye düşünüyorum.
    Dediğim gibi sırasıyla sorunsuz yerell ağı kurdum. Sorunsuz dosya alışveriş falan herşeyi tamamladım. Yalnızca ingilizce kaynaklı danımarka dan bır sıtede okudum ıkı pc ye de aynı user hesabı açmalısın demiş anlatan şahıs.. Bunu başarırsam bununla ilgili konu açacağım. Bilmeyenlerde yararlansın istiyorum :) İlgin için teşekkür ederim. Sence sorun kullanıcı hesabında mı? Bana gereksiz gibi geldi de.

• Orijinalden alıntı: ilker_mania

evet aynısını yaptım olmadı hata şurda çıktı. İlaçlı kullandığım için de olabilir tabi bilmiyorum. Hata drspawner de cıktı programı acıyorum ekrana bırsey gelmıyor bu birincisi. Bir diğeri ise disturbed render ı tıck lıyorum yanındakını acıyorum master makınem kendı ısmını goruyor slavem ıse hıcbırsey gormuyor. blackburner ile kontrol ettım ıkı pc yı baglıyorum fakat ısımler gorunmuyor yenı görev olusturuyorum o kısımda tıkanıyorum iste... bir türlü diğerinin 4 çekirdeğini kullandıramadım ya. Aslında projem bitti ama 3 haftaya yenı bır proje olusturacagım. bu yüzden lagzım olacak 3 gün render süresi bezdiriyor ki kullanmam gereken en az 4-5 program daha varken. Diğerlerini kullanmam için 8 cekırdegın benzesmesını ayarlayıp bir tanesini boşa düşürmek zorunda kalıyorum bu da işime gelmıyor. yanı bosta duran pc varken ıslemın hızlı bıtmesı varken... diye düşünüyorum.
    Dediğim gibi sırasıyla sorunsuz yerell ağı kurdum. Sorunsuz dosya alışveriş falan herşeyi tamamladım. Yalnızca ingilizce kaynaklı danımarka dan bır sıtede okudum ıkı pc ye de aynı user hesabı açmalısın demiş anlatan şahıs.. Bunu başarırsam bununla ilgili konu açacağım. Bilmeyenlerde yararlansın istiyorum :) İlgin için teşekkür ederim. Sence sorun kullanıcı hesabında mı? Bana gereksiz gibi geldi de.

max in hangi versiyonunu kullanıyosun. kullanıcı hesabıyla alakası olcağını düşünmüyorum ben rahat bi şekilde yapıyorum çünki

• Autodesk 3 DS Max 2013 64 bit. v ray in de vray adv 2.30.01
    vray rt nın de 2.30.02 versıyonunu kullanıyorum.
    önce kablosuzda sonra kablolu da statık ıp vererek denedım başaramadım.
  • diğer bilgisayarı slave yaptım demiştin ya o yüzden oluyo olabilir o sürümü kaldır o bilgisayarada sendeki vray i wokstation olarak kurduktan sonra bi kere daha dene
  • quote:

diğer bilgisayarı slave yaptım demiştin ya o yüzden oluyo olabilir o sürümü kaldır o bilgisayarada sendeki vray i wokstation olarak kurduktan sonra bi kere daha dene

ıkısını de mı workstatıon yapayım yani? oyle mı deneyeyım?
  • quote:

quote:

diğer bilgisayarı slave yaptım demiştin ya o yüzden oluyo olabilir o sürümü kaldır o bilgisayarada sendeki vray i wokstation olarak kurduktan sonra bi kere daha dene

evt zaten render slave yapmanın bi mantığı yok sonuçta 2 sinide crakliyosun :D
  • quote:

quote:

quote:

evt zaten render slave yapmanın bi mantığı yok sonuçta 2 sinide crakliyosun :D

dediğini göz önünde bulundurarak uyguladım fakat yine aynı sonucu aldım. yardımın için teşekkür ederim yine de...

• Merhaba , ben 3ds max 2011 kullanıyorum Vray 2.00.02 ve vray distributed rendering i sorunsuz kullanıyorum.Kaplamaları ayarladıktan sonra şu adımları uyguluyorum.

Ana makine :

Vray ayarlarında settings kısmından distributed rendering tikini işaretliyorum , yanındaki settings düğmesine basarak oraya slave makinenin ağda görünen adını(örn : ali-pc , acer-bilgisayar gibi..) giriyorum.ondan sonra resolve servers düğmesine bastığımda bilgisayarı görüyorsa eğer , bilgisayarın adının karşısında ip adresi otomatik olarak çıkıyor.Görmüyorsa soru işareti çıkar.İp adresini gördüğünden emin olduktan sonra settings penceresini kapatıyorum.Makine rendere hazır bir şekilde bekletiyorum.

Slave makine(ler) :

Slave makinede ise yapman gereken iş daha basit.Sadece dosya ve yazıcı paylaşımını açacaksın , parola korumalı paylaşımını kapatacaksın.Son olarakta , Program Files teki 3ds max klasöründen vrayspawner 'i çalıştıracaksın.Vrayspawner i açtığında kısa bir süre bekledikten sonra birde vraydummy adında bir max dosyası açılmış olmalı simge durumunda küçülmüş halde.Bu kısımlar tamam olduktan sonra ana makineden direk render düğmesine basıyorum ve sorunsuz her iki makine beraber render almaya başlıyor.(Ama şunu unutma Light cache kısmında slave makine rendere girmez . Prepass kısımlarında da sahne büyükse slave makine devreye girmeyebilir yada geç girebilir devreye , bu normaldir.Tabi kullandığın ağ sistemide önemli kablo kullanırsan veri transferi daha hızlı olacağından slave makine daha erken devreye girebilir)

• client olmasını istediğiniz makinada drspawner ı çalıştırmanız gerekiyor,
    sonra da ana makine da vrap system içinden distributed renderin on ve host makinelerin de iplerinin ayarları olması gerekir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.