Şimdi Ara

Beylikduzu'nu bilenlere sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
16.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar . Simdi kisaca sorumu sormadan once bi aciklama yapayim .
    Babam emekli oldu, tazminatini aldi, ve aldigi tazminatin ustune bir miktar daha para koyarak yeni bir ev almak istiyor .

Anadolu yakasindan istememize ragmen hic gonlumuze hitap eden bir ev bulamadik (zaten anadolu yakasini pek bilmeyiz) ve birde beylikduzune baktik . Cok guzel bir daire bulduk . 12 katli binanin 10. kati, otoparki, guvenligi mevcut. Manzarasi cok guzel .
    Gercekten muhtesem bir daire . Fiyati 200 bin TL . Beylikduzu nazim hikmet bulvarinda . Sitenin ismi "cagdas cem kent" sitesi.

1- beylikduzu icin deprem yatagi diyorlar, ayrica zeminin saglam olmadigi soyleniyor.
    2- yine bu bolgede cok fazla pkk yanlısı insanin oldugu soyleniyor .
    3- burda bir dairenin 200 bin etmeyecegi soyleniyor . Dogru mu bilmiyorum .
    4- birde dairenin yeri merkezi bi yermi degil mi bunu merak ediyorum .

4 tane soru icin fikirlerinizi almak istiyorum, cok uzun oldu galiba, kusura bakmayin .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Beylikdüzü: Depreme Dayanıklı Bölgeler ve İncelemeler

Beylikdüzü, İstanbul'un batısında yer alan ve deprem riski taşıyan bir bölgedir. Bu nedenle, bölgede yaşayan veya taşınmayı düşünen kişilerin depreme dayanıklı bölgeleri araştırması önemlidir.

Beylikdüzü Zemin Yapısı

Beylikdüzü'nün zemin yapısı, bölgenin deprem riskini belirlemede önemli bir rol oynar. Bölge genel olarak alüvyon zemin üzerine kuruludur ve bu zemin deprem sırasında sıvılaşmaya meyillidir. Ancak, Beylikdüzü'nde sağlam zemin koşullarına sahip bazı bölgeler de mevcuttur.

Depreme Dayanıklı Bölgeler

Beylikdüzü'nde, depreme daha dayanıklı olduğu bilinen birkaç bölge bulunmaktadır. Bu bölgeler şunlardır:

• Marmara Caddesi çevresi
    • Büyükşehir Konutları (Depreme dayanıklı yapıların bulunduğu bilinmektedir)
    • Sahil kesimleri

Deprem Riski

Beylikdüzü, İstanbul'un diğer bölgelerine kıyasla orta düzeyde bir deprem riski altındadır. Ancak, bölgenin alüvyonlu zemin yapısı, deprem sırasında hasar riskini artırabilir.

Zemin Haritası

Depreme dayanıklı bölgeleri belirlemek için Beylikdüzü'nün zemin haritasını inceleyebilirsiniz. Bu harita, bölgenin zemin yapısı ve deprem riski hakkında detaylı bilgi sağlar.

Öneriler

Beylikdüzü'nde depreme dayanıklı bir bölgede yaşamak istiyorsanız, aşağıdaki önerileri göz önünde bulundurabilirsiniz:

• Zemin haritasını inceleyerek sağlam zemin koşullarına sahip bölgeleri belirleyin.
    • Depreme dayanıklı yapıların bulunduğu bölgeleri araştırın.
    • Bina seçiminde, deprem dayanıklılığı sertifikası olan yapıları tercih edin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • beylikduzunu bilen yok heralde .

• beylikdüzündeyim depremi atlatmış bir binada oturuyorum. 99 depreminde beylikdüzünde tek bir bina bile yıkılmadı. ayrıca sağlamdır. 16 yıllık binamızda 3+1 daire 160bin civarı fiyata sahip. Pkk yandaşı konusunda katılmıyorum. Beylikdüzünde tam olarak merkez diyebileceğimiz yer migros-koçtaş çevresidir. 400bine yakın daireler var burada. yeni yapılan binalarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serh@zin

Merhaba arkadaslar . Simdi kisaca sorumu sormadan once bi aciklama yapayim .
    Babam emekli oldu, tazminatini aldi, ve aldigi tazminatin ustune bir miktar daha para koyarak yeni bir ev almak istiyor .

Anadolu yakasindan istememize ragmen hic gonlumuze hitap eden bir ev bulamadik (zaten anadolu yakasini pek bilmeyiz) ve birde beylikduzune baktik . Cok guzel bir daire bulduk . 12 katli binanin 10. kati, otoparki, guvenligi mevcut. Manzarasi cok guzel .
    Gercekten muhtesem bir daire . Fiyati 200 bin TL . Beylikduzu nazim hikmet bulvarinda . Sitenin ismi "cagdas cem kent" sitesi.

1- beylikduzu icin deprem yatagi diyorlar, ayrica zeminin saglam olmadigi soyleniyor.
    2- yine bu bolgede cok fazla pkk yanlısı insanin oldugu soyleniyor .
    3- burda bir dairenin 200 bin etmeyecegi soyleniyor . Dogru mu bilmiyorum .
    4- birde dairenin yeri merkezi bi yermi degil mi bunu merak ediyorum .

4 tane soru icin fikirlerinizi almak istiyorum, cok uzun oldu galiba, kusura bakmayin .

1-) depram olsa yikilmayacak kadar saglam yaplimis cogu binalar.

2-) pkk yandaşi yoktur esenyurtta vardir karistirin hepsi sosyate beylikdüzünün pkk yok yani.

3-) 200 bin tabi dahada yükselir metro gelrise .

4-) verdigin siteyi tanimiyorum beylikdüzünde görmedim herhalde.

• Cevaplariniz icin tesekkurler arkadaslar .

• 10 yıldır Beylikdüzü'ndeyiz.

1-Şehir hikayesi o olay.Zamanında Avcılar-B.Çekmece istikametinin sol tarafında kalan alan daha çok gelişsin oradakiler kazansın diye söylenmiş bir laf.Yine de İstanbul'un içi kadar zemin sağlam olmasa da binaların kalitesinden dolayı yıkılmaz.
    2-Bulaşmazsanız size gelmezler,ben Innovia 2'deyim,günlük yürüyüşümü yaparken bi araba dolsu adam porçelerle,terörist kıyafetleriyle indiler gözüm korktu o günden beri yürüyüşü azalttım ama giderler daha yeni proje.Innovia 1'de de vardı ama kurtuldular onlar.
    Çağdaş Kent,İsthanbul Evleri civarlarında yoklar ben görmedim hiç.
    3-Eden yerler de etmeyen yerler de var kendi gözünüzle görün.Ben olsam Beykent'te Yeşilkent'e bakarım.Oradaki evler daha büyük daha temizdir Çağdaş Kent'e göre.
    4-Pek merkezi bir yer değil ama duraklara yürüme mesafesi 5-10 dk.

• Bahsettiğiniz kısım esenyurt tarafında kalıyor.Deprem konusuna gelince, beylikdüzü değil beykentin aşağısı riskli bölgedir.Beylikdüzünün zemini sağlamdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler Aksaray diye bi şehir var
    12 yıl önce açıldı
    OSMANİYE nasıl bir yer beyler :D
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.