Şimdi Ara

Bi tanecik Ana-litik geometri ZORusu yardım :))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.sketchtoy.com/21532613 yardımcağızlarınız için teşekkür ederim şimdiden cancağızlarım.... Bana zor geldi bir şey eksik mi acaba
    (Fem Dergi sayı 8 sayfa 69 soru 16.)

• quote:

Orijinalden alıntı: By_Fearless_[TR]

http://www.sketchtoy.com/21532613 yardımcağızlarınız için teşekkür ederim şimdiden cancağızlarım.... Bana zor geldi bir şey eksik mi acaba
    (Fem Dergi sayı 8 sayfa 69 soru 16.)

Cevabı nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen soruyu eksik yazmışşsın, ayrıca yanlış sormuşsun. DOBC nin alanı isteniyor soruda. soruyuda şöyle yaptım;
    C noktası 2. bölgede demiş ama biz y ekseni üzerinde dik kesişiyor kabul edelim. eğimden D noktası (-4/3,0) olur .
    alanda ((4/3)*2)/2=4/3 ama C noktası II. bölgede yani alan>4/3 yani alan enk değeri 2 olur dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: z0rr0nur

sen soruyu eksik yazmışşsın, ayrıca yanlış sormuşsun. DOBC nin alanı isteniyor soruda. soruyuda şöyle yaptım;
    C noktası 2. bölgede demiş ama biz y ekseni üzerinde dik kesişiyor kabul edelim. eğimden D noktası (-4/3,0) olur .
    alanda ((4/3)*2)/2=4/3 ama C noktası II. bölgede yani alan>4/3 yani alan enk değeri 2 olur dedim.

bende dobc yazdım A gibi çıkmış.
  • Dc nin eğimi 3/2 çıkıyo ondan sonrasını bulamadım. :))
  • quote:

sen soruyu eksik yazmışşsın, ayrıca yanlış sormuşsun. DOBC nin alanı isteniyor soruda. soruyuda şöyle yaptım;

anlamadım bu -4/3 e kadar anladım da şu 2.bölge olayını anlamadım...
  • yani C noktası B noktası ile çakışık olsa dedik alan 4/3 çıkıcaktı. Ama C noktası B noktası ile çakışık değil ve II. bölgede , yani alan 4/3 den kesinlikle büyük olmalı.
    Buradanda enk tamsayı istendiğinden sonuç 2 çıkıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yani C noktası B noktası ile çakışık olsa dedik alan 4/3 çıkıcaktı. Ama C noktası B noktası ile çakışık değil ve II. bölgede , yani alan 4/3 den kesinlikle büyük olmalı.
    Buradanda enk tamsayı istendiğinden sonuç 2 çıkıyor.

tamam anladım teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.