Şimdi Ara

Beyler A-Ferin İsimli Hap? ( benical cold birde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
10.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün öğlen yağmurda kaldım artı soğuklar falan hafif bir başağrısı oldu. Gece yatarken bu haptan attım çünkü final dönemi doktora gitmedim. Hap kapsül şeklinde olan a-ferin.

Cuma önemli sınavım var. İnşallah sağlıklı gireriz ama hafif mide bulantısı hafif kırgınlık var.

Bu hapı tekrar içeceğim ama grip önleyici faydası olurmu? Mandalin -elma falan götürdüm ve birazdan ıhlamur içeceğim.

Birde yağmurdan etkilensem şimdiye çıkarmıydı grip yada soğukalgınlığı

Allah herkese acil şifalar versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (Coldplay) -- 12 Ocak 2012; 20:27:36 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Benical Cold mu A-Ferin mi?

Soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olan reçetesiz satılan iki yaygın ilaç Benical Cold ve A-Ferin'dir. Her iki ilaç da farklı bileşenlere sahip olduğu ve farklı etkilere sahip olduğu için hangisinin sizin için daha uygun olduğuna karar vermeden önce özelliklerini anlamanız önemlidir.

Benical Cold

• Pseudoefedrin HCl, deksbromfeniramin maleat ve asetaminofen içerir.
    • Burun tıkanıklığı, hapşırma ve burun akıntısı gibi soğuk algınlığı semptomlarını tedavi eder.
    • Ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak da çalışır.

A-Ferin

• Parasetamol, fenilefrin HCl ve klorfeniramin maleat içerir.
    • Ateş, baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve hapşırma gibi soğuk algınlığı semptomlarını tedavi eder.
    • Antihistaminik etkisi sayesinde burun akıntısını azaltır.

Hangisini Seçmelisiniz?

• Burun tıkanıklığınız varsa Benical Cold daha iyi bir seçim olabilir.
    • Ateşiniz veya baş ağrınız varsa A-Ferin daha etkili olabilir.
    • Herhangi bir kalp rahatsızlığınız veya yüksek tansiyonunuz varsa Benical Cold'dan kaçınmalısınız çünkü pseudoefedrin kan basıncınızı yükseltebilir.
    • Hamileyseniz veya emziriyorsanız, her iki ilacı da kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız.

Hem Benical Cold hem de A-Ferin reçetesiz satılan ilaçlardır, ancak yine de bunları kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışmanız önerilir. Semptomlarınız kötüleşirse veya bir haftadan fazla sürerse tıbbi yardım almalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu arada dün içtiğimde rahat uyumamı sağladı.

yarın gidip kış çayımı alsam böyle durumlar için.

Cuma günü önemlide benim için:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eroon

şahsen ben soğuk algınlığı - nezle gibi durumlarda 1-2 gün yataktan hiç çıkmıyorum. kalın battaniye kalın üst baş ile yatağa giriyorum. laptopu göğsüme koyuyorum (85 derece filan oluyo bizim emektar) ak ciğeri sıcak tutuyor. yanında sıcak boğazını tahriş etmeyecek şeyler tüket. yakın zamanda geçer. şahsen ben öyle yapıyorum.

sağolasın hocam tavsiye için , laptop kullanmıyorum ama o kısmı yapamam:)

1-2 gün dinleneceğiz artık:)

yarın kış çayı almaya gidebilirim. Karışık bitkilerden birşey. Normal zamanlardada tüketmek lazım.
  • baya bi uyku yapar a-ferin cumaya kadar uyursun bol bol
  • TYLOLHOT bu tozdur suyu kaynatıp bardağın içine döküp karıştırıp iç bişeyin kalamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

TYLOLHOT bu tozdur suyu kaynatıp bardağın içine döküp karıştırıp iç bişeyin kalamaz.

Benical cold hap içtim yarım. arada ateş oluyo hafif ama şükür fazla birşey yok.

İnşallah Cuma günü sağlıklı bir şekilde gireceğim sınavıma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    .Ferrum.’a Ne Oldu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: (Coldplay)

quote:

TYLOLHOT bu tozdur suyu kaynatıp bardağın içine döküp karıştırıp iç bişeyin kalamaz.

Benical cold hap içtim yarım. arada ateş oluyo hafif ama şükür fazla birşey yok.

Benical de içtiysen sorun yok bol bol meyve ye vitamin almaya çalış vücut kolay toparlanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

quote:

Orijinalden alıntı: (Coldplay)

quote:

Benical de içtiysen sorun yok bol bol meyve ye vitamin almaya çalış vücut kolay toparlanır.

yalnız Hocam yarım akşam yarım şimdi içiyorum yarın tek atacağım yarımlarında etkisi oluyordur değilmi?

teşekkürler cevap için.

• Tam önümde 2 tane duruyor şuan. Bu gecede alacaktım bir tane dün aldım yetti. 1 haftadır hastayım yeni iyileştim. Tylolhot falan varsa iç iyi gelir
  • Uyku getirir a-ferin hacı.
  • Sogul alginligi icin tek onerim var. Gece Zencefili sicak suya karistirip icine bal koyup icin ve yorganin altindan cikmayin. Sabaha kadar ter atarsiniz iyilesirsiniz.
  • Got acile çaksınlar bı iğne fişek gıbi olursun
  • öğlen mide bulantısı çektim ama geçti şükür.

birazdan benical cold içeceğim ve akşamda kış çayı aldım karışık onu.

inşallah sağlıklı-dinç girerim sınava , sınav sabah 9 da
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shepard

Uyku getirir a-ferin hacı.

bugün geç kalktım aslında erkenden uyutması işime gelebilir:)

hangisini atsam arkadaşlar.

benical cold uyku durumunu napıyor.
  • tylol falan uyku getirir. soğuk algınlığı virusundan onun kristallenmesi ile kurtulursun zaten terleme sebebide odur ne kadar su kaybederse vücudun o kadar virus kristallenir. Benim en iyi tedavi yöntemim akşamdan kalma olmaktır :) hayvan gibi içerim sabah hiçbirşeyim kalmaz

şaka maka değil allah belamı versin gerçek , tylol u ben normal zamanda içiyorum tadı için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

tylol falan uyku getirir. soğuk algınlığı virusundan onun kristallenmesi ile kurtulursun zaten terleme sebebide odur ne kadar su kaybederse vücudun o kadar virus kristallenir. Benim en iyi tedavi yöntemim akşamdan kalma olmaktır :) hayvan gibi içerim sabah hiçbirşeyim kalmaz

şaka maka değil allah belamı versin gerçek , tylol u ben normal zamanda içiyorum tadı için :)

tylol içmedim hocam.

çocukluğumda hatırlıyorum o tozu:) fena birşey hemen kesiyor gribi falan
  • sınavdan önce a-ferin içme sızar kalırsın valla. ya da yarım iç.
  • şükür sınava girdim çıktım.

mide bulantısı ve baş dönmesi dışında şükür başka şey yok.

mide bulantısı üşütmeye bağlıdır değilmi arkadaşlar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.